Koud water Paal - G.B.

De G.B. walst over Koud Water.

Het matchbegin was voor de G.B. Al in de eerste minuut leek de Lange op aangeven van Seeger te scoren. Zijn schot week echter af op een verdediger en belandde zo in het gezicht van de thuisgoalie die zo zonder het zelf te beseffen zijn netten schoon hield. De G.B. bleef de bal opeisen, maar Koud water verdedigde goed en loerde op de counter. Het was dus opletten voor de G.B. en op het kwartier kwamen ze binnen de minuut 2 keer goed weg. Eerst redde Fabio knap een afstandsschot, hij loste echter het leder, maar gelukkig was Marnick er als de kippen bij om het kleinood in extremis weg te werken. Nog geen minuut later weerhield de dwarsligger de thuisploeg van een doelpunt. De G.B. was even geschrokken en Koud water probeerde de match in handen te nemen. Dit leek hen even te lukken tot de G.B. in de 25ste minuut plots scoorde. Dit via Raf die op aangeven van Schuyten zijn 5de van het seizoen binnen ramde. De G.B. kreeg hierdoor vleugels en binnen de 10 minuten werd Koud Water helemaal uitgeteld. In de 27 ste minuut immers scoorde Seeger op een snelle inworp van Raf. Vlak daarna scoorde Koud Water bijna de aansluitingstreffer, maar de paal weerhield hen daarvan. Dit zou hen zuur opbreken want twee minuten later was het de beurt aan Pieter om te scoren. Na een knappe een/twee met Brecht legde hij ijzig kalm de bal in het mandje. In de blessuretijd telde Seeger met zijn tweede treffer op aangeven van Bosman Koud water helemaal uit.  Zo werd met een droge 0-4 op het bord de kleedkamers opgezocht.

Na de rust duurde het Lang voor er iets te beleven viel. Pas in de 45ste viel er een eerste doelpoging te noteren. Bosman nam deze voor zijn rekening, maar zij schot was te slap om de thuisdoelman in de problemen te brengen. Vijf minuten later leek Pieter te scoren, maar zijn goedgerichte loeier week in extremis af en miste net doel. Even later kreeg Koud water net voor de grote rechthoek een vrije trap toegekend. Deze werd mooi naar de rechterbenedenhoek getrapt. Fabio leek verslagen, maar de bal kaatste via de paal terug het veld in waar een thuisaanvaller klaar stond om toch te scoren, maar hij zag tot zijn ontzetting de bal via de bovenkant van de lat over doel gaan. Aan de overkant speelde de dwarsligger ook mee. Dit maal was het Lange die een mooi stiftertje via de onderkant van de lat terug in het veld zag rollen. De bal leek er niet meer in te willen, maar de laatste 5 minuten ging het plots weer snel. Eerst veerde Koud water even op door op een knappe counter te scoren. Maar de G.B. drukte alle eventuele hoop meteen weer de kop in door in het slot nog twee keer te scoren. De 1-5 via Pieter op aangeven van Seeger. Arno had dan weer de eer de 1-6 eindstand op het bord te zetten, Dit na een knappe rush op de linkerflank en een dito afwerking!

0-1 Raf

0-2 Seeger

0-3 Pieter

0-4 Seeger

1-5 Pieter

1-6 Arno

35 min.  Steven Mertens door Stef

35 min. Brecht door Arno

• Seeger en Brecht deelden de eer titel man van de match. Verdiend , want beide speelden een sterke partij.
  • Zes doelpunten scoren op Koud water! Hiermee is de 4-1 blamage van 2 seizoenen geleden meer dan recht gezet. Drie uitwedstrijden en evenveel overwinningen. Doelpuntensaldo +18. De G.B. lijkt klaar voor de topper van volgende week tegen ODT Basule.

Zaterdag reist de G.B. af naar Koud Water Paal. Een aartsmoeilijke verplaatsing. Ondanks dat we thuis nog nooit tegen hen verloren hebben we het  ginder immers steeds knap lastig. De laatste keer werden we zelfs met 4-1 vernederd.. T1 verwacht dan ook dat de G.B. revanche neemt  op dat debaclle en zijn derde zege op evenveel wedstrijden boekt.

Als er niks onverwachts meer gebeurt zijn er dit keer geen selectieproblemen. Alleen Brendan is wegens werkverplichtingen afwezig. Er zouden dan ook 13 spelers moeten komen opdagen.

De wedstrijd begint een uur vroeger dan normaal,om 14.00h dus.

Iedereen wordt dan ook om 13.00h fit en scherp in de Kring verwacht.