SV Breugel - GB

G.B. legt Breugel met forfaitscore over de knie.

Voor het eerst in de geschiedenis moest G.B. de wapens kruisen met SV Breugel uit Kleine Brogel. Het plein kon dit keer zeker geen excuus zijn om er geen mooi potje voetbal van te maken. Het grote speelveld van het plaatselijke SV Breugel lag er perfect bij. Lang geleden dat de G.B.-ers nog eens op zulke biljart konden ballen.

G.B. begon gretig aan de wedstrijd en hield Breugel op eigen helft. De organisatie bij de thuisploeg stond echter goed en G.B. had het moeilijk om kansen af te dwingen. Pas na 10 minuten viel een eerste doelkans te noteren. Deze kwam echter niet van G.B. maar het van de thuisploeg die op de counter een mannetje alleen voor doel wisten te zetten. Onze G.B. doelman Kobe kwam echter zeer gevat uit zijn doel en redde knap. Blijkbaar was dit het sein voor de G.B. om nog een versnelling hoger te schakelen. De druk werd opgevoerd en nu slaagde men er wel in de Breugel defensie het moeilijk te maken. Robin was de eerste die voor gevaar zorgde. Zijn knal werd echter knap onschadelijk gemaakt door de thuisgoalie. Daarna was het de beurt aan Bait maar ook zijn schot werd gepareerd. Dan maar met het hoofd dacht Bait en pal op minuut 20 kopte hij een prachtige voorzet van Marnick droog tegen de touwen. De 0-1 stond op het bord. Breugel probeerde iets terug te doen. De G.B. defensie onder leiding van Bavo gaf echter geen krimp en op enkele halve kansjes na kon de thuisploeg weinig forceren. G.B. zelf kwam voor de pauze nog twee keer dicht bij een treffer. Eerst via Brecht die schuin alleen voor doel verscheen maar gestopt werd door de Breugel goalie en daarna kopte Brendan een hoekschop van Paletti net over de dwarsligger. Een doelpunt viel er niet meer en zo ging G.B. met een krappe voorsprong de rust in.

G.B. begon zeer sterk aan de 2 de time. Robin haalde meteen uit maar het Breugelse sluitstuk redde weerom knap. Daarna was het de beurt aan Brendan die over knalde. De druk bleef echter aan houden en een doelpunt kon niet uitblijven. Na 5 minuten kwam die treffer er dan ook. Het was de sterk ingevallen Vis die op aangeven van Bait de bal onhoudbaar binnen knalde. Amper 5 minuten later was de match gespeeld. Bait zette 3 man in de wind om dan met een knap hakje de bal klaar te leggen voor Robin die simpel de 0-3 in het mandje legde. G.B. bleef doordrukken en de Breugel defensie had handen en voeten tekort om het geweld uit Eversel af te houden. Gelukkig voor de thuisploeg had G.B. in de volgende fases pech dat de lat niet mee wou werken. Robin kopte immers een voorzet van Vis tegen de onder kant van de lat en even later belandde ook een afstandsschot van Vis via de onderkant van de lat terug in het veld. Ook Brendan werd nog eens alleen voor doel gezet maar besloot overhaast op de Breugel doelman. De vierde treffer kwam er uiteindelijk toch. Wie anders dan Robin knalde op assist van zijn broer Vis de 0-4 op het scorebord. De laatste 10 minuten liet G.B. het tempo zakken. Breugel op zoek naar een eerredder drong zich op voor het G.B. doel. Onze gelegenheid doelman Kobe hield echter met een paar zeer knappe interventies zijn netten schoon. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg nog een vijfde doelpunt om de oren. Na een te korte terugspeelbal was Robin er als de kippen bij om zijn derde van de namiddag binnen te tikken. Zijn zoveelste zuivere hattrick en 54 ste doelpunt van het seizoen. Zeer straf!!!!!!

- Na de wanprestatie (vooral 2 de helft) van vorige week speelde G.B. dit weekend een sterke wedstrijd. Dit is het G.B. dat de supporters willen zien. Het veld liet ook wel goed voetbal toe, dat is op onze thuiswedstrijden iets moeilijker.

- Bait na twee weken afwezigheid miste zijn entree niet. Hij speelde sterk, scoorde en strooide met assists. Hij werd dan ook terecht als man van de match verkozen.

- Man na de match was zonder twijfel Vis. Ook hij speelde een sterke match maar na wedstrijd stal hij echt wel de show. Een ontplofte bitterbal , verbrandde lip die verdoofd moest worden met voldoende alcohol. Onwaarschijnlijke maar echt gebeurde verhalen.

- Uiteindelijk nog een dikke merci aan onze gastspelers om ons uit de nood te helpen

Beesten van de Geren-bij

Zaterdag spelen we tegen SV Breugel, voor ons nog een onbekende tegenstander. Het enige wat we weten over deze ploeg is dat ze pas tegen de Gul hebben verloren met 1-3. Zo kunnen wij onze krachten is meten aangezien wij over 2 weken ook tegen de Gul moeten! Met deze machineploeg zou dit wel zeker moeten lukken denk ik: in doel Kobe “Joe Hart”, de achterlinie onder leiding van Bavo “Puyol”, “gogogadget” Nick en T4 Marnick. De draaischijf van de ploeg, “KDB” Paletti, “libero” Cuppie en “Radja” Bait met links “loopwonder” Brendan en rechts Kris “de tank”. Aan het kanon de gebroeders Stroobants, de ene is onze nieuwe gouden schoen en de andere heeft een gouden linker, dit kan alleen maar vonken geven!! Als 12de man komt “de tril” Rogiers de ploeg vervolledigen. Komop makkers, iedereen scherp en fris aan de aftrap! We weten niet wat we kunnen verwachten maar we gaan ze eens laten zien wie de Geren-bij juist is! Klaar om aan tafel te gaan met 12 voor een Breugelbuffetje :-p.

We komen samen om 13u50 in de Kring, 30min rijden dus we vertrekken stipt 14u!

Adres: kerklaan, kleine Brogel

20 min Bait 0-1
40 min Vis 0-2
45 min Robin 0-3
60 min Robin 0-4
64 min Robin 0-5

35 min Michael door Vis