Red Star laren - G.B.

Sterk G.B. legt Laren over de knie.

Onder een prachtig lentezonnetje werd er precies om 15: 00 afgetrapt. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de G.B. In de vijfde minuut immers werd Steve Mertens alleen voor doel gezet en werkte koelbloedig de 0-1 tegen de netten. Een minuut later was de score al verdubbeld. Dit keer was het Lange die op aangeven van Vis de netten deed trillen. Een mokerslag voor de thuisploeg die wel iets probeerde terug te doen maar de G.B. defensie hield hen vrij makkelijk af. Het was integendeel G.B. die de gevaarlijkste ploeg bleef en op het kwartier werd een vrije trap van Lange in corner verwerkt. Op die hoekschop kopte Vis mooi de 0-3 binnen. Even later kreeg Bossie een unieke kans op de 0-4 maar zijn schot werd nog in extremisch afgeblokt. Ook Brecht kon na een knappe actie uithalen waarbij een Larense verdediger zich nog net voor de bal kon werpen. Verder viel er de eerste helft weinig doelgevaar te noteren. Een dominant G.B. hield makkelijk de nul en met een 0-3 op het bord werd er de rust ingegaan.

Na de rust hetzelfde spelbeeld en meteen een G.B. treffer. Dit keer was het Bossie die op aangeven van Senne de 0-4 in het mandje legde. Amper een minuut later leek Steven Mertens de forfait score op het bord te zetten maar hij vond dit blijkbaar nog iets te vroeg. Die vijfde treffer kwam er op het kwartier dan toch. En dit via, jawel je leest het goed onze ex-gouden schoen Marnick!!! Met een prachtig schot van net buiten de grote rechthoek liet hij de thuisgoalie kansloos. Euforie alom zeker toen Marnick een paar minuten later zijn stunt leek te herhalen. Maar nu miste zijn schot enkele centimeters doel. Het zou wat geweest zijn. :-) Bij deze forfaitscore liet G.B. het tempo zakken en kwam de thuisploeg nu ook aan kansen. Tien minuten voor tijd leken ze na mistasten van MK te scoren maar Michel bracht nog net redding op de lijn. Even later werd een poging op vrije trap door MK knap onschadelijk gemaakt en ook de dwarsligger voorkwam een larens treffer. Zo kwam de  eerredder die Laren ondertussen wel verdiende er niet. Het was integendeel G.B. dat er nog een zesde binnen lapte. Dit via Brecht die met een plaatsballetje de thuisdoelman het nakijken gaf. De laatste vijf minuten kregen zowel Senne als Steven Mertens nog een grote kans om de netten een zevende keer te doen trillen maar de bal wou er niet meer in en zo werd er met een knappe 0-6 op het bord de tapkraan opgezocht.

0-1 Steven Mertens

0-2 Lange

0-3 Vis

0-4 Bossie

0-5 Marnick

0-6 Brecht

35 min Lange door Steven Schuyten

- Na twee zwakke prestaties kregen we terug een G.B. op niveau te zien. Laren dat toch wel degelijk een sterk elftal heeft werd vlot verslagen. Proficiat gasten!!!

- Marnick en Michel werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Dikke merci trouwens aan onze 2 gastspelers Vis en Michel om ons uit de spelersnood te helpen.