KWB Koersel - G.B.

De G.B. voor de 2de maal dit seizoen sterker dan KWB Koersel

De G.B. begon sterk aan de wedstrijd, doch de eerste kans was voor de thuisploeg. Dit met een afstandsschot waarbij Fabio echter niet moest ingrijpen want de bal ging voorlangs. Even later kwam de G.B. wel zeer goed weg toen de scheids de bal na foutief ingrijpen van de verdediging net buiten de grote rechthoek legde ipv op de stip. De daarop volgende vrije trap belandde in de G.B. muur. Aan de andere zijde was het even later wel raak. Gertjan had wel een bijzonder mooi vluchtschot in huis op voorzet van Brendan. De kansloze thuisdoelman kon niet meer doen dan de bal uit het mandje plukken. Lang kon de G.B. echter niet van deze voorsprong genieten want amper 5 minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Fabio was kansloos op een mislukte voorzet die tot ontzetting van de G.B. aanhang in doel waaide.  Amper een minuut later had KWB opnieuw moeten scoren. Gelukkig legde een KWB-aanvaller de niet de missen kans millimeters langs open doel. De G.B. liet het niet aan zijn hart komen en trok terug in het offensief. Steven Mertens en Meykens probeerden het van afstand maar misten doel. In de 28 ste minuut was diezelfde Steven erg dicht bij een doelpunt toen zijn omhaal op voorzet van Jeanke door de paal een halt toegeroepen werd. Net voor het rustsignaal kwam KWB nog eens opzetten. Fabio leek geklopt op een afstandsschot, maar de bal verdween via de bovenkant van de lat achter het doel.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B.  Een verre voorzet van Jeanke werd door Seeger in 1 tijd op de slof genomen en belandde via het been van de thuisdoelman tegen de netten. De 1-2 was een feit en de G.B. bleef een aangeslagen KWB onder druk zetten. In de 42 minuut zette Pieter met een snel genomen vrije trap  Seeger schuin voor doel. Seeger drukte af, maar de goed uitgekomen thuisdoelman belette met een knappe reflex dat hij voor een tweede maal kon scoren. Even later probeerde Meykens het nog eens van op afstand. Zijn grond scherend schot ging echter nipt naast. In de 55ste minuut was het dan toch raak. Steven Mertens doorgedrongen op rechts legde de bal laag voor doel waar goaltjesdief Raf klaarstond om de 1-3 op het bord te schilderen. Een paar minuten later leek Raf zijn tweede te scoren. Maar zijn schot belandde na een een/twee met Senne in het zijnet. De laatste 10 minuten nam de G.B. wat gas terug en kon de thuisploeg een paar keer tegenprikken. De G.B. verdediging met vooral een sterk acterende Stef liet echter niets meer door en zo bleef de 1-3 op het bord tot aan het laatste fluitsignaal.

10 min. Lange door Meykens

0-1 Gertjan

1-1 KWB Koersel

1-2 Seeger

1-3  Raf

• Mooie zege van de G.B. tegen een moeilijk te ontwrichten KWB. Niet vanzelfsprekend op het kleine veld van het fonteintje, waar we meer dan eens in het zand gebeten hebben.
  • Stef en Seeger speelden beide een knappe wedstrijd en werden tot man van de match verkozen.
  • Enig negatief punt was wel dat de Lange na 10 minuten het veld moest verlaten met een liesblessure. Hopelijk valt het mee en kunnen we hem volgende week weer op het veld zien ronddraven.

Zaterdag reist de G.B. af naar het fonteintje Koersel. Het burentreffen tegen KWB Koersel staat namelijk op het programma.

Het laatste duel dateert nog maar net van 15 maart dit seizoen. Toen ging de G.B. de rust in met een 1-2 achterstand, na de rust echter liet de G.B. misschien wel zijn beste voetbal van dit seizoen zien wat resulteerde in een 5-2 zege. Op het kleine veld van het Fonteintje heeft de G.B. het wel streeds moeilijk tegen dit sterke elftal.Iedereen zal dus scherp moeten staan willen we iets rapen in Koersel.

Er zijn weer een heel  deel afwezigen. Zowel Nick,Reet,Arno,Steven Schuyten en Kristof zijn om diverse redenen niet van de partij.

Gelukkig komen Gertjan en Senne onze ploeg nog eens uit de nood helpen.