GB - Vrijheidsboys Zolder

G.B. vlot voorbij de Vrijheid Boys.

Onder een heerlijk lentezonnetje floot Baar stipt om drie uur de match op gang. De eerste tien minuten ging de wedstrijd nog min of meer gelijk op. Daarna werd het echter snel duidelijk dat G.B. een maatje te sterk was voor de moedige bezoekers. De eerste kans van de wedstrijd was voor Doumkos. Zijn schot zeilde een metertje naast het bezoekende doel. Daarna probeerde Bait het met het hoofd , maar ook zijn vizier stond nog niet scherp. Geen nood echter want een paar tellen later was het wel raak. Joris toverde een knappe actie uit zijn sloffen om dan een prachtige assist af te leveren richting Robin. Deze bleef kalm en na 10 minuten was de 1-0 een feit. Amper afgetrapt of Robin was weer aan het kanon. Dit keer vloog het leder echter net naast het doel. Ook Bait haalde nog eens uit maar de bezoekende doelman pareerde knap. Daarna kreeg Bait ongelukkig de late paasklokken op bezoek. Gelukkig kon hij na vijf minuten kreunen en een medische check van Doumkos de wedstrijd toch terug hervatten. Deze kleine onderbreking veranderde niets aan het wedstrijdbeeld. Een oppermachtig G.B. eiste de bal op en de bezoekers probeerden met man en macht te verdedigen om de schade te beperken. Dit lukte hen ook nog min of meer. Een tweede G.B. doelpunt bleef immers ondanks nog een reeks goede mogelijkheden lang uit. Vijf minuten voor de pauze leek dit doelpunt dan toch eindelijk een feit. Robin rolde de bezoekende defensie helemaal op om dan breed te leggen op Bossie. Deze plaatste echter de bal onbegrijpelijk over het lege doel. Net voor de pauze viel de tweede G.B. treffer er uiteindelijk dan toch. Cams buffelde een hoekschop van Brecht onhoudbaar tegen de touwen zodat G.B. met een 2-0 voorsprong de rust in kon.

Zelfde spelbeeld na de rust. Alleen was het verschil tussen de 2 ploegen nog groter. De bezoekers geraakten nog amper over de middenlijn. Onze doelman Dylan zou over de hele wedstrijd geen enkele keer moeten ingrijpen. G.B. van zijn kant creëerde de ene mogelijkheid na de andere. De eerste 10 minuten werden deze echter allemaal vakkundig de nek omgewrongen. Een derde G.B. treffer kon echter niet uitblijven en op het kwartier was het eindelijk zover. Afwerker van dienst was wie anders dan onze topscoorder Robin die vanuit de tweede lijn met wat medewerking van de bezoekende goalie de 3-0 aantekende. Amper 1 minuut later was Robin weer aan het feest en knalde hij een wel zeer knappe assist van Marnick tegen de netten. De bezoekers gingen nu helemaal kopje onder en een paar tellen later lag de bal op de stip. Strafschoppen binnen trappen is echter een probleem tegenwoordig voor de G.B. Bossie nam nochtans zelfzeker de bal aan maar knalde het kleinood tegen de paal. Geen nood echter want even later schilderde Paletti mooi een vrije trap in het hoekje en was de 5-0 alsnog een feit. Nog was het leed voor de bezoekers niet geleden. Een paar minuten voor tijd immers vond ook Bossie zijn verdiende doelpuntje en zette hij zo de 6-0 eindscore op het bord.

- Een mooie zege voor G.B. dat weer vlot scoorde en eindelijk voor het eerst in 2 maanden ook nog eens de nul kon houden.

- Robin die weerom drie keer scoorde werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Maar vooral een dikke chapeau aan heel de ploeg voor deze knappe prestatie! Forza G.B.!!!!

Voetbalvrienden,

Morgen ontvangen we voor de eerste maal de Vrijheid Boys van Zolder, van deze nieuwe ploeg is weinig geweten en te vinden. Het is dan ook in het duister tasten wat voor ploeg we gaan bekampen!!

Na de prachtige overwinning tegen Fc Moderne wil de GB zijn winstreeks verderzetten, dit zal wel moeten met een beperkte kern van net 11 man.  Maar niet de minste!!! In doel de man die nog iets recht te zetten heeft na de laatste keer dat hij mee deed, Dylan :-) .  Het is altijd gissen naar het tachtisch plan dat Witte pas enkele minuten voor de wedstrijd verklapt maar ik denk dat we het zo gaan doen, de verdediging onder leiding van THE BEAST Cams met zijn trouwe rechter handen Nick en Marnick.  Wie net voor de verdediging zal spelen zal de vraag worden, krijgt Schuyten de voorkeur op Bait of zet Witte zijn T3 op de flank???  Bait liet vorige week zien dat hij overal uit de voeten kan, net als meerdere spelers van ons.  Onze draaischijf Paletti zullen we zeker in de beurt van Bait terugvinden want deze combinatie blijkt dodelijk te zijn!!  Op de flank één zekerheid, Doumkos.  Die in steun speelt van onze spitsen Robin en Bossie.  Beide lieten vorige week zien dat ze het dodelijkste spitsen duo van de reeks zijn!! Morgen maakt de man van de seizoensstart zijn wederkeren, Cupi is na enkele weken van blessureleed back in bussines.

We komen samen om 14u15 in de kring of aan St Baaf om 14u30.

Van dienst zijn morgen Paletti en Bait.

Marnick en Bait moeten nog een bak geloof ik :-)

6-0 Bossie

35 min Doumkos door Stef
35 min Bait door Roy