ST2000 - GB

G.B. neemt vlot de maat van Sonnis-Torenhof

G.B. begon met een voorsprong aan de wedstrijd. Na 20 seconden lag de 0-1 immers al in het mandje. De volledig vrij gelaten Robin legde droogweg een assist van Cams binnen. Een paar minuten later werd Bossie binnen de grote rechthoek foutief tegen de zode gewerkt. De scheids legde de bal echter net buiten de backlijn en Lange knalde de vrije trap pal op de thuisgoalie. De volgende aanval was het echter wel raak. Bossie bediende knap Robin die simpel zijn tweede tegen de netten knalde. De thuisploeg moest de wet van de sterkste ondergaan en kon zich nauwelijks herpakken. Onze gelegenheidsdoelman Vis moest dan ook amper in actie komen. Aan de andere kant was het wel alle hens aan dek en pal op minuut 20 scoorde G.B. een derde keer. Via een prachtige combinatie Robin-Lange werd Cams alleen voor doel gezet. Deze bleef kalm en de 0-3 stond op het bord. Een paar tellen later verscheen ook Brendan alleen voor de thuisgoalie. Dit keer won de doelman het duel wel door met een knappe beenreflex het schot van Brendan onschadelijk te maken. Dit was echter uitstel van executie want net voor de pauze kwam de vierde G.B.-treffer er toch. Weerom was het Robin die scoorde. Dit keer met een knappe lob waarmee hij de 0-4 ruststand vast nagelde.

Tijdens de rust werden een paar wijzigingen doorgevoerd. Senne in de ploeg voor Stef en Cams onder de lat waardoor Vis een helft kon meevoetballen.

G.B. begon slapjes aan de tweede helft. St2000 nam hierdoor voor het eerst in de wedstrijd het initatief over. Echt gevaar creëren was er echter niet bij en als toch een bal doorkwam stond Cams op de goede plaats. Na 10 minuutjes stak G.B. ook eindelijk weer eens neus aan het venster. Het was dan ook wel meteen raak. Thoelen knalde namelijk een vrije trap staalhard tegen de netten en de forfaitscore was een feit. Amper twee minuten later stond het al 0-6. Brendan bediende Robin die zijn vierde van de namiddag mocht vieren. Er werd iets te lang gevierd want nog eens 120 seconden later scoorde de thuisploeg de 1-6. Een heropstanding van St200 luidde dit niet in, want het was hierna vooral G.B. dat doordrukte. Zowel Robin,Senne als Brecht kregen nog een goede kans om de score verder uit te diepen maar een zevende G.B.-treffer leek er niet meer in te willen. Leek want 5 minuten voor affluiten vond er een G.B.-er toch nog de weg naar de netten. Niemand minder dan Reet kopte een voorzet enig mooi aan de eerste paal onhoudbaar tegen de netten. Prachtig doelpunt dat niet zou misstaan in de eindregie van sportweekend ware het niet dat Reet onze eigen doelman geklopt had en zo de bezoekers aan een tweede doelpunt hielp. Deze 2-6 leek ook de eindstand te worden, doch in de blessuretijd lapte Bossie met een puntertje er toch nog eentje binnen en zette zo de 2-7 eindstand op het bord. Of toch niet, de thuisploeg mocht van de scheids nog aftrappen en zag dat Cams wel heel ver uit zijn doel stond. Met een prachtige trap vanop de middenstip werd hij dan ook gepakt en stond alsnog 3-7 op het bord. Dit was nu wel de defintieve score. Aftrappen hoefde immers niet en de derde helft kon beginnen.

2-7 Bossie

35 min. Stef door Senne

- Makkelijke zege tegen een toch sterk ST2000. Vooral de eerste helft was G.B. oppermachtig en werd de thuisploeg kansloos weggezet.

- Lange en Vis blonken uit en werden tot man van de match verkozen.

- Volgende week komt de derby tegen ODT Bascule er aan. Onze buren zijn zeker op revanche belust na die zware nederlaag een paar weken terug. Het wordt zo wie zo een speciale wedstrijd. G.B. viert immers volgend weekend zijn 50 ste verjaardag. De Freddy trakteert op zwarte pensen. Het bestuur zorgt voor de taart met 50 kaarsjes. Alle spelers en supporters op post!!!!

Voetbalvrienden,

Morgen trekken we naar Helchteren om de mannen van ST2000 partij te geven.  De laatste ontmoeting dateert van februari, toen wonnen we met 3-1.  We zullen er weer voor 200% moeten voor willen de 3 punten mee naar de Kring pakken...

Bij de GB een kleine crisis door de vrijgezellen van onze Marnick, deze heeft de mannen van Mertens bij, onze Nick en Paletti. Als da maar goed komt... Makkers als jullie dit lezen amuseer jullie!!!  Net dit weekend had onze topspits Seeger zijn familie uitstap gepland, Baldelli zijn familiefeest en Ferla ervaart dat ne zelfstandige ook op zaterdag moet werken. Dus we zijn morgen dus net met 11 :-).