GB - Veteranen Hulst

Nipte zege tegen Hulst.

Het was vrij snel duidelijk dat het voor G.B. dit keer geen gezondheidswandeling zou worden. Hulst had een stevig voetballend team bij en was met de ambitie naar Eversel was afgezakt om G.B. in het zand te doen bijten.

Beide ploegen vlogen er vanaf de aftrap stevig in en voetbalden om beurt wat halve kansjes bij mekaar. De eerste echte mogelijkheid waarbij de supporters recht veerden kwam er na 10 minuten. Brendan kreeg van net binnen de grote rechthoek een vrije schietkans. De Hulstse goalie hield echter met een zeer knappe redding zijn netten schoon. Even later was het aan de ander kant wel raak. Na balverlies van G.B. knalde een bezoekende aanvaller de 0-1 onhoudbaar tegen de touwen. Amper een minuut later stond het bijna 0-2. Weerom balverlies gaf Hulst de mogelijkheid om op doel te knallen. Gelukkig kon Ferla het schot nu wel onschadelijk maken. Hier kwam G.B. goed weg en even later klaarde de hemel helemaal op voor de thuisploeg. MK werd immers het straatje ingestuurd en legde simpel de 1-1 in het mandje. Hulst leek even aangeslagen en voor ze het goed en wel beseften stonden ze op achterstand. MK zette immers Cams alleen voor doel. Deze omspeelde knap de doelman en de 2-1 was een feit. Die voorsprong gaf G.B. vertrouwen en men ging gelijk op zoek naar een derde treffer. Hulst moest achteruit en had al de moeite om G.B. af te houden. Gelukkig voor de bezoekers hadden ze een zeer goede doelman onder de lat staan. Hij onderscheidde zich knap op schoten van Geus en MK. Uiteindelijk leek hij dan toch geklopt op een prachtige uithaal van MK. Het leder leek in de kruising te belanden maar botste alsnog via de binnenkant van de paal terug het veld in. Hier kwam Hulst zeer goed weg. De laatste tien minuten voor de pauze ging de G.B. storm wat liggen en herstelden de bezoekers het evenwicht. Ze voetbalden nog enkele halve kansjes bij mekaar maar de gelijkmaker scoren lukte hen niet. Zo kon G.B. met een krappe voorsprong de rust in.

Net zoals vorige week kon de tweede time niet beter beginnen voor G.B. De supporters zaten nog allemaal in de kantine toen Conte een voorzet van Bavo perfect controleerde om dan droog de 3-1 binnen te leggen. Amper een minuut later verscheen MK alleen voor de bezoekende doelman. Hij probeerde het mooi af te maken met een lob die echter 2 meter over de kooi belandde. MK kreeg bij de volgende aanval nog een herkansing. Dit keer knalde hij een raket af richting Hulst doel maar de bal scheerde enkele centimeters naast. Hier kwam Hulst goed weg en 5 minuten later kwamen de bezoekers zelfs helemaal terug in de match. Ferla liet zich verassen op een vrije trap waarbij de bal door de wind wel een erg vreemd traject aflegde en plots in het G.B. doel lag. Met deze 3-2 op het bord was het terug spannend. Hulst drong aan en ei zo na was de gelijkmaker een feit. Ferla was kansloos op een laag schot vanuit de tweede lijn, maar gelukkig zoefde de bal net naast het G.B. doel. Hulst bleef het laatste kwartier op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar Ferla echt nog bedreigen zat er niet meer in. De G.B. defensie gaf nog weinig weg en G.B. zelf kreeg op de counter nog de beste mogelijkheden. Dit via geus die 2 maal van kortbij onbesuisd over knalde en MK wiens schot gestuit werd door de dwarsligger.Scoren lukte echter voor G.B. ook niet meer en uiteindelijk was men vooral content dat Baar met het laatste fluitsignaal een einde maakte aan de wedstrijd en de zege binnen was.

- Moeizame maar uiteindelijk op basis van de kansen verdiende zege voor G.B. Meteen de 19 de overwinning op een rij en de 27 ste wedstrijd op rij zonder nederlaag. Straffe cijfers!!

- Mk die met een doelpunt en assist mee aan de basis lag voor de zege werd tot man van de match verkozen. Na de match had hij als vanouds natuurlijk ook weer het grote woord.:-)

Beste vrienden

Morgen nog eens een thuismatch, we gaan de clash aan met de veteranen van Hulst. De laatste confrontatie wonnen we nog op hun heerlijke plein met een zware uitslag 2-13! Met Mk en Cuppie als uitblinkers! En we kunnen onze tegenstander nu al waarschuwen, deze toppers zijn er deze keer opnieuw bij. Na vorige week loopt T4 nog steeds op een roze wolk rond na de mooie zege tegen de gul! Maar nu focus op morgen, we beschikken over 11 kanjers die het gaan moeten waarmaken. Tussen de palen kunnen we terug rekenen op “werkpaard” Ferla, “houthakker” Stef is ook terug en is klaar om de verdediging te sturen met links “gogogadget” Nick en rechts T4 Marnick, Het hart van de ploeg, “libero” Cuppie, “the beast Cams” en Bavo “Iniesta”. Links hebben we “de brommer” Brendan en rechts “daretozlatan” Conte. In de spits komt dan “de tank” Geus en “goaltjesdief” Mk!

Komop makkers, iedereen fit aan de aftrap morgen.