... and beer ...

Wrakken - GB

Wedstrijdverslag

G.B. pakt volle buit tegen de Wrakken.

G.B. begon het best aan de wedstrijd en had na 1 minuut al op voorsprong moeten staan. Robin alleen voor doel gezet omspeelde knap de thuisgoalie maar legde de bal ongelukkig naast het lege doel. Even later probeerde Steven Mertens het vanuit de tweede lijn maar zijn schot miste kracht om gevaarlijk te zijn. G.B. drukte door en de volgende kans kwam er al aan. Robin nam een voorzet van Kurt op de slof maar deze werd nog net geblokt door een Wrakker. G.B. kon zijn goede start maar 10 minuten vasthouden. Het spel werd slordig , de organisatie leek niet meer te kloppen en de Wrakken knokten zich in de wedstijd. Op het kwartier moest Ferla al een eerste keer gevat tussen komen om de thuisploeg van een doelpunt te houden. Een paar minuten later werd hij echter wel geklopt. De G.B. defensie verkeek zich op een voorzet en een thuis aanvaller kon simpel de 1-0 in het mandje leggen. Gelukkig voor G.B. stonden amper 1 minuut later de bordjes al terug in evenwicht. Dit via Steven Mertens die een vrije trap netjes langs de muur in de benedenhoek penseelde. Zich optrekken aan deze gelijkmaker deed G.B. nauwelijks. De Wrakken wonnen de meeste duels en waren de betere ploeg. De thuisploeg creëerde nog enkele goede mogelijkheden maar knalden deze gelukkig telkens net over doel. Ook G.B. was nog wel een paar keer gevaarlijk. Dit via Sven,Steven Mertens en Robin die knap uithaalden. De Wrakkense doelman stond echter sterk te keepen en pareerde telkens vakkundig. Zo werd met een logische 1-1 op het bord de rust ingegaan.

De tweede helft kon niet beter binnen voor G.B. Al na 30 seconden was het raak. Dit via Bavo wiens voorzet via een Wrakken verdediger in doel verdween. Nu doorduwen dachten de G.B. supporters. De motor sputterde echter aanvankelijk nog en de Wrakken gingen op zoek naar de gelijkmaker. De G.B. defensie echt verontrusten lukte de thuisploeg echter niet meer. En na 10 minuten lichte druk leek het Wrakkense kaarsje uit te doven. Zeker toen op het kwartier Robin na een prachtige actie met een geweldig stiftertje de 1-3 tegen de touwen schilderde. De Wrakken k.o. en match gespeeld. G.B. controleerde nu rustig en kwam geen enkel moment meer in de problemen. Men kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de voorsprong verder uit te diepen. De thuisdoelman weigerde zich aanvankelijk echter nog eens om te draaien. De laatste vijf minuten was hij er dan toch aan voor de moeite. G.B. legde er via Conte en Robin nog 2 in het mandje zodat de 1-5 eindstand op het bord stond.

Nabeschouwing

- Na een zeer moeilijke eerste helft toch mooie zege van de G.B. Zo hebben we knap eerherstel gehaald na de smadelijke 5-3 nederlaag begin dit jaar.

- Veteraan Kurt die zijn schoenen nog eens onder het stof uithaalde om ons uit de nood te helpen speelde sterk en werd tot man van de match verkozen.

- Tenslotte nog een dikke merci aan onze gastspeler Sven en aan onze T3 Steven Schuyten die er deze week alles aan gedaan heeft om een elftal op de been te krijgen!!

Voorbeschouwing

Zaterdag maken we de korte verplaatsing naar Genenbos om de Degens te kruisen met De Wrakken.

Tegen deze ploeg hebben we iets recht te zetten. Ons laatste treffen dateert immers van maart dit jaar. We gingen toen de boot in met zware 5-3 cijfers. Dit net op de avond van ons jaarlijkse clubfeest. We weten dus wat we moeten doen dit weekend. T1 is alleen tevreden met de zege als eerherstel.

Het zal echter weer geen makkelijke klus worden. T3 heeft weer heel de week moeten puzzelen om een elftal bij mekaar te krijgen.De lijst afwezigen is te lang om op te noemen. Gelukkig kunnen we dit weekend nog eens rekenen op the beast en ook Veteraan Lespoix probeert zijn schoenen nog eens aan te krijgen. Ook Marnick ging nog een gastspeler meenemen zodat we net aan 11 spelers geraken.

De wedstrijd begint om 15:00.

Iedereen die niet rechtstreeks gaat wordt om 14:15 in de Kring verwacht.

De Wrakken spelen op het veld van Blauw wit Genenbos.