G.B. - Veteranen Heusden

GB en Heusden verdelen de punten na spannende doelpuntrijke derby.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Al na 3 minuten werd Bram door Mertens het straatje ingestuurd en zette koelbloedig de 1-0 op het bord. Lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong. Twee minuten later immers liet Flavio zich verrassen op een vrije trap en de bordjes stonden weer gelijk. Erger nog, amper nog eens twee minuten later stond de G.B. al op een 1-2 achterstand. Weerom liet Flavio zich verrassen op een vrije trap. Gelukkig stonden een minuut later de bordjes weer gelijk. Bram legde zijn tweede van de namiddag in het mandje en zo stond het na amper acht minuten al 2-2. En bijna stond G.B. enkele tellen later weer op achterstand. Flavio redde echter knap en Stef stond hem bij op de lijn. Hier kwam G.B. wel heel goed weg. Het waren echter de bezoekers die de wet dicteerden. Bij Heusden ging de bal vlotjes rond en de thuisploeg holde achter de feiten aan. Ondanks het grote overwicht hadden de bezoekers het wel moeilijk om dit om te zetten in kansen. Toch was 10 minuten voor de rust de 2-3 een feit. Weerom op een stilstaande fase werd Flavio geklopt. De G.B. snackte naar de rust maar net voor affluiten kreeg men nog een opdoffer te verwerken. Heusden scoorde immers nog een vierde treffer en zo moest G.B. met een 2-4 in het krijt naar de koffie.

G.B. weigerde zich echter gewonnen te geven. De posities werden onder de rust wat bijgesteld en met nieuwe moed begon men aan de tweede helft. Meteen werden de bezoekers onder druk gezet. Pieter leek gelijk de aansluitingstreffer te scoren maar de bezoekende goalie had een knappe reflex in huis. Even later mocht Steven Mertens alleen op doel af stormen. Doch weer greep de Heusdense doelman knap in. Ondanks dat de verhoopte vroege aansluiting er niet kwam bleef G.B. er in geloven. De bezoekers kwamen niet meer aan voetballen toe en bepekten zich tot verdedigen. Een kwartier voor tijd lukte dan toch de verdiende aansluitingstreffer. De sterk ingevallen Bossie ontfutselde de bal en werkte met wat geluk de 3-4 tegen de netten. Amper een minuut later leek Cams gelijk te maken maar zijn kopbal ging centimeters naast doel. G.B. nam meer en meer risicos en werd 10 minuten voor tijd bijna gepakt op een Heusdense counter. Gelukkig had Flavio een zeer knappe redding in huis en hield zo G.B. in de wedstrijd. Daarna was het weer al de G.B. wat de klok sloeg. De tijd tikte echter in het voordeel van de bezoekers. En de gelijkmaker leek maar niet te willen vallen. Cams kwam er vijf minuten voor affluiten heel dicht bij maar zijn kopbal belandde op de lat. Twee minuten later kwam de verlossing er dan toch. Ditmaal was de thuisgoalie kansloos op een kopbal van Cams en de verdiende gelijkmaker was een feit. Er waren nog 3 minuten te spelen en G.B. wou meer. Ei zo na scoorde men nog een vijfde treffer. De bezoekende doelman stopte echter zeer knap een kanonschot van Cams en hield zo de 4-4 op het bord. G.B. bleef nog aandringen maar de tijd was op en de match eindigde onbeslist.

1-0 Bram

2-2 Bram

3-4 Bossie

4-4 Cams

35 min Stef door Reet

35 min Marnick door Bossie

55 min Bram door Marnick

- Doelpuntrijke derby waarbij beide ploegen een helft voor hun rekening namen. Een gelijkspel mag dan ook de juiste uitslag genoemd worden.

- Bram die ook 2 maal scoorde speelde beresterk en werd verdiend tot man van de match verkozen

- Beste GB-er over heel de match was volgens ondergetekende toch onze scheidsrechter Baar. Hij floot in niet altijd makkelijke omstandigheden op een kordate en correcte manier. Chapeau Baar!

- Nu op naar de volgende derby tegen Ubbersel. Als we daar de hele match de gedrevenheid en vechtlust tonen van de tweede helft tegen Heusden kunnen we daar zeker iets rapen.

Voetbalvrienden,

Morgen is het tijd voor nog eens een echte ouderwetse derby tegen de Veteranen van Heusden.  Enkele maanden geleden troffen we de Veteranen voor het laatst en wonnen we verdiend met 1-2.  We kunnen er dus van uit gaan dat de Veteranen gebrand zijn op revanche en met maar 1 doel voor ogen naar Eversel komen.  Hun resultaten van de laatste weken liegen er niet om, de veteranen zijn klaar voor deze derby!!

Dat de spelers van de GB uitkijken naar deze derby is een zekerheid, T1 kan morgen beroep doen op zijn bijna sterkste kern.  Kers verse gouden schoen Benji, Nick en Brendan zijn niet speel klaar maar komen wel ons supporterslegioen versterken.

We zullen morgen alles uit de kast moeten halen willen we deze sterkte en ervaren tegenstander verslaan!!!