ST 2000 - GB

G.B. geraakt wederom niet voorbij ST2000

Het was weer geen sinecure om een elftal bij elkaar te krijgen. Een paar minuten voor drie stonden we nog met 10 man en werd pieter opgetrommeld om ondanks zijn werk toch nog te komen. Uiteindelijk kwamen onverwacht in extremis toch nog Reet en Kawashima opdagen waardoor we plots overschot hadden.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten en gebeurde er weinig. In de zesde minuut echter gaf de G.B. defensie plots vanuit het niets een doelpunt weg. Een veel te korte terugspeelbal werd door een ST2000 aanvaller makkelijk onderschept en de 1-0 was een feit. G.B. reageerde meteen en de thuisgoalie had heel veel moeite om een schot van Lange in corner te tikken. Op die corner leek Bossie met het hoofd te scoren, maar weerom had de thuisdoelman een ultieme reflex in huis en voorkwam zo de gelijkmaker. Even later leek hij zich toch gewonnen te moeten geven toen Brendan een corner van Pieter binnen knikte. Het kleinood werd echter door een verdediger op de lijn nog weggewerkt. De G.B. bleef komen en op het kwartier haalde Lange zijn kanon nog eens boven. Zijn knap schot miste echter op een haartje na doel. De G.B. verdiende de gelijkmaker, maar de bal wou er absoluut niet in. ST2000 loerde op de counter maar kon nauwelijks gevaarlijk zijn. Doch werd in de twintigste minuut hun voorsprong bijna verdubbeld. Dit via Nick die een voorzet ei zo na in eigen doel wegwerkte. Daarna was het echter weer al de G.B. wat de klok sloeg. Brendan had op voorzet van Pieter de gelijkmaker aan de voet. Hij knalde echter onbesuisd ver over. Een minuut later was eindelijk wel raak. Pieter rolde voor de zoveelste keer de rechterflank op om een prachtige voorzet richting Bossie af te leveren. Deze werkte in een 1 tijd prachtig af. De 1-1 was een feit. Amper een minuut later schudde Pieter vanop 30 meter een prachtige lob uit zijn sloffen. De thuisgoalie was verslagen, maar werd gered door de onderkant van de lat. Dit was meteen het laatste noemenswaardig wapenfeit van de eerste helft want een paar minuten later werden de 22 acteurs naar de kleedkamer gestuurd.

De thuisploeg die de eerste helft overspeeld werd begon heel potig aan de tweede helft. In de vijfde minuut kreeg Cams langs achter een degoutante doodstrap te verwerken. Cams die gelukkig wonderbaarlijk ongedeerd weg kwam ging verhaal halen en kreeg op de koop toe een kopstoot toegediend. Voor zulk schandalig gedrag wordt je altijd met rood naar de kleedkamer gestuurd. Bij St2000 zijn ze echter blijkbaar zulke dingen gewend, want die gast kwam er op een belachelijke manier met geel vanaf. ST2000 had blijkbaar wat het wilde, want de G.B. was het noorden kwijt en van voetbal was er nauwelijks nog sprake. Elke fout werd nu langs beide zijde uitvergroot en er werd nu meer geroepen dan gevoetbald. Tot overmaat van ramp flaterde de G.B. defensie een kwartier voor tijd een tweede keer. Een ongevaarlijke bal werd door Reet slecht gecontroleerd en in de voeten van een ST aanvaller gelegd. Deze liet dit mooie cadeautje weerom niet liggen en de 2-1 was een feit. Gelukkig was dit doelpunt voor de G.B. het signaal om zich te herpakken en weer aan voetballen te denken. De thuisploeg moest achteruit en kreunde onder de druk. Brendan en Pieter misten elk nog een mooie mogelijkheid maar 5 minuten voor affluiten kwam toch de oververdiende gelijkmaker. Dit via Cams die een voorzet van Pieter in het mandje legde. De G.B. wou meer en zette alles op alles om toch nog de overwinning uit de brand te slepen. Die had er eigenlijk ook moeten komen want een paar minuten voor tijd sprintte Bossie met de bal richting doel. In de plaats om zelf af te werken legde hij breed op Pieter. Deze stond helaas net buitenspel en  weg reuzekans. Nog was het niet gedaan want in de blessuretijd was Cams er nog eens dicht bij. Hij kopte echter een corner van Lange net naast doel. Zo bleef de 2-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan. Daar mocht vooral de thuisploeg zeer blij mee zijn.

1-1 Bossie

2-2 Cams

35 min. Steven Schuyten door Seeger

35 min. Brecht door Reet

- Ondanks het eerste puntenverlies dit seizoen toch een sterke wedstrijd van de G.B. Als er een ploeg wou voetballen en verdiende te winnen was het de G.B. wel!

- Lange,Bossie en Cams werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

Zaterdag maakt G.B. de aartsmoeilijke verplaatsing naar ST2000 uit Helchteren. Van  de laatste 3 confrontaties konden we er geen enkele winnen. Twee keer werd het 2-2 en 1 keer gingen we zelfs met 2-6 de boot in. Toch gelooft T1 in een zege en dat zou de 10de overwinning op rij zijn. Iedereen wordt zaterdag dan ook topfit en super gemotiveerd aan de aftrap verwacht.

Steven Mertens is niet van de partij, voor de rest zou iedereen aanwezig moeten zijn. Seeger zorgt voor een keeper.