Veteranen Hulst - G.B.

MONSTERSCORE

GB was vandaag top. Iedereen vervulde zijn taak, combo met aanvallend voetbal + tikkelke geluk en het was kermis in Looi. Ruime zeges binnen GB-geschiedenis zijn geen uitzondering, doch laatste keer 10 goals of meer dateert van december vorig jaar: De Fibl kreeg er toen twaalf tegen de netten. Meerwaarde voor moraal en statistiek, maar de voorkeur geniet spanning tot het laatste fluitsignaal?

Het werd zaterdag langs de zijlijn meteen duidelijk dat het veel doelpunten ging regenen. Let op, aan welke kant werd pas duidelijk in de tweede helft. Den bal vooruit was vanaf het begin het devies aan beide kanten. Niet te veel gesjaffel; aanvallend voetbal en afdrukken!

GB is een equipe dat meestal de matchen goed aanvat. Vandaag niet anders. Na enkele minuten is het Steven M. die Doumkos voor het doel weet te brengen. De bal valt in de kluts en zou uiteindelijk via de hand van El Greco over de doellijn rollen. De scheidsrechter bij de pinken, er wordt geen protest geduld: no goal. De volgende kans komt weer via de flank. In minuut vijf wordt Lespoix gevonden op de rechtse flank. Kurt kan afdrukken en zijn eerste doelpoging is meteen goed voor de openingstreffer. 0-1 droomstart GB.

De thuisploeg reageert niet aangeslagen. Ze beschikken over een zeer vinnige voorlijn, maar enkele kansen worden vakkundig de nek omgedraaid. Langs mij hoor ik GB-aanhang mompelen dat ze hier nog niet aan het winnen zijn. Een tweede doelpunt is welkom en dat komt er ook. Na een resem kansen aan beide kanten is het Conte die op het kwartier alleen voor doel komt. Met een kapbeweging wordt de keeper op het verkeerde been gezet en maakt hij er zeer beheerst 0-2 van. GB op rozen en het weet van geen ophouden. De eerstvolgende fase is het opnieuw raak, 0-3 na een dik kwartier spelen. Raar maar waar, men was nog steeds van mening toegedaan dat de boeken nog niet toe waren. Er werden langs beide kanten zoveel kansen gecreëerd, met dat verschil dat de GB doeltreffend was, waar de aanval van de bezoekers vnl. botsten op de body van een sterk spelende Geus en Bait.

Uitstel van executie tot dusver. Hulst maakt zeer mooi de 1-3. Een afstandsschot buiten het bereik van Leeten verdwijnt in de bovenhoek. Knap werk. De thuisploeg leeft nog. In minuut twintig wordt het zelfs 2-3. Mistasten (geklungel?) in de GB-defensie brengt Hulst tot bij de aansluitingstreffer. Vijf goals op twintig minuten, dat kan tellen. Gezien het groot aantal speelminuten nog resterend en het verloop van de wedstrijd wordt besloten dat de redactie zich enkel nog gaat toeleggen op vermeldingswaardige gebeurtenissen. Diegene die vandaag lezen met het oogpunt op recreatief leedvermaak en quatsch, u mag hier afhaken.

Minuut zesentwintig opnieuw spektakel: Kris Caubergs drukt af ver buiten de grote baklijn (Ca. 25 meter dixit Commandant). Het leder spat helaas uiteen op de lat. Geen onverdienstelijke poging van een Caubergs die as usual een solide wedstrijd speelt in zijn typisch ontspannen speelstijl. Volgende actie is het wel prijs voor de GB. Alweer Conte brengt de stand op 2-4. Net voor rust wordt het zelfs nog 2-5. Op een stilstaande fase wordt de verdediging van de thuisploeg volledig verast met een snelle spelhervatting. Doumkos kan een op een met de keeper de ruststand vastleggen. Het fluitsignaal weerklinkt.

Caubergs geeft tijdens de rust aan hinder te ondervinden van de kuit. Coach besluit MK te brengen in de voorlinie. Steven Mertens zakt een positie op het middenveld.

Tien minuten in de tweede helft zet de GB zijn offensief verder. MK wordt diep gestuurd en met verdediging op de hielen werkt hij uitstekend af. Niet evident, doch een echte spits doet het eenvoudig lijken. De lokale analist weet uiteraard beter, puik werk! Ook zijn gebroeder mag erna meedelen in de vreugde. Met een knappe pas van Cuppie kan MK de bal voorbrengen. Steven plukt de bal uit de lucht en werkt beheerst af. Ondertussen loopt de score op tot 2-7. Slechts enkele minuten erna gebeurt een identieke fase aan de overkant. Deze maal krijgt Lespoix de bal tot bij Doumkos die de 2-8 tegen de vlamt.

De score verraadt reeds dat de thuisploeg het moeilijk heeft om een vuist te maken tegen een sterk GB. Enkele kansen worden nog gecreëerd, maar de afwerking mist precisie. Opvallend is dat de thuisploeg de tweede helft aanving zonder dieje wittekop (jong gastje, zou ’t schijnt maar zeventien zijn, maar extreem vinnig). Halfweg besluit Hulst hem er terug in te brengen en je merkt meteen het verschil. Hulst krijgt een vrije trap nadat Leeten te ver uitkomt bij een aanval. Hensbal buiten de zestien. Den arbiter is milt en trekt slechts de gele kaart. De vrije trap wordt niet benut.

De GB weet van geen ophouden. Doumkos wordt diep gestuurd, maakt ruimte met een controle en schiet de bal snoeihard in de kruising. 2-9! Op het halfuur weer spektakel: Lespoix kan aanleggen van op een metertje of twintig. Kurt streept de bal onderkant lat, de bal kaatst terug richting het veld en wie anders dan de MK staat op de juiste plaats om de 3-10 simpel binnen te tikken. Nog rap iene voor de statistieken zal hij gedacht hebben. Dames en heren, zijt maar zeker, hij is daar mee bezig hoor. Het ticket voor den galerij der grote wordt uitgereikt op… het clubfeest!

De thuisploeg houdt de moed erin en probeert binnen de mate van het mogelijke nog wat terug te doen. In eerste instantie kan Bait de bal zelf nog wegwerken door op het eigen doelkader te schieten. Das kadreren! De actie die erop volgt is het wel raak voor Hulst. De 3-10 eindstand werd zo vastgelegd.

Geren Bij wint van een zeer sportief Hulst. Hulst dat beschikt over een aantal heel degelijke spelers bleek dit weekend te licht voor een sterk GB. Langs de zijlijn werd met veel lof gesproken over de prestatie van de nummer vijftien van Hulst, samen met die witte wisten ze in het begin heel wat gevaar te creëren. Ondertussen raast de GB verder met zijn ongeslagen reeks. To be continued! Hoe het ze zal eindigen weet vandaag al iedereen: Deze jongen ontwaakt uit een diepe coma... haha.

TVL: Veteranen Hulst beschikt met voorsprong over beste terrein in de reeks.

De Morgen: Leeten wilt niet reageren over incident met Bait: "ik heb hem na de match opgebeld en hebben volwassen gesprek gehad".

HBVL: Caubergs K. maakt zich geen zorgen om preventieve wissel. Blessure niet aan de orde.

HLN: Bestuur Geren Bij communiceert voor het eerst over contract besprekingen S. Mertens: "hij heeft er terug zin in, hij moet alleen nog tekenen".

Kerk en Leven: Herdenkenis van de 30-jarige: dit weekend vieren we 'Rap iene'. Maria:  "Tis een schande die taferelen laat oppe avond."

Beste voetbalvrienden

Na de klepper van vorige week, de talrijke opkomst van een hele hoop legends en liters gerstenat die gevloeid is tijdens en na de match is het alweer tijd voor een nieuwe topaffiche! We maken de verplaatsing naar het sterke Hulst, de veteranen zullen ons daar opwachten om onze laatste confrontatie recht te zetten. We wonnen toen thuis met 5-3, ze zullen er dus alles aan doen om dit deze keer om te zetten in hun voordeel. We beschikken morgen echter over 12 echte gladiatoren die opnieuw voor winst zullen gaan! In doel hebben we onze “Showduiker” Leeten, dan de achterlinie onder leiding van “Publiekslieveling” Bait , “Red Thunder” Geus, “Uitschuifbarebenen” Nick en “El Capitan” Marnick. Het hart van de ploeg: “Keizer” Cau en “King” Cuppie met als lopers “Dribbelkont” Doumkos en “Goldenoldie” Lespoix. Aan het kanon hebben we de gebroeders Mertens! “El Fenomeno” en “Big Fella”..Onze troef op de bank “Dare2Zlatan” Conte! Na een mindere seizoenstart zijn we ondertussen toch terug bezig aan een mooie winningspree laten we deze morgen ook gewoon verderzetten! Komop makkers, iedreen met 200% inzet aan de aftrap en we gaan vegen!!!

Doumkos 4x

35 min Caubergs door MK