G.B. - Veteranen Schulen

Schulen geen partij voor de G.B.

De moeilijkste opdracht voor de G.B. dit weekend was aan 11 spelers te komen. Arno geraakte zoals gevreesd niet weg uit zijn winkel, maar gelukkig kwam Stef toch nog opdagen  zodat we uiteindelijk over een elftal konden spreken. De match zelf stelde bitter weinig voor, daarvoor was de G.B. veel te sterk voor Schulen.

De eerste 5 minuten hielden de bezoekers nog stand, maar meer dan verdedigen zat er tegen een sterk  G.B. voor hun niet in. Na 6 minuten was het dan zover. Raf werd alleen voor doel gebracht en liet de bezoekende goalie kansloos. De bezoekers waren furieus en hadden buitenspel gezien. De protesten werden door de G.B. echter al vlug  op een sportieve manier in de kiem gesmoord. Men ging immers nog een tempo hoger spelen en binnen de tien minute keek Schulen tegen een 4-0 achterstand aan. Eerst nog een keer Raf en daarna 2 keer Schuyten tekenden de doelpunten aan. Daarna liet de thuisploeg het tempo wat zakken en was Schulen al lang blij de tot dan ongrijpbare bal ook wat in hun rangen te kunnen houden. Zo leek de wedstrijd naar de rust te kabbelen, maar 5 minuten voor de koffie duwde G.B. plots het gaspedaal nog eens. Schulen deed wat het kon, maar kon niet voorkomen dat G.B. nog 3 keer scoorde. De 5-0 was voor Seeger, daarna legde de Lange een vrije trap in het mandje en Schuyten zette met zijn derde van de namiddag de 7-0 ruststand op het bord.

De tweede helft was een maat voor niets. Voor de G.B. hoefde het niet meer. Onze doelman Fabio werd in de spits gezet en Bosman nam plaats onder de lat. Het tempo lag beduidend lager en Schulen  had nu minder moeite om de G.B. af te houden. Pas na een kwartier slaagde de G.B. er in nog eens te scoren. Het was warempel onze doelman Fabio die op de juiste plaats stond en de 8-0 aantekende. De bezoekers hadden ondertussen ook al een aantal kansen bij elkaar gevoetbald en verdienden nu wel een eerredder. Die kwam er ook toen een bezoekende aanvaller oog in oog met Bosman kalm bleef en de 8-1 op het bord zette. Verder kwamen de bezoekers echter niet meer, integendeel het was de G.B. die de laatste tien minuten nog 2 keer het doel vond. De Lange en Schuyten , waren verantwoordelijk voor de laatste 2 treffers.

10-1 Steven Schuyten

• Steven Schuyten die maar liefst 4 keer scoorde, werd met voorsprong tot man van de match verkozen. Hij duikt hiermee meteen de top 6 binnen in het referendum man van het seizoen.
  • Met deze zege is de G.B. meteen voor de tiende keer op rij ongeslagen. Doch best beide voetjes op de grond houden. Met OC76,Vet. Stal en FC Bos op het programma zal iedereen scherp moeten staan om deze ongeslagen status vast te houden.

Zaterdag ontvangt G.B. de Veteranen uit Schulen. Vorig seizoen wonnen ginder nog makkelijk met een droge 0-8 score. Maar dat is natuurlijk zoals steeds geen garantie dat het dit keer een walk-over gaat worden. T1 verwacht dan ook iedereen scherp en gemotiveerd aan de aftrap om ook deze tiende wedstrijd van het seizoen tot een goed einde te brengen.