GB - Veteranen Helchteren

G.B. te sterk voor Helchteren.

De G.B. ging furieus van start met in de derde minuut al meteen Pieter aan het kanon. Zijn schot werd echter nog in extremis afgeblokt. Even later was Cams dicht bij een treffer. Hij liet echter tegen zijn gewoonte in een open kopkans liggen. Amper een minuut later stond Pieter oog in oog met de bezoekend doelman. Deze tweede won met een knappe redding het onderlinge duel en hield alsnog zijn netten schoon. ook Seeger kreeg even later een mooie kans, maar reageerde iets te laat op een steekballetje van Lange. Dit gebeurde allemaal in het eerste kwartier. De bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas en geraakten amper over de middenlijn. In de twintigste minuut naderden ze dan toch eens de G.B. goal. Een poging tot aanvallen werd echter knap onderbroken door Reet. Deze veroverde de bal en speelde terug op onze goalie Stan. Deze misrekende zich echter onder druk van een opzittende bezoeker volledig en liet de bal heel ongelukkig in zijn doel rollen. Net als vorige week stond de G.B. zonder 1 kans weg te geven weer op achterstand. Men was echter niet aangeslagen en liet Helchteren al de kleuren van de regenboog zien. Kans op kans werd gecreëerd. Eerst was Stef twee keer dicht bij een treffer met knappe schoten uit de tweede lijn die millimeters langs het doel zoefden. Daarna was het de beurt aan Seeger. Hij misrekende zich echter volledig op een open kopkans. De volgende in de lijn was Stephano om twee reuze mogelijkheden de nek om te wringen. Ook Lange kende pech toen hij leek te scoren. Maar de bal wou er gewoon niet in en dat had de G.B. vooral aan zichzelf te danken. Zo goed en dominant men speelde zo miserabel slecht werd er afgewerkt. Gelukkig kreeg men net voor het rustsignaal hulp van de bezoekende doelman. Deze legde een doeltrap heel ongelukkig op het hoofd van Cams die zo heel simpel Stephano alleen voor doel zette. Dit keer werkte Stephano wel proper af waardoor G.B. alsnog met een 1-1 naar de koffie mocht.

De tweede helft ging G.B. meteen op zijn elan door. Spijtig genoeg ook met missen van kansen. Pieter kreeg na 5 minuten de grootste. Hij legde de bal op aangeven van Brecht over het lege doel. Een minuut later echter scoorde de net ingevallen Brendan met zijn eerst baltoets wel. Hij was de ver uitgekomen doelman iets te snel af en legde knap de bal in het mandje. G.B. dan toch op voorsprong en gelanceerd voor meer dacht iedereen. Niets was echter minder waar. Plots stokte de motor immers. Er lukte nog weinig en het leek dat op een enkeling na niemand nog zin had om nog meer dan twee meter te lopen. Met nog 20 minuten voor de boeg was dit om problemen vragen. De bezoekers namen dan ook het heft in handen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De G.B. defensie kwam onder druk en had handen te kort om Helchteren af te houden. Gelukkig lieten ook hun spitsen enkele zeer goede mogelijkheden liggen. De gelijkmaker hing in de lucht maar vijf minuten voor tijd was plots het lot van de bezoekers bezegeld. Pieter werd door Lange diep gestuurd en jaagde de 3-1 tegen de touwen. Meteen match gespeeld. De bezoekers drongen niet meer aan en G.B. haalde zonder kleerscheuren het eindsignaal.

1-1 Stephano

2-1 Brendan

3-1 Pieter

35 min. Seeger door Brendan

- Rare wedstrijd waarin G.B. een helft volledig domineerde maar een karrenvracht kansen liet liggen. Uiteindelijk dan toch op voorsprong om dan onbegrijpelijk de match nog bijna uit handen te geven.

-Lange die wel de volle 70 minuten er vol voor ging werd verdiend tot man van de match verkozen.

Zaterdag ontvangt G.B. de veteranen uit Helchteren. Als de weergoden het toelaten wordt de wedstrijd om 15 uur afgetrapt. Ondanks dat  we de laatste drie duels tegen hen wonnen is Helchteren een zeer te duchten tegenstander. We zullen dan ook top moeten zijn willen we onze zegereeks niet onderbroken zien.

Steven Mertens en Bossie zijn niet van de partij. Steven Schuyten is nog twijfelachtig. Normaal zou T1 dan ook over 12 man beschikken.

Iedereen wordt om 14.00 h in de kring verwacht.