Veteranen Hulst - GB

Wedstrijdverslag

Geren Bij live vanuit Vet. Hulst:

Beste voetbalvrienden, weer hartelijke welkom vandaag Bij Radio Geren Bij! Vandaag maken we de verplaatsing naar Vet. Hulst. Wij hebben ons reeds gepositioneerd langs het veld, en ook vandaag ligt er voor ons een biljart klaar! Langs mij Peter Seegers die de rol van T1 op zich zal nemen met de afwezigheid van Witte. Peter, de omstandigheden zijn super. Na de blamage van vorige week hebben we iets recht te zetten denk je dan? “ik weet het niet, blijkbaar zijn die mannen samen gegaan met Dow, was vroeger een goei ploeg. Dus we weten niet echt veel over hun hé” Dank u Peter.

Bij een gevoelstemperatuur van ver boven de 25 graden mogen we het vandaag dus opnemen tegen een vrij onbekend Hulst. Net een kort contact met topschutter Stroobants gehad, ook hij blijkt hersteld aan het oog van vorige week. We verwelkomen vandaag ook ‘Vis’ terug, meteen in de basis, dat belooft! Ondertussen is het 14u43; het blijft wachten op de eerste supporters, Vet. Hulst begeeft zich ondertussen richting het veld. De ogen zijn vooral gericht op de nummer 10, de stevige kerel met de dot. De plaatselijke Zlatan?

Voor de voetballiefhebbers regio Limburg: de uitslagen in de Sunday League van deze week: Houthalen VV – Vet. Stal 1-7.

14u52 reeds, nog enkele supporters, we zijn er bijna klaar voor… 14:59u puut’ daar gaan we! Geren bij pakt meteen het heft in handen. Bait naar Vis, Brecht, kapt terug, Prachtig afstandsschot draait in de haak en het staat al 0-1 in het voordeel van de Geren Bij! Goal Goal Goal. Prachtig doelpunt. Brecht Cuppers ‘2. Langs me staat ondertussen Eddy B. Hij kijkt, en zag dat het goed was.. Onderbreking: ‘5: 0-2 MK. Speelt zich vrij ronde de zestien en werkt beheerst af. Na enkele minuten weet ook Hulst de eerste kans te creëren: de bal wordt in de hoek gestuurd, hoge voorzet, maar niemand volgt. Geren Bij ondertussen op wolken, Na een droomstart. ’11: 0-3, de gebroeders Mertens zetten een combinatie met als eindstation Robin. Zijn schot wijkt af, maar valt toch nog binnen. Op naar de vier? Ondertussen is Eddy B. Langs me komen zitten. Eddy: ‘ja, ik denkt dat het vooral leuk voetballen moet zijn voor Stef, die vandaag ‘in de zetel wordt gezet’ door Vis. Die jongens hebben duelkracht, die gaan het goed vinden. Daarbuiten kan Chris ook nog eens die man voorbij gaan. Chapeau!’  Op het kwartier vrije trap voor Hulst na overtreding van Nick. Keeper plukt uit de lucht. Geen probleem voor VDB. ’19: 0-4, Robin komt aan bal en steekt die op MK, MK gaat rond de keeper en legt binnen. Update: 0-5! Luttele minuten later.  Bait zet voor op MK. Geen loepzuivere hattrick voor Kristof. Maar hij zit op schema denken we dan. Tussen veld en bal door denken we natuurlijk ook aan Michel die zit.. Onderbreking! 0-6 weer MK. De eerste frustraties van Hulst zijn verbaal merkbaar, maar die zijn dan misschien ook wel terecht. Het leeftijds- en kwaliteitsverschil is er toch wel en dat ziet men aan het scorebord. Vet. Hulst beschikt over spelers die duidelijk een generatie ouder zijn als het jongere Geren Bij, en dat is natuurlijk ook niet altijd even fijn om tegen te spelen. Doch Geren Bij is in theorie ook geen Veteranen ploeg. Op het halfuur is het tempo een beetje uit de match gezakt na een mogelijke blessure voor VDB. Hij wankelt recht en blijkt verder te kunnen spelen. Vlak voor de rust is het dan toch nog een keer aan MK die de 0-7 op het scorebord trapt. T2: Alles wat die man aanraakt vandaag valt binnen. Maar hij was gemotiveerd zei em haha’.  We sluiten de eerste helft met een hoekschop voor de thuisploeg. De keeper bokst weg. Einde eerste helft.

Vet. Hulst trapt de tweede helft van start. T1 Seeger doet een kleine aanpassing in de tweede helft. Mk is langs me komen zitten en zal worden vervangen door het neefje van Steven die op de 9 komt. Klein interview: MK hoeveel?: ‘Geen idee eigenlijk?’ Rob: ‘kom man, tegen mij zei ge net vol overtuiging vijf’ hahaha! We mogen het eigenlijk niet vermelden maar Steven M. verwezenlijkte een heerlijk tunnel voor de supporters. Genieten! ’50: D eerste mooie aanval van Vet. Hulst. ‘Zlatan’ met het nummer 22 komt één op één met VDB maar krijgt niet afgewerkt. Jammer! Doch, de tweede helft is een spiegelbeeld van de eerste helft. In minuut ’52 is dan ook de verdiende 0-8 door Robin op aangeven van SM. Enkele minuten later komt dan toch een kleine troost voor de thuisploeg. Een penalty wordt omgezet door nummer 22. Tussenstand: 1-8 na 55 minuten spelen. Ook de kans daaropvolgend is voor de thuisploeg. De bal wordt over de keeper gestift maar wordt nog net voor de lijn onderschept. Vet Hulst komt in de wedstrijd! De aandacht langs het veld vermindert systematisch, na tien minuten ver in de tweede helft worden we wakker geschut door een ‘jaa!’ van VDB die eerder ‘nee’ was. Opnieuw ‘Zlatan’ met het nummer 22 werkt netjes af. Het staat 2-8 in het voordeel van de Geren Bij. T1 voert de troepen opnieuw aan maar het tempo is dan ook serieus gezakt. Op het kwartier is het de beurt aan Thomas, hij legt aan voor de 2-9. Ook de 2-10 is voor het neefje van Steven, doch afgewerkt met buitenspelgeur.  Op het halfuur is de beurt aan onze gelegenheidsspeler Vis. Op een mooie voorzet van Marnick weet hij in tweede instantie binnen te werken. Puik werk. 2-11. Het is wachten op het eerste interview van voorzitter Jean. Hij zocht benadering bij de vrouwelijke voorzitter van de tegenpartij. De huidige infrastructuur werd duidelijk onder de loep genomen!  Men sprak ook even van de ‘eretribuun’ haha. Bij het onderwerp tijgerwormen haakten we reeds af. De aandacht terug gefocust op onze topschutter Robin die simpel de keeper omspeelt en aanlegt voor de 2-12 met nog 10 minuten op de klok. De volgende in lijn is Brecht. Op de rand van de zestien schiet hij de laatste zuiver binnen in de hoek. Dat was het voor vandaag! 2-13! Het was een leuke dag vandaag!

Nabeschouwing

Een doelpuntenfestival in Hulst. Doch de thuisploeg bleef heel sportief ondanks de monsterscore. Het generatieverschil was dan ook overduidelijk.

+ Bedankt aan de thuisref die de wedstrijd in goede banen heeft geleid.

+ Bedankt aan de gastspeler Vis om ons te komen versterken

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na de zware pandoering verleden week tegen Red Star Laren maakt de GB morgen de altijd moeilijke verplaatsing naar Hulst waar we de plaatselijke verteranen gaan bekampen.  De laatste wedstrijd dateert al van september 2016, toen eindigde de wedstrijd thuis op een 2-2 gelijkspel.  We kijken vooral uit naar de heerlijke grasmat waar we morgen met dit zomersweer mogen spelen.

Vorige week was een zwarte dag voor elke GB-speler / supporter, nooit eerder werden we zo van de mat gespeeld, we kregen voetballes... Morgen, een week later krijgen we de kans om deze kater door te spoelen, we moeten morgen terug het team zijn van bij de seizoensstart dat de tegenstander van minuut 1 bij de keel grijpt en 70 minuten achter de bal laat lopen!!  We hebben morgen alvast de kern die hiervoor kan zorgen, in doel Nick VDB, in de verdediging certitude Stef met links en rechts Nick en Marnick. Voor de verdediging de Italiaanse pletwals Bait met voorhem onze spelverdeler KDB aka Paletti.  Op de flanken zien we morgen "koning" Brecht en Doumkos.  Ondanks de blessure van Bossie kunnen morgen rekenen op 4 dodelijke en uiterst efficiente spitsbroeders, de gebroeders Mertens en Stroobants !!!  Witte die morgen er niet kan bij zijn draagt voor de eerste keer dit seizoen de fakkel van T1 over aan Seeger die ons morgen naar de overwinning moet loodsen!!

Makkers ik reken er morgen op dat we ons herpakken na wat vorige week gebeurd is!!  Ook onderling was het vorig weekend niet altijd even leuk, de spelers op het veld begonnen te grommelen tegen elkaar maar ook via de whatsapp vielen er wat woorden, ZAND ER OVER!!