ST2000 - G.B.

Knappe zege G.B. op ST2000

De wedstrijd kon niet beter beginnen. Al na vijf minuten schudde Bossie enkele van zijn alom gekende onmogelijke dribbels uit zijn mouw om dan droogjes de 0-1 in het mandje te leggen. ST2000 was nog niet goed bekomen van deze opdoffer of een paar minuten later was de score al verdubbeld. Ditmaal was het Seeger die door Lange het straatje ingestuurd werd. Oog in oog met de thuisgoalie legde hij koelbloedig de bal in het hoekje en de 0-2 stond op het bord. G.B. op rozen, maar ST2000 reageerde nu wel. Eerst via een vrije trap die maar millimeters doel miste en even later was Stef maar net op tijd om zich voor de bal te gooien toen een Sonnis spits dacht te scoren. ST drukte nu door maar G.B. was gevaarlijk op de counter. Vooral via de bedrijvige Bossie , maar een derde G.B. treffer bleef alsnog uit. Het was dan ook vooral uitkijken om geen tegentreffer te slikken. St 2000 was nu baas en creëerde opnieuw enkele goede mogelijkheden. Flavio stond echter sterk te keepen en de aansluitingstreffer bleef uit. Het was integendeel zelfs de G.B. dat 5 minuten voor de koffie via een perfecte counter er nog eentje binnen prikte. Bossie rolde de hele rechterflank op, bediende Senne die op zijn beurt het balletje klaar legde voor Lange die ogenschijnlijk simpel de 0-3 aantekende. Een minuut later leek Seeger zelfs een vierde GB treffer te scoren. Zijn schot zoefde echter millimeters over de lat. Dit was echter te veel van het goede geweest, want ST2000 was zeker niet de mindere en verdiende ondertussen ook al lang een treffer. Die treffer kwam er net voor de rust uiteindelijk dan toch. Spijtig genoeg via een strafschop die er volgens de hele G.B. aanhang absoluut geen was. De thuisploeg nam het cadeau in dank aan en de 1-3 ruststand stond op het bord.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor G.B. Bossie leek te scoren. Nadat hij heel de ST2000 defensie opgerold had moest hij de bal maar in het lege doel duwen. Hij ging echter op de bal staan,struikelde zo en het kleinood en Bossie bleven op de lijn liggen. De ST doelman die zich al geklopt waande kon tot zijn verbazing de bal gewoon oprapen en lanceerde snel de tegenaanval. Een snedige tegenaanval waar de G.B. defensie zich op verkeek en de thuisploeg dankbaar de aansluitingstreffer scoorde. In plaats van match beslist stond het plots 2-3. Doch gingen de G.B. kopjes niet hangen. Ze namen integendeel zelfs het heft stevig in handen. En dit loonde. Binnen de 10 minuten kreeg de thuisploeg er 2 om de oren. Eerst via Lange waarbij de thuisgoalie niet echt vrijuit ging. Daarna via Bram na assist Bossie. 2-5 en boeken dicht. Doch ST 2000 gaf zich niet gewonnen en bleef aandringen. De G.B. kreeg het dan ook moeilijker en moeilijker om ST2000 van hun doel weg te houden. Zeker toen men een kwartier voor tijd met tien kwam te staan na uitvallen Senne. Doch gelukkig was de thuisploeg onmondig in de afwerking. Enkele grote kansen werden wel heel vakkundig de nek omgewrongen. Ook de scheids was dit keer mild. Terwijl hij de eerste helft een wel erg lichte strafschop tegen floot keek hij nu een wel erg duidelijk overtreding van onze G.B. defensie door de vingers. De G.B. zelf kon nog 1 keer tegenprikken. Dit via Seeger door die door Bram gelanceerd werd. Zijn schot kaatste echter via de binnenkant van de paal terug het veld in. Zo bleef de 2-5 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan en legde G.B. Sonnis-Torenhof voor het eerst in 3 jaar nog eens over de knie.

0-1 Bossie

0-2 Seeger

0-3 Lange

2-4 Lange

2-5 Bram

-Mooie zege G.B. tegen een strek elftal in een zeer sportieve wedstrijd. In tegenstelling tot de vorige weken werd er nu wel goed afgewerkt en morste de tegenstander met de kansen.

-Seeger die zijn vierde jeugd lijkt terug gevonden hebben speelde een sterke wedstrijd en werd tot man van de match verkozen.

- S’ avonds waren we weer aanwezig op de jaarlijkse Gul kwis. Dit werd weer een leuke avond waar we met 2 GB Teams aan mee deden. Aanvankelijk presteerden beide teams nog goed met op een bepaald moment zelfs een derde en tiende plaats. Daarna zakten we echter verder en verder weg. Uiteindelijk strandden we op een 12de en 19de plaats van de 24 deelnemers. Qua alcohol verbruik zaten sommige van onze teamleden wel zeker in de top drie.

Zaterdag maakt de GB de moeilijke verplaatsing naar Helchteren tegen ST2000.  De laatste confrontatie eindigde op een 2-2 gelijkspel met een schandalig matchverloop, de laffe kopstoot op Cams is niemand nog niet vergeten daarom hopen we dat het morgen een spannende en een zeer sportieve wedstrijd wordt!!
 We hebben weer een hele resem afwezigen, zo zijn Nick en Brecht op weekend, Cams heeft avondmatch,Mertens Baldelli en Joris moeten werken en Pieter is nog onzeker door een rugblessure.  7 sterkhouders van de laatste weken die we moeten missen toch zijn we morgen met 11 spelers, zo komen Bossie, Senne en Thoelen terug uit blessure en komt Bram ons versterken. Mits wat geluk komt Pieter als zijn rug het toelaat en komt MK als hij tijdig klaar geraakt met werken.

We gaan er morgen alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen!!