ODT bascule - G.B.

ODT en GB verdelen de punten na zwaar bevochten Derby.

Ondergetekende was 20 minuten te laat op de afspraak en bij aankomst bleek G.B. al 1-0 in het krijt te staan. Verontrustend nieuws tegen dit sterk ODT. Maar de korte samenvatting van Marnick gaf toch hoop. G.B. was sterk van start gegaan met enkele halve kansjes. Op het kwartier nam ODT over en scoorde gelijk de openingstreffer. We werden die eerste 20 minuten dus zeker niet overlopen.

G.B. hield inderdaad stand tegen Bascule dat op zoek ging naar een tweede treffer maar de G.B. defensie onder leiding van de sterk spelende Vis gaf weinig weg. Naarmate de rust naderde werd G.B. sterker en was het terug de evenknie van ODT. Ook G.B. kwam nu een aantal keer gevaarlijk opzetten en vijf minuten voor de pauze prikte men zelfs de gelijkmaker tegen de touwen. Keizer had wel wat meeval met zijn kopbal die via een ODT verdediger in doel belandde. Maar de bal lag wel degelijk in het mandje en de 1-1 was een feit. Helaas voor G.B. werd dit niet de ruststand. Enkele minuten later werd de defensie vakkundig opgerold en Leeten kansloos geklopt. Heel de bezoekende aanhang had een metertje buitenspel gezien. Helaas geen Var en werd het doelpunt gevalideerd. Zo ging men alnog met een 2-1 achterstand de rust in.

Beide ploegen vlogen er na de rust meteen vol in op zoek naar een treffer. Het was voor de toeschouwers dan ook aangenaam om te volgen. Kansen aan beide zijden en spanning troef. Op het kwartier kwam G.B. goed weg. Een ODT aanvaller werd het straatje ingestuurd. Vis trok aan de noodrem en leek rood te pakken. Gelukkig voor Vis stond de ODT-er vliegensvlug terug recht en snelde alsnog alleen op doel af. Leeten kwam echter goed uit, maakte zijn hoek voldoende klein waardoor hij het schot kon blokken. De goed gevolgde Vis maakte met een zuiver tackle de rebound onschadelijk. Doch werd zijn eerste fout alsnog gefloten en kwam hij gelukkig met geel weg. Zo bleef het verschil maar 1 doelpunt en was ales nog mogelijk. Zeker toen een kwartier voor tijd Brendan net voor de grote rechthoek een bal aannam en droogjes langs de linker paal de 2-2 binnen krulde. Beide ploegen wilden absoluut winnen en het beloofde nog een spannende slotfase te worden. De match die bol stond van harde maar faire duels werd nu wel gemener en bitsiger. Langs beide begonnen de zenuwen wel zeer strak gespannen te staan en er wat potjes over te koken. Tussen de gevechten door scoorde Marnick bijna een werelddoelpunt. Een hoekschop werd door de thuis defensie maar half weg gewerkt. Marnick stond een meterje buiten de grote rechthoek klaar om de bal in 1 tijd op de slof te nemen.Het kleinood viel precies onder de lat , maar de thuisgoalie hield in extremisch met een prachtige reflex Marnick van een doelpunt. Even later had ons Sluitstuk Leeten ook een prachtige save in huis. Hij pareerde een een vrije trap met zijn voet nog net op de lijn. Een doelpunt hing in de lucht maar aan welke zijde? Vijf voor tijd kwam de verwachte treffer er en deze viel in het voordeel van G.B. Joris gooide via hoekschop de bal laag naar de eerste paal. De goed inglopen Nick VDB knalde het leder droog binnen. Prachtig doelpunt en G.B. dan toch alsnog op voorsprong. Nu was het nog vijf minuten stand houden. In de laatste minuut haalde Vis het mes nog eens boven en kreeg hij zijn tweede geel. G.B. met 10 man de blessure tijd in. ODT zette nu alles op alles en G.B. kon enkel de bal maar wegtrappen. Doch slaagde men er toch nog 1 keer in Glen het straatje in te sturen. Helaas knalde hij het leder enkele centimeters over de kruising. De blessuertijd leek wel een eeuwigheid te duren en de druk op het G.B. doel was nu wel erg groot. Uiteindelijk te groot want bij de zoveelste aanval werd de G.B. defensie kansloos gelaten en was de 3-3 een feit. En nog was het niet gedaan. Een minuut later had Leeten nog een ultieme redding in huis of het was nog een nederlaag geweest. Uiteindelijk galmde het laatste fluitsignaal en trok G.B. het puntje over de streep.

- Knappe wedstrijd van G.B. teen een zeer sterke tegenstander. Gans het team gevochten voor elke meter en bij momenten knap voetbal op de mat gebracht. Uiteindelijk was een gelijkspel volgens de meeste gegadigden de juiste uitslag.

- Nick die weer zeer sterk verdedigde werd voor de 2de week op rij tot man van de match verkozen.

Er is nog geen voorbeschouwing beschikbaar

15 min 1-0
30 min 1-1 Keizer
35 min 2-1
55 min 2-2 Brendan
65 min 2-3 Nick VDB
70 (+4) min 3-3

35 min Brecht door Marnick
35 min Glen door Steven Mertens
50 min Kurt door Glen

70 min rood (2de geel) voor Vis