G.B. - Veteranen Stal

G.B. pakt zege tegen Stal.

Uitzonderlijk werkte G.B. dit weekend zijn thuiswedstrijd op vrijdag avond af. Tegenstander was Stal Sport. Begin dit seizoen won G.B. nog op het veld van Stal met 3-4 na een spannende triller. Ook nu beloofde het weer een spannend duel te worden.

Beide ploegen waren duidelijk gemotiveerd en vlogen er meteen vol in. Stal had licht overwicht doch dit omzetten in echt doelgevaar zat er alsnog niet in. G.B. loerde op de counter en op het kwartier werd Robin diep gestuurd. Een Stalse verdediger trok echter aan de noodrem en mocht zich gelukkig prijzen dat hij er slechts met geel van af kwam. De toegekende vrije trap werd over doel getrapt en weg was de G.B. Kans . Enkele minuten later echter identieke fase. Robin werd met een lange bal diep gestuurd. Dit keer kon de bezoekende defensie niet meer ingrijpen en de 1-0 was een feit. Stal probeerde iets terug te doen en zette druk naar voor. G.B. hield echter goed stand en bleef gevaarlijk op de counter. Verder dan een hele resem hoekschoppen die niets opleverende kwamen de bezoekers dan ook niet. De match werd intussen ook bitsiger en beide ploegen speelden op het randje. De tackles vlogen in het rond en het spel lag op een bepaald moment meer stil dan er gevoetbald werd. Baldelli kreeg ook nog geel maar uiteindelijk haalde iedereen heelhuids de rust.G.B. mocht niet klagen met zijn krappe voorsprong.

De bezoekers begonnen het beste aan de tweede time en gingen nu voluit op zoek naar de gelijkmaker. De G.B. defensie leek te kraken maar gelukkig greep Leeten een paar keer gevat in. Doch op het kwartier moest hij zich toch gewonnen geven. Na de zoveelste Stal hoekschop werd de bal op een of andere manier over de doellijn gefrommeld. Er op en er over dacht men bij Stal. Doch G.B. herpakte zich en rechtte de rug. De bal ging vlotjes rond en nu hadden de bezoekers het terug moeilijker om G.B. af te houden. Tien minuten na de gelijkmaker werd G.B. beloond voor zijn aanvalslust. Wie anders dan Robin werd weerom het straatje ingestuurd. De Stal defensie probeerde tot 3 maal toe aan noodrem te trekken. Robin hield zich echter op een of andere manier overeind en legde de bal rustig in het mandje. 2-1 en de bezoekers leken even aangeslagen. G.B. profiteerde hiervan en amper een paar minuten later was het weer kassa. Weerom onze topspits Robin legde de Stal defensie in de luren en knalde de 3-1 tegen de touwen. Stal leek K.O. en probeerde nog wel, maar het was G.B. dat de gevaarlijkste ploeg bleef. De beste kans kwam er voor MK die de bal net naast een leeg doel plaatste. De laatste 10 minuten kwam Stal toch nog opzetten en vijf minuten voor tijd verscheen een Stal aanvaller alleen voor Leeten. Hij liet echter deze unieke kans liggen en trapte het leder net naast het G.B. doel. Even later liet Leeten ook nog zijn kunnen zien en zweefde een trap vanuit de tweede lijn uit zijn doel. Uiteindelijk viel de Stalse aansluitingstreffer er toch nog. Weerom via hoekschop waar de G.B. defensie er niet goed uit zag. Deze treffer viel echter te laat voor de bezoekers. De blessure tijd was intussen al ruim overschreden. Er werd nog afgetrapt maar daarna viel gelijk het laatste flluitsignaal.

- Knappe zege voor G.B. tegen een zeer sterke tegenstander. Meteen de tweede zege dit seizoen tegen Stal. Chapeau aan het hele team.

- Robin nam al de G.B. treffers voor zijn rekening en werd met maar liefst 18 stemmen tot man van de match verkozen.

- Dit was meteen de 19 de wedstrijd op rij zonder nederlaag. Op naar de 20.

Beste voetbalfanaten

Na 2 weken rust is het eindelijk opnieuw matchday! En wat voor een..Vrijdagavond klokslag 20u spelen we thuis op de A-plein tegen de altijd sterke Veteranen van Stal. Een duel van jewelste, een topaffiche voor de supporters! T1 krijgt weer wat puzzelwerk voorgeschoteld, 14 absolute krijgers staan paraat om dit kamp te bevechten. In doel kersverse papa Leeten “Schwarzenegger” (in zijn beginjaren), de achterlinie onder leiding van “Dj Houthakker” Stef, “Keizer” Cau, “Steltenloper” Nick en “El Capitano” Marnick. Het bonzende hart van de ploeg, “King” Cuppie, “Red Thunder” Geus, “Big Fella” Mertens en “Italian Stallion” Baldelli. Met als lopers, “Witte Ethiopiër” Brendan en “Trukendoos” Bossy. Tot slot onze altyd scorende spitsen, “Arjen” Robin, “Gouden Linker” Cris en “El Fenomeno” Mk!

Komop makkers, morgen oorlog voeren als Poetin en na de match feesten als op Woodstock!

Brecht en Nick zijn van dienst

20 min 1-0 Robin
45 min 1-1
55 min 2-1 Robin
58 min 3-1 Robin
70 min 3-2

35 min Geus door MK
35 min Keizer door Vis
65 min Steven Mertens door Schuyten