GB - Veteranen Helchteren

Ruime thuisoverwinning tegen Helchteren

Het matchbegin deed allesbehalve vermoeden dat G.B. een makkelijke zege zou boeken. Beide ploegen hielden immers het eerste kwartier elkaar perfect in evenwicht. Pas na 15 minuten viel een eerste kans te noteren. Na balverlies in de thuisdefensie snelde een Helchteren aanvaller alleen op Ferla af. Gelukkig voor G.B. schoot hij het leder overhaast pal op onze goed uitgekomen doelman. Blijkbaar was dat voor G.B. het signaal om een versnelling hoger te spelen. Een minuut later immers werd Geus het straatje ingestuurd. Zijn schot werd nog gepareerd door de bezoekende goalie, Conte leek in de herneming te scoren. Zijn poging werd echter nog net van de lijn gehaald. Uiteindelijk belandde de bal in de voeten van Robin die droog de 1-0 binnen knalde. Nu ging het plots wel heel snel. Amper 3 minuten later stond immers al de 2-0 op het bord. Nick ontfutselde knap de bal om dan af te leggen op Robin. Deze zette schijnbaar eenvoudig 2 man in de wind om dan droog binnen te leggen. Helchteren dat het eerste kwartier nochtans de match perfect onder controle had besefte amper wat er gebeurde en kreeg 2 minuten later nog een derde om de oren. Weerom was het Robin die op assist van Conte de bal in het mandje legde. Een zuivere hattrick binnen de 5 min! In Zonhoven lapte hij dit begin dit jaar ook al, straf! Amper een minuut later leek hij zelfs op assist van Geus een vierde te scoren. Nu rolde het leder echter centimeters naast de kooi. Hierna ging de G.B. storm wat liggen en probeerde Helchteren zich terug in de wedstrijd te knokken. Op een hoekschop leek Ferla geklopt maar de bal belandde net naast zijn doel. Helchteren bleef echter aandringen en 5 minuten voor de rust scoorden ze toch hun verdiende treffer. Ferla werd kansloos geklopt toen na een vrije trap 2 volledig vrijstaande bezoekers aan de tweede paal nog even konden overleggen wie de bal zou binnen duwen. Meer kon Helchteren voor de rust niet meer forceren. Het was integendeel G.B. dat nog 2 keer dicht bij een vierde treffer kwam. Cris en Geus zag hun pogingen maar net naast het doel belanden. Zo werd er met een 3-1 op het bord de koffie opgezocht.

G.B. begon zeer sterk aan de tweede time. Robin kreeg meteen een drietal uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar de bal wou er eventjes niet in. Dan maar assist afleveren dacht hij , deze werd strak door Conte binnen getrapt. 4-1 en wedstrijd helemaal gespeeld. Helchteren kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en moest de wet van de sterkste ondergaan. G.B. drukte door, combineerde goed en creëerde nu kans op kans. Conte en Geus waren er nog eens dicht bij maar het was Robin die de 5-1 via een terecht toegekende strafschop voor zijn rekening nam. Even later knalde hij ook de 6-1 tegen de touwen. Om dan een paar minuten later nog eens een assist af te leveren aan Conte die met zijn tweede van de namiddag de 7-1 aantekende. Het laatste kwartier liet G.B. het tempo zakken en speelde Helchteren terug mee. Ze kwamen ook nog 2 keer dicht bij een tweede treffer maar Ferla redde telkens zeer knap. Zo kwam de eerredder er niet en kregen de bezoekers in de slotminuut er zelfs nog een 8 ste treffer om de oren. Het was Cris die met een verre knal de 8-1 eindstand op het bord zette.

- Zeer goede wedstrijd van G.B. Zeker na de rust speelde men zeer knap en werd de tegenstander bij momenten overlopen. Helchteren is nochtans een sterk team waar we het altijd moeilijk tegen hebben. Een dikke chapeau voor deze collectieve straffe prestatie.

- Helaas had deze wedstrijd ook een minder momentje. Net voor de pauze blesseerde een speler van Helchteren zich in een schijnbaar onschuldig duel zich aan de enkel. Hij werd naar spoed gebracht en we kregen het nieuws door dat zijn enkel helaas gebroken is. Een spijtig voorval in een sportieve wedstrijd. Hierbij een spoedig herstel toegewenst.

- Robin die maar liefst 5 keer scoorde en ook nog 2 assist voor zijn rekening nam werd tot man van de match verkozen.

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen de veteranen van Helchteren. De laatste wedstrijd wonnen we nog met 0-2, doch is dit alles behalve een makkelijke tegenstander! Na de moeilijke overwinning vorige week op Berkenbos zetten we toch onze knappe winning spree rustig verder, hopelijk morgen dus ook. En dat het een moeilijke opdracht zal worden kan ik jullie nu al vertellen. Weer een resem afwezigen waardoor we voorlopig maar over 10 ware krijgers beschikken. In doel “tikkende tijdbom” Ferla, onze vaste waardes van de defensie “go go gadget” Nick en T4 Marnick onder leiding van een surprise guest! Het hart van de ploeg onze “KDB” Paletti en “Radja” Bait met op de flanken Bavo “Iniesta” en “reddende engel” Jeanke. Vanvoor hebben we het zwaar geschut nog met “de tank” Geussens en “dare to Zlatan” Conte. Robin kwam nog als hij klaar geraakt met voegen of mss Stef met de gekneusde ribben op halve kracht, dus gaan hopelijk toch nog aan 11 geraken morgen..

Maar indien van niet wil ik elke Geren-bijer er voor zien gaan morgen, met het mes tussen de tanden, vechtend voor elke bal, vechtend voor elkaar zodat we toch de 3 punten in Eversel houden! Komop makkers!!!!