Veteranen Stal - G.B.

“Efficiëntie is een kwaliteit”

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik een kleine vijf minuten te laat was voor aanvang wedstrijd. Net op de parking, vliegt er over het stadion een wedstrijdbal boenk op de kapoot van een blauwe saab oldtimer, zonde. Men begeeft zich ingetogen naar de dug-out met het bordje “bezoekers”, waarna men eerst rechts kijkt, dan links, dan terug rechts, en fluistert: ‘hoeveel is’t?’ ‘0-0’. Ah voilà, niks gemist. Erna waant men zich dan onmiddellijk een supporter van het eerste uur.

Het eerste wat opvalt is die nieuwe kantine van Stal Sport. Modern, doch niet bombastisch. Veel glas. Geapprecieerd door enig vrouwelijke aanhanger en het licht mooi op tijdens zo’n avondwedstrijd. Hoelang zou die kantine eigenlijk al rechtstaan? Eenmaal alles overzien verleggen we onze focus naar het spel. Over naar de studio!

Geren Bij met trainer, bestuur, en vier wisselspelers op de bank moet lijdend toekijken hoe Vet. Stal de bovenhand neemt bij aanvang van de wedstrijd. Stal, dat een aantal sterkhouders mist waaronder Bram Put, wint cruciale duels op zo ongeveer alle posities. Niet veel later volgen dan ook de eerste kansen voor de thuisploeg. Een aantal reddingen van Leeten en een paar halve kansen later is de tussenstand nog steeds 0-0. Stal zoekt een openingstreffer maar vindt die voorlopig niet. Het probeert via de flanken gebruik te maken van snelle wingers, maar loopt zich dan steeds vast rond de zestien.

Na een twintigtal minuten is het de Geren Bij dat voor een eerste maal gevaarlijk is. Op een strakke voorzet schildert Brendan met het hoofd de 0-1 tegen de netten. Brenda met de kop, een contradictio in terminis. Vakkundig afgewerkt! Met zijn eerste van het seizoen toont hij opgelucht, er volgt een bescheiden vuistje. Geren Bij op voorsprong met slechts één kans.

Geren Bij toont iets scherper na het openingsdoelpunt, maar het spelverloop blijft haast identiek. Op het Halfuur een herhaling van de feiten. Brendan wordt bediend door Steven Mertens met een lage voorzet, en trapt snoeihard binnen. De doelman van de thuisploeg twee keer kansloos en zo staat het 0-2. Geren bij met amper twee kansen gaat met een goed gevoel de rust in. Iedereen hoopt dan stiekem op die hattrick, maar een wissel dringt zich op tijdens de pauze.

De tweede helft wordt gekenmerkt door twee ploegen die elkaar gewaagd zijn. Supporters bevestigen een aangename wedstrijd te zien met voldoende kansen. Tien minuten in de tweede helft is het dan toch weer MK die een doelpuntje weet te prikken op zijn typische stijl. Met de juiste looplijnen komt hij een op een met doelman en werkt hij rustig af. 0-3 voor de bezoekers en de match lijkt gespeeld.

Stal blijft ondertussen verder zoeken naar dat eerste doelpunt uit de vele halve kansen die ze creëren, en dat doelpunt komt er uiteindelijk. 1-3. De nul is van het bord af. Met nog een dik kwartier te spelen hebben we terug een wedstrijd. Het tempo gaat de lucht in en er blijven zich mogelijkheden aandringen. Het zijn de bezoekers die dan de grootste mogelijkheid krijgen. MK wordt diep gestuurd en komt oog in oog met de doelman rond de zestien. Hij besluit er voorbij te gaan en kan erna koelbloedig afwerken. Een spits pur sang. Zijn teller komt al op 11!

Toch blijkt de wedstrijd niet gespeeld, nog geen minuut erna is het stal dat weer weet te scoren. Dit met dé goal van de wedstrijd. Een afstandsschot, een streep, van ver buiten de grote rechthoek gaat de haak in. Dames en heren, dé haak. Leeten kansloos. 2-4. Vijf minuten voor tijd weet Stal er zelfs 3-4 van te maken en dan voel je de bui hangen. Het zou zomaar kunnen. Het zal toch niet waar zijn hé? K’mop Geren Bij! Stal blijft zoeken in die laatste minuten en krijgt nog degelijke kansen. Het is dan uiteindelijk Leeten die de Geren Bij rechthoudt op een laatste doelpoging van de thuisploeg. Het blijft 3-4. Einde.

Uhum, uhum, uhum. Dames en heren, aan alle die gekomen zijn proficiat, aan alle die niet gekomen zijn, ook proficiat! Maar de laatste hebben een dijk van een match gemist langs beide kanten. We hebben genoten. De match Stal – GB is en blijft altijd een klepper, ook nu weer.

Brendan werd verkozen tot MVP.

HBVL: “Steven Mertens bewijst zijn waarde met mooie assist”.

HLN: “transferwaarde Brendan Seghers zal verviervoudigen”.

TVL: "Buurman: geluidsoverlast treft Lindeman meermaals per week, het moet stoppen.”

Vagant: "Ze stonden hier met een man of twintig, de hoegaarden was op binnen het halfuur"

Beste Gerenbijers

Morgen al matchday! Een gezellige vrijdagavondmatch, aftrap om 20u in Stal! Alweer een topaffiche voor de liefhebbers van het cafévoetbal, het altijd sterke Stal zal ons de 3punten niet zomaar cadeau geven, dat weten we vrijwel zeker. We zullen er voor moeten vechten! T2 stond even met verstomming toen hij zijn whatsapp zag begin deze week, maar liefst 17 bevestigende spelers! “Panter” Leeten, “Gogogadget” Nick, “T1” Schuyten, “Houthakker” Stef, “Keizer” Cau, “El Capitano” Marnick, “Torpedo” Geus, “Mr Sbronzo” Baldelli, “King” Cuppie, “Jerommeke” Nico, “Big Fella” Mertens, “Witte Ethiopiër” Brendan, “Plantendeskundige” Doriano, “Trukendoos” Bossy, “Gouden Stier” Mk, “KDB” Paletti en “Danswonder” Bavo! Ik ben alvast zeer benieuwd naar T1 zijn tactische zetten met deze kleppers allemaal! Komop Gerenbij! Iedereen gemotiveerd en fris aan de aftrap! Na de match kunnen we mss nog ergens een dansje gaan plasseren voor wie zin heeft, een lekker gerstensapje kan er altijd wel in op een vrijdagavond..

Samenkomst om 19u15 in Stal of 18u55 in de Kring

20 min 0-1 Brendan
35 min 0-2 Brendan
45 min 0-3 MK
50 min 1-3
60 min 1-4
61 min 2-4
65 min 3-4

35 min Stef door Kris
35 min Brendan door Doriano
35 min Mertens door Baldelli
35 min Marnick door Schuyten