GB - Veteranen Stal

G.B. wint topper tegen Stal.

Precies om 15:00h floot Baar de wedstrijd In Hades op gang. G.B. leek het snelst te wennen aan het kunstgras en schoot het best uit de startblokken. Robin stond meteen aan het kanon. Hij knalde het leder op aangeven van Vis net naast het doel. Even later stormde Vis op de kooi van Stal af. Hij besloot echter met zijn mindere rechter te slap pal op de goalie. Pas na 10 minuten kwam Stal een eerste keer piepen. Onze keeper Bossie liet zich echter niet verrassen en klemde een knap een schot van net buiten de 16. Intussen waren de hemelsluizen in Kiewit open gegaan. Een hevige storm maakte het voetballen bijna onmogelijk. Gelukkig milderde deze na een 5-tal minuten en hadden de doorweekte spelers weer zicht en vat op de bal. Het was nog steeds G.B. dat het betere van het spel had en de Stalse defensie onder druk bleef zetten. In de 20ste minuut werd men hier eindelijk voor beloond. Het was Vis die aan de eerste paal er als de kippen bij was om een mooie assist van Conte in het mandje te leggen. Dit tegendoelpunt had Stal blijkbaar nodig om wakker te worden. De bezoekers gingen plots een versnelling hoger spelen en G.B. kreeg de bal niet meer te pakken. De bezoekers maakten een paar minuten na de openingstreffer ei zo na de gelijkmaker. Gelukkig voor G.B. kopte een Stal aanvaller van kort bij het leder nog naast het doel. Doch de bezoekers waren nu echter oppermachtig en drukten door. G.B. had handen en voeten tekort om het rode geweld af te houden en vijf minuten voor de rust was de onvermijdelijke verdiende gelijkmaker een feit. Stal wou meer en ging op zoek naar de voorsprong. Doch echt Bossie nog bedreigen lukte niet meer. Het was integendeel G.B. dat op de counter nog de beste mogelijkheid kreeg. Robin stormde alleen op doel af en stifte de uitgekomen Stalse goalie. Deze kon echter met zijn vingertoppen de bal nog net voldoende doen afwijken zodat het kleinood millimeters naast het doel rolde. Zo werd er met een gelijke stand op het bord de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor G.B. Robin werd diep gestuurd en legde meteen de 2-1 tegen de touwen. Stal kon herbeginnen en probeerde het heft weer in handen te nemen. G.B. anticipeerde echter beter dan het laatste kwartier van de eerste helft. Stal had wel balbezit maar kon nauwelijks voor gevaar zorgen. G.B. creëerde op de counter wel kans op kans om de score verder uit te diepen. Cams besloot net naast, Robin vond paal op zijn weg en Vis knalde van kortbij het leder net over doel. Robin kreeg dan nog eens een open kopkans maar ook deze wou er niet in. Zo bleef het verschil maar 1 doelpunt en bleven de bezoekers in de match. De laatste 10 minuten zette Stal dan ook alles op alles. Gelukkig voor G.B. pakte Conte die de tweede helft Bossie onder de lat vervangen had alle schoten die op hem af kwamen klem. Ook de Stalse voorzetten plukte hij autoritair met klasse voor de neus van de aanvallers weg. Zo leek G.B. het nipt te halen. Diep in de blessuretijd echter leed de G.B. defensie zeer onnodig balverlies. Plots stormden 4 stalaanvallers op Conte af. Alleen Cams geraakte met een ultieme inspanning net op tijd terug. Hij gooide zich nog voor de bal zodat deze net voldoende afweek om niet in het doel te belanden. Hier kwam G.B. zeer goed weg en enkele seconden later toen Baar de wedstrijd affloot kon er weerom gevierd worden.

- Spannende topper die uiteindelijk op basis van de kansen niet onverdiend door G.B. gewonnen werd. Hiermee boekt G.B. zijn 24ste overwinning op een rij en heeft men  in 2019 nog niks laten liggen.

- Nick die op de moeilijke momenten zeer sterk verdedigde werd verdiend tot man van de match verkozen. Maar toch vooral weer een dikke chapeua aan heel het team om deze zeer sterke tegenstander in moeilijke  omstandigheden toch nog over de knie te leggen.

- Volgende  week wordt het seizoen 2018-2019 afgesloten. De wedstrijd tegen OC76 wordt ook het het kunstgrasveld van Hades afgewerkt. Hopelijk kunnen we dit in stijl doen met een overwinning. Iedereen nog een laatste keer op post !!!!!!

Voetbalvrienden,

Morgen de clash tegen de veteranen van Stal, één van de sterkste ploegen van het regionale cafevoetbal op het moment.  De laatste ontmoeting begin dit seizoen werd maar nipt gewonnen door de GB we mogen er van uitgaan dat Stal morgen deze nederlaag wil wegvegen met een overwinning! Verwacht jullie maar aan een gedreven tegenstander. T1 beschikt over een kern van 12 monsters! “Houthakker” Stef, “Puyol” Bavo, “the beast” Cams, “gogogadget” Nick, “gouden linker” Cris, “knuffelbeer” Brendan, “daretozlatan” Conte, “all star” Robin, “de tank” Geus, “King” Cuppie, “trukendoos” Bossy en “Radja” Bait!!! Aan T1 om deze pionnen op de juist plaats te zetten en ons zo aan de 24ste overwinning op rij te helpen! Iemand zal zich wel moeten opofferen om in de goal te gaan. Komop makkers!!!

LET OP! De match gaat door op de velden van Hades! (Kunstgras)

Adres: Putvennestraat 81, 3500 Hasselt

We komen samen om 13u50 in St Baaf.

20 min 1-0 Vis
30 min 1-1
40 min 2-1 Robin

35 min Stef door Bavo
60 min Bossie door Reet