... and beer ...

KWB Bolderberg - GB

Wedstrijdverslag

G.B. onderuit tegen KWB Bolderberg

G.B. begon sterk aan de wedstrijd en eiste meteen de bal op. Robin was gelijk gevaarlijk maar zag zijn schot op assist van Bossie net over de lat zoeven. Even later bediende Seeger diezelfde Robin maar weerom knalde hij het leder over de kooi. Pal op minuut 10 mocht Lange het op vrije trap proberen. Hij plaatste de bal netjes langs de muur, maar spijtig genoeg ook netjes langs de voor G.B. verkeerde kant van de paal. Tot dan had Bolderberg amper een bal geraakt. In minuut 12 echter kwamen ze er een eerste keer uit. En het was meteen raak. Na een diepe bal werd de hele G.B.-defensie er af gelopen en Flavio kansloos verslagen. Tegen de gang van het spel in stond de 1-0 op het bord. G.B. liet het niet aan zijn hart komen en bleef domineren op zoek naar de gelijkmaker. Op minuut twintig leek deze gelijkmaker een feit. Na een verre bal van Robin waar heel Bolderberg zich op verkeek had Brendan de bal maar in het lege doel te koppen. Hij plaatse zijn hoofd echter iets te diep onder de bal en kopte zo het kleinood over het lege doel. Even later haalde Robin ook nog eens uit waarbij de thuisdoelman zijn klasse moest tonen om zijn netten schoon te houden. Tien minuten voor de pauze kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Brecht bediende Bossie , deze bleef kalm en legde het leder in het mandje. Bolderberg reageerde meteen via een vrije trap waarbij de thuisspits maar een teenlengte tekort kwam of G.B. stond al meteen terug op achterstand. Even later kwam G.B. nog eens goed weg. Heel de defensie miskeek zich weerom op een Lange bal. Marnick trok aan de noodrem en probeerde de bal met de hand te stoppen. Dit lukte maar half en de thuisspits kon toch nog scoren. Gelukkig voor G.B. had de scheids (hij besefte het gelijk zelf) iets te overhaast gefloten voor handspel en niet het balvoordeel afgewacht. De vrije trap werd over geknald en G.B. kwam met de schrik vrij. De volgde aanval echter kwam de thuisploeg op zijn beurt goed weg. Seeger leverde de perfecte voorzet af op het hoofd van Baldelli. Deze kopte mooi over de thuisgoalie maar de bal werd alsnog op de lijn gered door een goed gevolgde verdediger. Zo leek men met een gelijke stand op het bord de kleedkamer op te zoeken. Net voor de pauze echter knutselde Bolderberg een heel mooie aanval in elkaar. Met een knap hakje werd de hele G.B. defensie te kijk gezet en verscheen een thuisaanvaller alleen voor doel. Deze gaf Flavio geen schijn van kans en tikte de 2-1 tegen de netten.

G.B. nam na de rust het heft stevig in handen. Robin werd meteen alleen voor doel gezet maar schoot onbesuisd over. Een paar tellen later verscheen ook Bossie alleen voor de keeper maar hij besloot dan weer naast. G.B. bleef drukken en Bolderberg kwam nog amper aan de bal. Na 10 minuten haalde Lange uit. De thuisgoalie redde echter weerom knap. Ook op de daaropvolgende pegel van Bossie hield het Bolderbergse sluitstuk met een mooie reflex zijn netten schoon. Op het kwartier verscheen Bossie nogmaals alleen voor doel maar weerom won de doelman het rechtstreekse duel. De Bolderbergse goalie ontpopte zich met nog enkele knappe tussenkomsten tot man van de match en leek de tweede helft onklopbaar. De bal wou er gewoon niet in. De G.B.-aanhang werd er stillaan moedeloos van. Zeker toen Bolderberg tien minuten voor tijd op de eerste counter die ze in elkaar konden knutselen droogweg de 3-1 tegen de netten knalde. Dit was de genadeslag. G.B. probeerde het daarna nog wel. Bossie ,Lange (op vrije trap) en Robin kregen elk nog een unieke kans om te scoren maar het Bolderbergse doel leek behekst. Zelfs al duurde de match nog een uur langer, de bal zou en wou er niet in. Zo moest G.B. voor het eerst dit seizoen als verliezer het veld verlaten

Nabeschouwing

- Eerste G.B.-nederlaag in 2017. De ploeg kan echter weinig verweten worden. Er werd goed met veel inzet gevoetbald tegen een sterk Bolderbergs team dat G.B. als een goed georganiseerd blok opving. Bolderberg werkte dan nog eens aan bijna 100 procent af wat een kwaliteit is die G.B. zaterdag spijtig genoeg ontbrak.

- Nick die sterk speelde werd tot man van de match verkozen.

- De volgende 2 weken wachten met KW Bos en De Gul nog twee sterke tegenstanders van het kaliber Bolderberg. We zijn gewaarschuwd!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen ėėn van de betere ploegen in de regio, KWB Bolderberg. Deze tegenstander hoef ik aan niemand meer voor te stellen, net als ons een ploeg die elke week een 12de man achterzich heeft staan en ook de ene match na de andere wint. De laatste wedstrijd tegen hun eindigde thuis op een 3-2 overwinning na een ware thriller, die pas laat in de wedstrijd werd beslist door een kopbal van Cams. We zijn gewaarschuwd!!!

Voor de GB kon de voorbereiding naar deze topper niet slechter beginnen, maandagavond rond 21u kwamen de eerste berichten binnen dat Paletti zwaar gekwetst het veld heeft moeten verlaten bij het zaalvoetballen.  Joris zelf bevestigd dat hij een zware verstuiking heeft opgelopen en uit is voor enkele weken. Nog 3 andere kleppers die zaterdag er niet gaan bij zijn zijn Cams, Reet en Thoelen.  Toch kan Witte morgen rekenen op een kern van 14 spelers.  In doel Flavio. In de verdediging Stef, Baldelli, Nick, Marnick en Schuyten. Het middenveld Brecht, Lange, Brendan, Mertens. Aanval Seeger, Stroobants, Bossie en MK.  Enkel nog aan T1 om de pionnen juist te zetten.

We beginnen morgen aan de eerste zware opdracht van het jaareinde waar we de komende weken nog Fc Bos, De Gul en Laren voorgeschoteld krijgen, ik reken er dan ook op dat er morgen 14 gemotiveerde krijgers op het veld staan die er alles aan doen deze wedstrijd te winnen!!!

We komen samen in de kring rond 14u.

C’mon GB

Doelpunten

1-1 Bossie

Vervangingen

35 min. Seeger door Steven Mertens