Veteranen Schulen - G.B.

Vlotte zege op Schulen.

Na een studieronde van een vijftal minuten nam de G.B. de match stevig in handen. Het balletje ging goed rond en de meeste duels werden gewonnen. Schulen moest achteruit en een doelpunt kon niet uitblijven. In de tiende minuut was het dan ook al zover. Raf alleen voor doel gezet door Brecht omspeelde met een lobje de doelman en legde met het hoofd de 0-1 in het mandje. Nog geen twee minuten later was de score al bijna verdubbeld, maar Pieter zag zijn schot via de thuisgoalie op de Paal stranden. Even later dacht Brecht te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Doch dit was maar uitstel want in de volgende aanval werd Pieter door een mooi steekballetje van Raf alleen voor doel gebracht. Hij liet deze mogelijkheid niet liggen en de 0-2 was een feit. Nog geen 5 minuten later was de wedstrijd al gespeeld. Nu was het Brecht op aangeven van Lange die de netten deed trillen. Daarna nam de G.B. wat gas terug en Schulen probeerde iets terug te doen. Doch de G.B. defensie speelde solide en gaf niets weg. Vijf minuten voor het rustsignaal was de scheidsrechter plots het noorden kwijt. Hij zag een fout in een duik van een Schulens aanvaller en leek plots handen tekort te hebben om een aantal gele kaarten uit te delen. Na wat tumult bleken het Reet en Brecht te zijn die  in het boekje van de scheids beland waren. Op deze gekregen vrije trap scoorde Schulen ei zo na, maar Fabio hield met een knappe redding zijn netten schoon.

De tweede helft was een uitgeblust Schulen helemaal geen partij meer voor de G.B. De thuisploeg kwam nog nauwelijks over de helft en een hongerig G.B. ging op zoek naar doelpunten. En die kwamen er ook. De 0-4 een afstandsloeier van Pieter. De 0-5, jawel u leest het goed Marnick met een mooi vluchtshot. De 0-6 stond bijna op naam van Raf, maar zijn voorzet/shot belandde via de onderkant van de lat terug in het veld. Daar stond echter Brecht klaar om het leder als nog in doel te poeieren. De 0-7 was dan weer voor Seeger, die met een mooi lobje de uitgekomen doelman verschalkte. De 0-8 uiteindelijk was weer voor Raf die met zijn 43ste van het seizoen de eindstand op het bord zette. Een niet overdreven eindstand, want thuisploeg werd nog enkele keren gered door het doelhout. Schulen kon daar in de tweede helft werkelijk niets meer tegenover zetten en was al blij dat er geen dubbele cijfers op het bord stonden.