Ubbersel - G.B.

De G.B. speelt gelijk op Ubbersel

Al in de eerste minuut was het al bijna raak voor de thuisploeg. Gelukkig voor de G.B. had Fabio een prachtreflex in huis en hield hij een bijna gemaakt doelpunt schitterend uit zijn kooi. Even later klopte Ubbersel weer aan het venster, maar dit keer moest Fabio niet in aktie komen want een omhaal waaide ver over zijn doel de Ubberselse weiden in. De G.B. kreunde onder de druk en kwam pas na tien minuten een eerste keer aan het Ubberselse doel piepen. Steven Mertens probeerde zich door te zetten en werd 2 meter voor de grote rechthoek al dan niet foutief afgestopt. De scheids zag er in ieder geval een fout in en kende een vrije trap toe. Een kolfje naar de hand van de Lange die met een enig mooie trap de bal schijnbaar moeiteloos in de winkelhaak schilderde. Een wereldgoal en zo stond plots tegen de gang van het spel in de 0-1 op het bord. Wie dacht dat de G.B. hierdoor vertrokken was had het mis. Het was al Ubbersel dat de klok sloeg. Ze wonnen bijna al de duels en duwden de G.B. achteruit. Ondanks de druk hadden ze in tegenstelling tot de eerste minuten het moeilijk om kansen af te dwingen. De G.B. verdediging speelde dan ook sterk en hield knap stand. Ondanks het overwicht van Ubbersel kreeg de G.B. net voor de pauze op de counter nog de grootste mogelijkheid  om te scoren. Seeger miste echter alleen voor doel compleet zijn lob en de thuisgoalie had de bal maar voor het oprapen. Zo werd er met een 0-1 op de bordjes de kleedkamers opgezocht.

Direct na de rust een heel ander spelbeeld. Een veel gretiger G.B. probeerde Ubbersel naar de keel te grijpen. Er kwamen gelijk een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar zoals de voorbije weken liet de afwerking te wensen over. De G.B. liet de kansen liggen en nu was het plots Ubbersel dat uit het niets scoorde. Dit op een hoekschop die mooi binnen gekopt werd. De Lange werkte de bal nog in extremis weg, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal de doellijn overschreden had en de 1-1 was toegekend. De G.B. was niet echt aangeslagen en ging voluit in de aanval. Het duurde dan ook niet lang of de 1-2 was een feit. De sterk ingevallen Arno rolde de linkerflank op en legde mooi terug op Kristof die de bal beheerst in het mandje legde.  Meteen Kristof zijn laatste wapenfeit, want hij werd gelijk vervangen door Brecht. Ubbersel leek wat aangeslagen en de G.B. kreeg binnen de 5 minuten enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Het kanon van onze spitsen stond echter niet op scherp en de kloof bleef maar 1 doelpunt. Daardoor bleef Ubbersel in zijn kansen geloven, vond zijn tweede adem en knokte zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Met het verstrijken van de tijd werd de ruimte tussen de linies groter en groter en Ubbersel maakte hier het best gebruik van. Eerst hield Fabio met weer een wereldreflex zijn  netten nog schoon, maar tien minuten voor tijd was de gelijkmaker toch een feit. Dit keer was Fabio kansloos toen hij oog in oog met een thuisaanvaller het duel verloor en de bal via zijn scheenbeen in doel zag rollen. In de laatste tien minuten gingen beide ploegen nog met open vizier op zoek naar de zege. Een doelpunt viel er echter niet meer en zo bleef de 2-2 tot aan het laatste fluitsignaal op bord het staan. Volgens ondergetekende een juiste uitslag in een spannende sportieve derby.

35min.  Seeger door Arno

45 min. Kristof dor Brecht

0-1 Lange

1-1 Ubbersel

1-2 Kristof

2-2 Ubbersel

- Het was zaterdag een aangename wedstrijd. Niet hoogstaand, daarvoor was het spel dikwijls  te traag en slordig, maar de spanning maakte heel veel goed.

- Fabio die met enkele prachtige reddingen de G.B. een aantal keer recht hield werd verkozen tot man van de match.

- Met deze puntendeling is de G.B. voor de 19de keer op rij ongeslagen. T1 verwacht volgende week iedereen super gemotiveerd aan de aftrap om hier 20 van te maken!!

Zaterdag maakt de G.B. de korte verplaatsing naar Ubbersel. Begin dit seizoen klopte de G.B. hen thuis nog met 5-0. Deze score was echter overdreven, want Ubberselse deed toen nauwelijks onder maar de G.B. werkte toen tegen honderd procent af. Kansen afwerken is nu net de laatste matchen een serieus probleem. Daarenboven is eind seizoen op Ubbersel spelen altijd een aartsmoeilijke opdracht. De G.B. zal zich dus dubbel moeten plooien wil het ginder iets rapen.

Brendan en Schuyten zitten nog in de lappenmand. Ook Reet is een tijdje uit.

Seeger en Nick komen wel terug van hun buitenlandse stage.