KWB Koersel - GB

G.B. start 2016 met knappe winst!

De G.B. begon het best aan de wedstrijd met meteen een dot van een kans voor Cams. Hij knalde echter de bal op aangeven van Pieter recht op de thuisdoelman. Even later had Pieter iets mooi in gedachte. Hij nam een 30 meter pas van Lange in 1 tijd op de slof. Maar zijn knal miste precisie en zoefde een half metertje over doel. Amper een minuut later werd Seeger het straatje ingestuurd, maar zijn shotje was te slap om de doelman in verlegenheid te brengen. Nog in dezelfde minuut kreeg Steven Mertens zelfs nog een betere mogelijkheid. Maar ook hij had zijn kruit vergeten te laden en besloot veel te slap op het Koerselse sluitstuk. Dit gebeurde allemaal de eerste tien minuten, waarin G.B. sterker was maar vergat te scoren. Daarna kwam KWB beter in de wedstrijd. Op het kwartier waren ze een eerste keer gevaarlijk op een hoekschop. Gelukkig kopte een volledig vrijstaande kwb aanvaller van kortbij naast doel. Meer doelgevaar kon de thuisploeg echter niet creëren want een goed georganiseerde G.B. defensie stond dit niet toe. Bij de G.B. viel het aanvalsgeweld echter ook stil en het was wachten tot de derstigste minuut om nog eens doelgevaar te noteren. Het was Pieter die met een prachtige voorzet Steven bediende. Deze leek te scoren, maar zijn kopbal strandde in het zijnet. Amper een minuut later bediende steven op zijn beurt pieter. Deze nam vol risico de bal in de vlucht. Een prachtig doelpunt leek in de maak, maar de bal rolde echter centimeters naast de paal in doeltrap. Zo leken beide ploegen met een brilscore de kleedkamers op te gaan zoeken. Drie minuten voor affluiten echter kwam na dom balverlies een KWB-er plots alleen voor doel. Hij nam dit geschenk in dank aan en knalde koelbloedig de 1-0 tegen de netten. Een aangeslagen G.B. had geen reactie meer in huis en moest met een achterstand naar de koffie.

De rust had de G.B.-ers blijkbaar goed gedaan want aan een verschroeiend tempo werd de thuisploeg meteen bij de keel gegrepen. Eerst miste Steven nog van dichtbij doel na een verre inworp van Cams , maar 4 minuten na de pauze was het wel raak. Brecht kopte een voorzet van Lange onhoudbaar tegen de netten en de 1-1 was een feit. De G.B. drukte door en een minuut later had Pieter de 1-2 aan de voet. Hij knalde echter alleen voor doel de bal recht op de uitgekomen thuisgoalie. Niet getreurd  want amper een minuut later plaatste Pieter met een knappe assist Steven Mertens alleen voor doel. Deze zette de doelman ogenschijnlijk simpel op het verkeerd been en legde de 1-2 in het mandje. Een aangeslagen KWB wist van geen hout pijlen meer maken en werd bijna onder de voet gelopen door een ontketend G.B. In de 45ste minuut moest de thuisgoalie zich dan ook een derde keer omdraaien. Cams kopte een corner van Lange staalhard binnen. In een dolle 10 minuten werd zo een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. Hierna moest de G.B. het tempo wat laten zakken en speelde KWB weer mee. De thuisploeg dwong wat halve kansjes af, maar onze Stan in moeilijkheden brengen zat er niet in. De G.B. was nog wel een paar keer gevaarlijk. Dit via pieter die eerst een knappe voorzet van Lange naast knikte en even later een prachtige knal via de buitenkant van de paal in doeltrap zag verdwijnen. KWB reageerde nog 1 keer maar een afgeweken schot miste net het G.B. doel. Verder kwam de thuisploeg niet meer en de laatste 10 minuten drong G.B. ook niet echt meer aan. Zo bleef de 1-3 tot het laatste fluitsignaal op het bord en was de eerst zege van 2016 een feit.

1-1 Brecht

1-2 Steven Mertens

1-3 Cams

- Prachtige opening van 2016!! Een 1-3 zege op fonteintje tegen een sterk KWB is niet vanzelfsprekend.

- Steven Mertens,Reet en Brecht werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Dikke mercie aan Baar die in laatste instantie gevraagd werd om te fluiten en de wedstrijd weer knap onder controle wist te houden!

Na 2 weekjes rust betreedt G.B. zaterdag voor het eerst in 2016 de grasmat. Meteen een moeilijke verplaatsing. KWB Koersel is immers onze gastheer. Vorig jaar hadden onze buren het zeer moeilijk. Veel langdurig geblesseerden en weinig volk. Ginder wonnen we toen makkelijk met 0-4 en de laatste match moesten zij zelfs forfait geven. Tegenwoordig echter zijn ze terug op volle sterkte en kunnen we ons dus traditiegetrouw aan een zeer moeilijke match verwachten.

We zullen het moeten doen zonder Brendan (werk),Stephano(vakantie),Bossie(blessure) en Steven Schuyten (blessure). Zo zijn er maar net elf spelers beschikbaar.