Vet. Helchteren - G.B.

De G.B. probeerde net als vorige week vanaf de aftrap de tegenstander onder druk te zetten. Helchteren met in alle linies sterke voetballers liet dit echter niet toe en ving de G.B. makkelijk op. In balbezit combineerde de thuisploeg ook heel aardig en de G.B. verspeelde veel energie door achter de bal aan te hollen. Na tien minuten kwam de G.B. een eerste keer heel goed weg.  Een thuisaanvaller ontfutselde onze verdediging de bal en lobde Jolan vanop 30 meter. De bal botste echter via de onderkant van de lat terug het veld in. Even later was het weer bijna raak, maar een mooi geplaatst schot rolde tot opluchting van de G.B. milimeters langs de paal in doeltrap. De G.B. zelf dwong nu ook enkele kansjes af, maar de thuisdoelman kwam een aantal keren zeer alert uit en was zowel Baar, Seeger als Raf net te snel af toen deze diep alleen voor doel gestuurd werden. Net voor de rust liet de thuisploeg nog een unieke kans liggen om de 1-0 op het bord te zetten. Een thuisaanvaller zette zichzelf met een knappe beweging alleen voor doel, maar Jolan hield meteen schitterende save zijn netten schoon.

De G.B. had de eerste helft veel energie verspeeld om deze sterke tegenstander af te houden en het leek erop dat het moeilijk zou worden dit nog een helft lang vol te houden. Maar vanaf de aftrap nam de G.B. plots de wedstrijd volledig in handen. Het leek wel of Helchteren zijn krachten opgebruikt had. De G.B. slaagde er nu wel in echt gevaar te creëren en na 5 minuten was het al raak. Pieter rolde met een prachtige solo heel het middenveld op en stuurde met een knappe pas Seeger diep. Deze zette de bal mooi voor doel  waar Raf het kleinood  vakkundig tegen de netten plantte. Helchteren leek aangeslagen en kreeg nauwelijks nog iets voor mekaar. De G.B. voelde dat ze moesten doordrukken en liet zijn tegenstander niet meer los. Na een kwartier werd Seeger foutief in de grote rechthoek gestuit. Raf zette de terecht gefloten strafschop feilloos om en de 0-2 stond op het bord. Even later was het bijna weer raak. Maar Seeger zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. De thuisploeg probeerde krampachtig nog iets terug te doen, maar ons centraal middenveld met het straf drietal Baar-Lange-Pieter waren nu heer en meester over hun tegenstander. Ook onze flanken bleven hard werken. Als de thuisploeg dan toch eens dreigde gevaarlijk te zijn stond onze verdediging pal. Tien minuten voor tijd werd de thuisploeg alle hoop op een terugkeer ontnomen. Baar legde een bal vanop rechts terug op Lange, die op zijn gekende manier de bal perfekt in het hoekje plaatste. De thuisploeg probeerde nog wel op zoek te gaan naar een eerredder maar de energie was weg en de 0-3 eindstand bleef op het bord.

Raf 0-1

Raf 0-2

Lange 0-3

35 min. Nick voor Reet

•  Een knappe wedstrijd van de G.B. tegen een zeer sterke tegenstander. Iedereen werkte hard voor elkaar en de zege was op basis van een zeer sterke tweede helft zeker verdiend.
  • Raf die weer twee keer scoorde werd voor de tweede week op rij tot man van de match verkozen, maar alle spelers verdienden zaterdag een pluim.

zaterdag maakt de G.B. de verplaatsing naar Helchteren.

De veteranen van Helchteren tonen zich  steeds een moeilijke en stugge tegenstander.

Het zal dus weer een wedstrijd worden op het scherp van de snee.

Bij de G.B. komt Nick terug bij de selectie. Ook nieuwkomer Tom zal normaal aanwezig zijn. Arno daarentegen moet passen, hij zit op trainingsstage in het buitenland. Onze nieuwe doelman is nog een hele tijd gekwetst. Gelukkig heeft T2 Jolan kunnen strikken voor de wedstrijd van morgen. Daarmee hebben we een klassebak in doel staan.

Mits de wedstrijd op verplaatsing is, wordt iedereen om 14.00h in de Kring verwacht.