KWB Bolderberg - GB

Sterk G.B. legt Bolderberg over de knie in zeer aangename wedstrijd.

De G.B. begon het best aan de wedstrijd met veel drang naar voor. Al vlug werd deze aanvalsdrift beloond. In de 5 de minuut stond immers de 0-1 reeds op het bord. Jerre speelde Brendan aan die de volledig vrijstaande Joris bediende. Deze opende de score met een droge knal in de linker benedenhoek. Een paar minuten later was Steven Mertens er dicht bij. Zijn schot op assist van Jerre miste echter net doel. Op het kwartier dreigde de thuisploeg een eerste keer met een knappe dieptepas door het centrum . Kristof kwam echter alert uit zijn doel en onderschepte de bal. In de daaropvolgende G.B. actie knalde jerre knap op doel. De thuisgoalie stond echter alert te keepen en maakte de loeier onschadelijk. Zo bleef het verschil maar 1 doelpunt en langzaam maar zeker nam de thuisploeg het initiatief over van de G.B. De laatste tien minuten voor de rust was Bolderberg zelfs duidelijk de betere ploeg. De G.B. dat ondertussen zonder Bossie verder moest na een ongelukkige val op zijn rug was even de pedalen kwijt en kwam er niet meer uit. De thuisploeg ging nu vol op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam er 5 minuten voor affluiten daar wel erg dicht bij. Kristof in eerste instantie door een uitschuiver te laat op de bal voorkwam alsnog met een ultieme reflex een gemaakt doelpunt. Dit was echter uitstel van executie. Even later was het wel raak. De rechter G.B. flank werd eenvoudig opgerold waarna een strakke voorzet afgeleverd werd richting tweede paal. Nick gooide zich met lijf en leden naar de bal om een doelpunt te voorkomen, maar werkte het leder ongelukkig in eigen doel. De 1-1 was een feit en alles weer te herdoen. Bolderberg drong aan om voor de rust nog op voorsprong te komen. De G.B. hield echter stand en haalde zonder verdere kleerscheuren de koffie.

De rust had vooral de G.B. blijkbaar goed gedaan. Plots was men weer heer en meester op het veld. Het balletje ging weer vlotjes rond en Bolderberg wist van geen hout pijlen meer maken. Het eerste gevaar kwam via Joris wiens bal nog op de lijn gered werd. Daarna bediende Mertens Brendan die ongelukkig een gat in de lucht schoot. De G.B. druk hield echter aan en na tien minuten legde Lange op aangeven van Steven Mertens de verdiende 1-2 in het mandje. Bolderberg probeerde te reageren maar een oppermachtig G.B. liet dit niet toe. De thuisploeg moest achteruit en kreeg een kwartier na de rust de genadeslag. Jerre was de killer van dienst en zette met een knappe plaatsbal de 1-3 op het bord. De G.B. honger was nog niet gestild en even later rolde Steven Mertens heel knap de rechter flank op. Niet zelfzuchtig legde hij breed op Brecht die de 1-4 aantekende. De fase daarop bediende diezelfde Steven opnieuw Brecht die nu echter naliet te scoren. Doch moest de thuisploeg de kelk nog tot op de bodem ledigen. Vijf minuten voor affluiten knalde uitblinker Jerre vanuit de tweede lijn immers de 1-5 op de tabellen. Bolderberg dat heel de tweede helft de wet van de sterkste had moeten ondergaan was maar 1 keer gevaarlijk. Kristof maakte echter een knal vanuit een scherpe hoek knap met de voet onschadelijk. Net voor affluiten leek Schuyten nog het doelpunt van de maand te scoren. Zijn vluchtschot miste echter net doel.

20 min. Bossie door Schuyten

0-1 Joris

1-2 Lange

1-3 Jerre

1-4 Brecht

1-5 Jerre

- Straffe wedstrijd van de G.B. tegen een sterke tegenstander. Met dank aan onze drie gastspelers (Leroy, Jerre en Joris) die de rest van de ploeg een niveautje hoger hielpen voetballen.

- Jerre die ook twee keer scoorde werd in zijn eerste G.B. match ook meteen tot man van de match verkozen.

- Maar vooral een pluim aan heel de ploeg voor deze sterke prestatie

Zaterdag treedt G.B. voor de tweede maal dit seizoen aan tegen KWB Bolderberg. Een paar maanden terug speelden we thuis 1-1 gelijk tegen hen. Die gasten hebben ons toen vooral de tweede helft voetballes gegeven. Met veel geluk sleepten we  een gelijkspel uit de brand. We zullen dus meer dan top moeten zijn willen we ginder iets rapen.

We missen bovendien bijna een volledig eftal. Zowel Cams,Stan,Baldelli,Senne,Pieter,Seeger,Reet,Brecht, Arno als Stef zijn om diverse redenen niet van de partij.

We hebben dus nog 8 basisspelers over. Gelukkig komt Joris onze ploeg versterken en heeft Schuyten en Mertens nog 2 andere spelers geregeld. We zouden dan ook net elf spelers op het veld moeten krijgen.