Hoger op Heide - G.B.

'Geren Bij toont zich weerbaar in laatste voorbereidingsmatch tegen HO Heide: 4-3.'

Nu Covid de digitale wereld in een ongeziene stroomversnelling zet, bewijst de Geren Bij met hun wekelijks matchverslag dat ze al lang mee zijn met de tijd. Toch blijven we innoveren. Vanaf heden zijn we ook terug te vinden op social media via het instagram account: 'Voetbalclub_Gerenbij'. Dit om de Sunday League met nog meer passie te beleven. Niettemin mogen deze initiatieven geen verkeerde indruk wekken, supporters op post!

Maandagavond, de klokt tikt 20:00u. De Geren staat klaar op het veld van HO Heide. Het mag gezegd worden, het veld ligt erbij prachtig bij, dik en groen met een beetje stroefheid. Zo hebben we het graag. Onder de spelers zien we vandaag merendeel vaste waarden en een aantal nieuwe transfers waaronder onze nieuwe doelman T. Leeten. Ad-interim trainer S. Schuyten heeft een plan klaar en opteert om niet veelvuldig te wisselen.. én Bavo debuteert op de flank. HO Heide zou aantreden met een 3e ploeg, allicht gemend met een aantal reserves. Correct me if wrong. Succes aan allen!

De match start logischerwijs onwennig. Toch is het de Geren Bij dat de beste start neemt. De eerst kans is voor de uitploeg: op een voorzet van Mertens is het Bavo die in één tijd hoog over knalt. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar het is vooral de GB die bij aanvang van de wedstrijd kansen afdwingt: Vogel met een flits op rechts brengt voor, Brecht trapt langs. Ook Mertens wordt met een steekpas diep gestuurd maar besluit langs. Het eerste kwartier zijn het voornamelijk halve kansen voor de Geren Bij, HO Heide blijft nog ongevaarlijk.

In minuut is het HO Heide dat een eerste maal kan dreigen: een voorzet over links wordt in de kluts langs gewerkt. Daarna is het opnieuw HO Heide dat gevaarlijk is: een schot uit de tweede lijn wordt gered door een safe van Leeten. De daaropvolgende corner is het wel raak voor HO Heide. Een terugkaatsende bal wordt met de kop binnengeduwd. 1-0 HO Heide.

Het wordt stilaan duidelijk dat Geren Bij gretig aan de aftrap was begonnen en daar nu een prijs voor betaald. De thuisploeg blijkt op sommige posities conditioneel sterker te staan en neemt de wedstrijd in handen. De Geren Bij laat zich uiteraard niet uit zijn lood slaan en speelt op ervaring. Een afstandsschot van Mertens Ca. 25,341 meter, spat uiteen op de lat en een tot nu toe onzichtbare Stroobants trapt de rebound rechtstreeks binnen. De definitie van spits? soit, 1-1, na 23 minuten spelen. Verder zien we nog aantal halve kansen voor Ho Heide zonder echt gevaar voor Leeten. Minuut 33 is het dan toch raak voor de thuisploeg, een aanvaller weet de bal te onderscheppen en kan één op één koelbloedig af werken. De stand wordt 2-1. De eerste helft eindigt met een dribbel van Robin die na het ontspelen van enkele verdedigers terug kapt, maar dan net over besluit.

20:45: 2e Helft

Ho Heide zet de trend verder en begint fysiek sterk aan de tweede helft. met een verre voorzet op maat wordt de 3-1 door HO Heide tegen de nette geknald. Doelman kansloos. Mooie goal, mag gezegd worden. We zijn ondertussen 10 minuten ver in de tweede helft wanneer het na enkele minuten opnieuw raak is. Een aanval over rechts rijkt de 4-1 aan. De Geren Bij lijkt de plooien onder het fysieke en stevige spel van de thuisploeg. Een groot verschil met de eerste helft is toch het iets steviger spelen van de thuisploeg waar de Geren Bij het laat afweten. De Thuisploeg is de betere ploeg tot dusver. Op het kwartier is het Stroobants die met zijn gekende dribbelend vermogen Bavo alleen voor doel kan zetten. De keeper heeft nog een reflex in huis maar via de verdediger belandt de bal ongelukkig in doel. Volgens Vogel zijn goal, doch in geval van twijfel verdediging bal scheidsrechter?

Zo stond het opeens 4-2, en dat merkt u. Alles is nog mogelijk. Het aantal kansen in de tweede helft ligt beduidend lager als in de eerste helft, het spel wordt ook slordiger. Allicht begint vermoeidheid zijn rol te spelen. In minuut 24 is het diezelfde Vogel die met een rush voorbij twee verdedigers gaat en koel afwerkt. 4-3 .En bijna is het nog zo ver, Vis met een vrije trap die maar net langs gaat. Op het kader was die altijd binnen geweest. Een Kogel, weet u wel. Ho Heide geeft in de slot minuten niets meer weg en sleept een misschien wel verdiende zege in de wacht, op basis van de volledige wedstrijd.

Daarover morgen meer. Zo eindigde gisteren 'schrijver', en die morgen van gisteren is vandaag vandaag.

HBVL: "Vogel was gevaarlijkste man op het veld".

HLN: "Goal én assist is voldoende voor spits Stroobants."

TVL: "positie T1 al meteen wankel."