Veteranen Heusden - GB

G.B. te sterk voor Veteranen Heusden SK.

De wedstrijd kwam traag op gang. Heusden speelde zoals verwacht met veel volk achter de bal en G.B. had aanvankelijk te weinig inspiratie om kansen te creëren. Op twee ongevaarlijke doelpogingen van Bossie en Steven Mertens na viel er de eerste twintig minuten dan ook niets te noteren. Daarna trok G.B. het tempo echter op en kwamen de kansen er toch. De eerste was voor Steven Mertens die met een knap steekballetje alleen voor doel werd gezet. Hij werd echter het scoren belet door de goed uitgekomen Heusdense goalie. Vlak daarop had Cams een heel knappe actie in huis. Hij rolde de hele thuisdefensie op en gaf een knappe assist aan Bossie die de bal maar in doel te leggen had. Bossie miste echter volledig zijn controle en weg kans. Doch slaagde Bossie er nog in de bal knap achteruit te leggen op Paletti die in 1 tijd op doel knalde. De strek keepende thuisdoelman redde echte echter knap en zo bleef de brilscore op het bord. Even later leek hij dan toch geklopt op een schot van Steven Mertens. De bal spatte echter uiteen op de dwarslat. Het leek of het niet mocht zijn voor de G.B. Doch met de rust in zicht kwamen de verdiende treffers er toch. In de 34 minuut zette Robin met een knappe assist Steven Mertens alleen voor doel. Dit keer won Steven het duel met de thuisgoalie wel en de 0-1 was een feit. Amper een minuut later stond het al 0-2. Robin zette zichzelf met een knappe actie alleen voor doel. Hij legde de bal toch nog breed op de meegevolgde Bossie die simpel kon binnen leggen. Met deze late treffers kon G.B. alsnog met een goed gevoel de rust in.

De tweede time kon echter niet slechter beginnen voor G.B. Ferla liet zich verrassen op een wel mooi genomen vrije trap en plots stond het 1-2. G.B. leek even aangeslagen en bakte er het eerste kwartier weinig van. Gelukkig stond onze defensie onder leiding van Stef wel sterk te spelen. De schaarse Heusdense aanvalspogingen werden dan ook telkens vakkundig gefnuikt. Pas na een kwartier kwam G.B. weer echt los. Cams zorgde voor het eerste gevaar en knalde een vrije trap loeihard richting doel. De bal arriveerde echter nog net binnen het bereik van de doelman die in extremisch redde. Een paar minuten later echter was Joris zijn moment van glorie aangebroken. Eerst liet hij nog een goede kans liggen, maar bij zijn tweede mogelijkheid nam hij een voorzet van Cams knap aan en legde beheerst de 1-3 in het mandje. Dit was het nekschot voor Heusden. G.B. speelde nu makkelijk de wedstrijd uit en verzuimde de score nog verder uit te diepen. Zowel Robin als Steven Mertens (na een wel heel knappe solo) verschenen nog alleen voor doel maar werkten niet af. Net voor tijd kwam de 1-4 er toch. Dit via Robin die jawel al zijn elfde van het seizoen aantekende en de verdiende zege nog wat meer kleur gaf.

0-1 Steven Mertens

0-2 Bossie

1-3 Joris

1-4 Robin

35 min. Schuyten door Brendan

35 min. Reet door Nick

35 min. MK door Thoelen

- Logische overwinning van G.B. dat momenteel meer kwaliteit in zijn elftal heeft dan Veteranen van Heusden. Aanvankelijk had men het moeilijk om een goed georganiseerd Heusden te ontwrichten. Maar uiteindelijk kwamen de kansen en doelpunten er toch. Voor het eerst dit seizoen gaf G.B. ook niks weg. Buiten dat tegendoelpunt op vrije trap stond de verdediging pal. Chapeau gasten!!!

- Steven Mertens die het openingsdoelpunt scoorde en een dijk van een wedstrijd speelde werd tot man van de match verkozen.

- Maar vooral een dikke proficiat aan heel de ploeg. Na ODT hangt nu ook de scalp van Heusden aan de G.B. riem. G.B. is weer de ploeg van t stad!

Voetbalvrienden,

Voor de 3de week op rij spelen we een derby, dit keer de korste verplaatsing van het seizoen maar ook de moeilijkste want morgen worden we uitgedaagd door de Veteranen van Heusden.  Bij de veteranen moet ik geen uitleg meer geven, ze domineerden jaren het regionale cafevoetbal en zijn altijd een zeer maar dan ook een zeer sterke tegenstander.  Toch wist de GB de laatste jaren enkele mooie resultaten neer te zetten, vorig seizoen wonnen we met 1-2 op den SK en enkele maanden later eindigde de wedstrijd thuis op een 4-4 eindstand.  Van de huidige vorm van de veteranen moeten we niet veel geloven, ze verloren vorige week van het sterke Geneiken uit lummen met 5-1 maar dit wil helemaal niets zeggen, tegen de GB komen de Veteranen altijd met hun sterkste ploeg...

Deze wedstrijd betekent voor elke GB-speler en supporter net iets meer, dat is ook te merken aan de grote selectie met wie me morgen afzakken naar Heusden Centrum.  We kunnen zeggen dat we morgen bijna compleet zijn, enkel Seeger, Lange, Baldelli en Brecht zijn er niet bij.
Wie is er wel, in doel neemt onze numero uno plaats Ferla, onze verdediging die de laatste weken wat wankelde krijgt morgen een serieuze kwaliteits injectie zo is na een weekje rust het ex-jeugdproduct van Heusden Stef en het "beest" Cams terug, zij nemen de kersverse vader en stofzuiger Thoelen mee. ( fijn dat je terug bent Tom!! ) Centraal en op baks de standaard 3, de 3 werkpaarden, de 3 hardste mannen, Reet, Nick en Marnick.  Centraal in het middenveld onze eigen Kevin de Bruyne alias Paletti, Mr J Declerck.  Rond hem vinden we op de flanken de peilsnelle Brendan en ook de man waar de hele GB morgen van verwacht dat hij gaat ontploffen en dat ook zal doen voor ZIJN club, MK !!! Onze aanval, ook wel de schrik van elke verdediging, 18 goals in 3 wedstrijden... Mag ik u voorstellen: op de 10 the big guy, reus van de GB Mertens, voor hem de chou chou van de supporters en beroepsdribbelaar Bossie, langst hem de revelatie van dit seizoen met al 10 goals op de teller Stroobants!!

Ik verwacht morgen een GB dat vanaf de eerste minuut er in vliegt er alles aan doet deze wedstrijd winnend af te sluiten!!

We komen samen om 14u15 in de kring, mag ik vragen om niet rechtstreeks te gaan!!!