... and beer ...

(Tornooi Gul) G.B. - Genenberg

Wedstrijdverslag

Gene berg lijkt nog te hoog voor G.B. dat weer een forfaitscore op het bord tovert.

Straf matchbegin van G.B. Aan een hoog tempo werd Genenberg werkelijk van het kastje naar de muur gespeeld. In de derde minuut stond de 1-0 al op het bord. Dit via Seeger die oog in oog met de doelman kalm bleef en de bal rustig in het mandje plaatste. Amper een paar minuten later was de score al verdubbeld. Bram bediende Steven Mertens die ijzig kalm bleef en rustig afwerkte. Genenberg kreeg geen voet aan de grond en werd verder onder druk gezet. G.B. creëerde gewoon kans op kans. Eerst had de bezoekende goalie een knappe reflex in huis op een schot van Steven Mertens. Even later deed hij het zelfde op een schot van Bram om dan een gemaakt doelpunt van Steven Mertens nog net over de lat te tikken. Ook Lange leek te scoren maar zijn schot werd in extremis nog afgeblokt. Seeger kreeg ook nog een unieke mogelijkheid om er eentje in te leggen. Maar ook hij kreeg de bal niet meer voorbij de doelman. Even later kreeg diezelfde Seeger een herkansing maar in tegenstelling tot de eerste minuut van de wedstrijd verloor hij nu het duel oog in oog met de doelman. Ondertussen waren we al 25 minuten onderweg en had G.B. al 5 doelpunten moeten voor staan. De afwerking was echter van iets mindere kwaliteit dan het geleverde spel. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Genenberg plots toch opzetten. Mertens tot nu toe nog geen bal gezien, had een wereldredding in huis op een schot uit de tweede lijn. Even later kwam G.B. nogmaals goed weg toen de scheids geen strafschop floot voor een late tackle binnen de grote rechthoek. Verdere dreiging kwam er van Genenberg echter niet meer en met 2-0 op het bord werd er van kant gewisseld.

De tweede helft begon aan een rustig tempo. G.B. domineerde de match zonder door te drukken. Pas na tien minuten een eerste fase meldingswaardig. Een schot van Lange werd nog in extremis op de lijn weggewerkt. Even later probeert hij het nog eens met zijn linkse maar net iets te slap om de bezoekende doelman het nakijken te geven. Op het kwartier dan toch de 3-0. Brendan profiteerde van balverlies in de genenberg defensie en knalde snoeihard binnen. Genenberg wou nog iets terug doen en probeerde te forceren. Er werd dan ook iets meer risico genomen en de verdediging ging nu wel zeer hoog spelen. Veel zoden bracht dit echter niet aan de dijk , het was integendeel G.B. dat nu naar hartenlust makkelijk kon counteren. Seeger terug in het veld gebracht voor geblesseerde Steven Mertens werd op 5 minuten tijd wel 3 keer alleen voor doel gezet. De eerste schoot hij nog nipt over. De volgende twee keren legde hij echter niet zelfzuchtig breed op Brendan die evenveel maal scoorde. Meteen een zuivere hattrick voor Brendan en de forfaitscore op het bord. Hiermee was de G.B. honger wat gestild en zaten de gedachten al bij een frisse pint. Een minuut voor affluiten leek Genenberg nog de eer te redden. Mertens stond echter pal en redde knap met de voet. Even later maakte de goed leidende scheids Belien een eind aan de wedstrijd.

Vervangingen:

35 min. Seeger door Arno

Doelpunten:

1-0 Seeger

2-0 Steven Mertens

3-0 Brendan

4-0 Brendan

5-0 Brendan

- Zeer aangename wedstrijd waarin G.B. een maatje te sterk was voor een sportief Genenberg.

- Brendan die de tweede helft in de spits gedropt werd en meteen een zuivere hattrick scoorde werd tot man van de match verkozen.

- Zoals elk jaar was het weer een gezellige happening op het tornooi van de Gul. Aan eten en vooral drank geen gebrek. Toch een dikke chapeau aan de gasten die dit elk jaar weer voor elkaar brengen!!