Veteranen Hal sport - G.B.

Verdiende zege op Berkenbos

Uiteindelijk na veel rondgebel en nog meer smsjes had de G.B. plots 13 spelers ter beschikking. Een onverwachte maar niet overbodige luxe voor T1, want Brendan was nog niet helemaal wedstrijdfit en Pieter kon wegens verplichtingen alleen maar de eerste helft opdraven.

Onder een heerlijk najaarszonnetje ging de wedstrijd stipt om 15.00 h van start

Het wedstrijd begin was evenwichtig en het was tot het kwartier wachten  op het eerste doelgevaar.Dit kwam van de G.B. waarbij Gertjan na een een-twee met Arno zijn schot net naast zag zoeven. Dit was meteen voor de bezoekers het signaal om de wedstrijd stevig in handen te nemen. De thuisploeg moest achteruit en de G.B. werd steeds gevaarlijker. In de twintigste minuut had Marnick een zeer knap vluchtschot in huis , maar het leder week onderweg nog af op een verdediger en miste zo doel. Even later was het wel raak. Steven Schuyten bediende Arno. Deze draaide zich handig vrij en legde  de bal koelbloedig in het mandje. Nog geen twee minuten later verdubbelde Arno bijna de score, maar dit keer  hield de thuisgoalie met een knappe reflex zijn netten schoon. Net voor het rustsignaal haalde Lange zijn kanon nog eens boven, maar zijn inzet werd in extremis door de thuisdefensie nog in hoekschop gedevieerd. Op die hoekschop kreeg Raf volledig alleenstaand aan de tweede paal een unieke kans om zijn vijfde van het seizoen te scoren. Hij trapte echter onbesuisd over en zo ging de G.B. met een krappe voorsprong de rust in.

De tweede helft het zelfde spelbeeld. De G.B. de betere ploeg en Hal ondanks de achterstand noodgedwongen met man in macht in de verdediging. Dat verdedigen deed de thuisploeg wel goed, want ondanks het overwicht  moest de G.B.  een kwartier bouwen aan een eerste grote kans.  Raf wrong deze echter vakkundig de nek om door alleen op doel de bal recht op de goalie te tikken. Even later deed Bosman het beter en plaatste de bal mooi in de linkerhhoek. De thuisdoelman had echter nog een ultieme voetreflex in huis en hield zo Hal in de wedstrijd. De G.B. bleef het bezoekende doel bestoken. Weer Raf en ook Steven Mertens kwamen dicht bij een doelpunt, maar de bal wou er gewoon niet in. Naarmate de tijd verstreek begon men in het G.B.-kamp door het missen van de kansen al bang te krijgen voor het bekende deksel. Hal was echter niet bij machte 1 deftige counter op te zetten. Ze slaagden er geen enkele keer richting doel te schieten en Fabio was dan ook niet meer dan een werkloze figurant op het veld. Vijf minuten voor affluiten slaagde de G.B. er uiteindelijk toch in een tweede keer te scoren. Het was Senne die op aangeven van Schuyten de 0-2 eindstand op het bord knalde.

20 min.  0-1 Arno

65 min.  0-2 Senne

35 min.  Pieter door Senne

55 min. Reet door Brendan

• Met een tweede uitzege op rij mist de G.B. zijn seizoenstart niet. Weer een knappe ploegprestatie waarbij mits een betere afwerking de score een stuk hoger had kunnen oplopen.
  • Arno, Marnick en Steven Schuyten eindigden met gelijke punten op de eerste plaats in het referendum man van de match.
  • Ook nog een dikke mercie aan de 2 gastspelers om ons uit de nood te helpen.
  • Tenslotte nog even vermelden dat Rudi Coomans  aanwezig was in Berkenbos. Hij heeft een nieuwe ploegfoto van de G.B. genomen en een aantal fotos van de wedstrijd. Ik verwacht dat deze morgen of overmorgen op zijn site staan. (fotografie Rudi Coomans)

Zaterdag  vindt reeds de tweede wedstrijd van het seizoen plaats. Na de 1-12 overwinning van vorige week moet er deze week bevestigd worden. Een zware opdracht want Hal sport is een stuk sterker dan de tegenstander van vorige week. Daarenboven heeft T1 al de moeite van de wereld om 11 spelers bij elkaar te krijgen.

Zowel Seeger,Nick,Brecht als Brendan zijn nog afwezig.Pieter en Reet zijn wel terug beschikbaar. We hebben daardoor maar 10 spelers op het wedstrijdblad staan.T1 had een 11de  gevonden, maar deze valt waarschijnlijk in extremis nog weg. Het is dan ook afwachten of er morgen 11 G.B-ers op het veld staan.

Iedereen wordt om 14.00h fit en nuchter in de Kring verwacht.