KWB Hechtel - GB

G.B. maatje te sterk voor Hechtel

Onder een prachtig herfst zonnetje daagde G.B. zaterdag op aan de Hechtelse sportvelden. Het was nog wel effe sleutelen voor T1. Zowel Steven Mertens als Stefano haakten in laatste instantie nog af waardoor we maar net over elf man beschikten. En dit zonder keeper. Gelukkig was Steven schuyten bereid een helft plaats te nemen onder de lat om dan de tweede helft afgelost te worden door Bossie.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de G.B. Al in de eerste minuut immers knalde Pieter de 0-1 tegen de netten. De G.B. drukte door en 2 minuten later had Pieter de 0-2 aan de voet. Nu liet zijn vizier het echter af weten. Even later kreeg Lange een open kans, maar ook hij vond het iets te vroeg om de match al te beslissen. Na een tiental minuutjes drukken liet G.B. het tempo zakken. De bezoekers kwamen nu een eerste keer over de middenlijn en scoorden warempel zelfs de gelijkmaker. Te zwak verdedigen na dom balverlies en de 1-1 was een feit. Een kleine opdoffer voor de G.B. dat moeite had om het tempo weer op te trekken. Er gebeurde dan ook nog weinig boeiends de eerste time. Slordig voetbal en de thuisploeg hield G.B. vrij makkelijk af. Vijf minuten voor de rust echter zette Nick plots 2 man in de wind. Hij bediende dan nog eens knap Pieter die vanuit een scherpe hoek de keeper door de benen te grazen nam. Zo gingen we uiteindelijk dan toch met een krappe 1-2 voorsprong de rust in.

Hechtel had de eerste helft blijkbaar veel energie verspeeld want na de rust was de G.B. duidelijk een maatje te sterk. Al in de 5de minuut was de 1-3 een feit. Dit via een knappe vrije trap van Lange die eindelijk zijn eerste van het seizoen in het mandje legde. Even later legde lange knap breed op Brendan die onbegrijpelijk zijn eerste van het seizoen liet liggen. De bezoekers probeerden wel iets terug te doen maar hadden handen en voeten te kort om de G.B. aanvallen op te vangen. Vooral Pieter was weer onhoudbaar. Op het kwartier ontfutselde hij de Hechtelse defensie de bal om dan koelbloedig de 1-4 tegen de netten te rammen. Amper twee minuten later was hij weer aan het feest toen hij een assist van Lange verzilverde. Nog was de honger van Pieter niet gestild want weer 3 minuten later deed hij weer hetzelfde na dom balverlies van de thuisdefensie. Een zuivere hattrick in vijf minuten van onze pieter Lewandowski! Na deze 1-6 nam de G.B. begrijpelijk wat gas terug en kreeg de thuisploeg nog enkele goede mogelijkheden om de eerredder te scoren. Onze gelegenheidsdoelman Bossie weigerde zich echter gewonnen te geven. Al had hij wel wat meeval toen hij een vrije trap via de binnenkant van de paal terug in het veld zag rollen. Zo leek de wedstrijd op een 1-6 te eindigen maar wie anders dan Pieter had nog een dessertje in petto. Een paar minuten voor affluiten schilderde hij immers op aangeven van Brecht de 1-7 eindstand op het scorebord!!