G.B. - Veteranen Hulst

G.B. pakt de volle buit tegen Hulst.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging vlotjes rond en de bezoekers hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Al na 5 minuten trilden de netten een eerste keer. Schutter van dienst was Steven Mertens die koelbloedig de verdiende 1-0 op het bord zette. Hulst was echter niet aangeslagen en probeerde het initiatief over te nemen. De bezoekers kwamen wel goed weg toen Robin leek te scoren maar zijn schot op de paal belandde. In plaats van 2-0 stond het even later plots 1-1. Op een scherpe counter liet de G.B. defensie zich ringeloren en de bordjes stonden gelijk. G.B. moest even bekomen van deze opdoffer en Hulst was nu de gevaarlijkste ploeg. Leeten moest al zijn kunnen tonen om met een prachtige parade G.B. van een achterstand te behoeden . Doch 5 minuten voor de pauze moest hij zich toch een tweede keer gewonnen geven nadat een bezoekende aanvaller alleen voor doel werd gezet en koelbloedig de 1-2 in het mandje legde. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong. G.B. was blijkbaar weer wakker en ging furieus op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook heel snel. Nico kende eerst nog pech toen zijn schot via de doelman tegen de lat belandde. Maar even later kopte hij toch de bal via de onderkant van die zelfde lat tegen de touwen. Zo werd er met een 2-2 gelijkstand de rust in gegaan.

De tweede time begonnen beide ploegen wat voorzichter , maar na een korte studie ronde was het G.B. dat langzaam maar zeker de partij terug in handen nam. Een G.B. doelpunt hing in de lucht , doch na 10 minuten knutselde Hulst plots de perfecte Counter in mekaar. Deze werd enig mooi afgewerkt . De kansloze Leeten kon alleen maar toekijken hoe de bal precies tussen hem de lat paste. De 2-3 was een feit. G.B. voor een tweede keer op achtervolgen aangewezen. Lang duurde dit echter weerom niet want 5 minuten later nam MK de bal aan de rand van de grote rechthoek aan en legde het kleinood droog in de verste hoek. G.B. was niet tevreden met deze gelijkmaker en ging volop op zoek naar de zege. Bij Hulst was het vat stilletjes af en de bezoekers kwamen er nog nauwelijks uit. G.B. kreeg nu kans op kans maar de bal wou er niet in, mede doordat bezoekende doelman sterk stond te keepen. De druk werd echter grotere en groter en toen Hulst 5 minuten voor tijd met 10 man viel kregen ze het nog moeilijker. Doch leken ze het te houden want de tijd was bijna op. Twee minuten voor affluiten echter was het dan toch raak. Eerst redde de doelman nog knap, in de herneming kopte Kris tegen de kruising, maar uiteindelijk ramde MK de 4-3 tegen de touwen. Een moegestreden Hulst kon niets meer terug doen en slikte in de slotseconde nog een 5 de treffer. Het was Robin die aan de tweede paal met het hoofd de 5-3 eindscore op het bord zette.

- Aangename wedstrijd waarbij beide ploegen met open vizier streden. Dit leidde uiteindelijk tot 8 doelpunten waarbij G.B. uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok.

- Helaas raakte Brecht tijdes de wedstrijd geblesseerd, hij verzwikte zijn enkel die gelijk helemaal op zwelde. Ambulancier van dienst Andy bracht Brecht naar spoed .Gelukkig werd daar geen breuk vast gesteld, maar het is toch even afwachten wanneer onze sterkhouder terug beschikbaar gaat zijn. In ieder geval langs deze weg veel besterschap.

- Na een mindere seizoen start bevestigde G.B. weerom met deze zege  dat het weer stilletjes aan op dreef is. Volgende week is er een weekendje geen voetbal, maar daarna verwachten we iedereen weer  paraat om op dit elan verder te knallen.

Voetbalmakkers

Morgen is matchday! We spelen thuis tegen de veteranen van Hulst, de laatste confrontatie trokken wij aan het langste eind en wonnen we met 3-2. Onze tegenstander beschikt altijd over een stevige ploeg dus iedereen met 200% inzet beginnen aan deze match! We beschikken over een kern van 15 krijgers. In doel: Tom “Fitnessgoeroe” Leeten, de verdediging onder leiding van “De pletwals” Stef, “Beenveeg” Nick, “Patatje oorlog” Rogiers en “Keizer” Caubergs. Het hart van de ploeg, “King” Cuppie, “Buffel” Nico, “Red Thunder” Geus en “Big Fella” Mertens. Op de flanken “Plantendeskundige” Doriano, “Beavis” Bavo en “Kuitenbijter” Schuyten. Tot slot hebben we aan het kanon “Druivenspecialist” Robin, “Gouden linker” Cris en “Dikke Ronaldo” Mk. C’mon Geren-bij!

Samenkomst: 14u in de Kring of 14u20 op de plein

5 min. 1-0 Steven Mertens
20 min 1-1
30 min 1-2
32 min 2-2 Nico
45 min 2-3
55 min 3-3 MK
68 min 4-3 MK
70 min 5-3 Robin

35 min Schuyten voor Rogiers
35 min MK voor Robin
35 min Nico voor Nic
35 min Geus voor Stef
45 min Nick VDB voor Brecht
55 min Robin voor Geus