... and beer ...

G.B. - Veteranen Hal

Wedstrijdverslag

4-2 zege in een matig duel.

Het wedstrijdbegin was aan beide kanten slordig met veel balverlies en slechte passes. Beide verdedigingen kwamen nauwelijks onder druk. In de tiende minuut eindelijk een meldingswaardige aktie van de G.B. Pieter mooi aangespeeld door Steven haalt van ver uit, de bal gaat flirtend met de doellat net over. De G.B. lijkt even op dreef te komen. Op het kwartier zet Raf 2 spelers in de wind en legt hij alleen voor doel de bal toch breed op Seeger. Op een of andere manier slaagt deze er echter in los langs het leder te trappen en weg open kans. Even later trillen de netten toch. Het was Pieter die nog eens van ver aanlegde en met wat geluk de bal door de benen van de misgrabbelende bezoekende goalie in doel zag verdwijnen. Hal probeerde te reageren. Maar verder dan enkele bijna kansen kwamen ze niet. De G.B. bakte er ook niet veel meer van en zo werd met een 1-0 op het bord de rust bereikt.

De supporters hoopten op een betere tweede helft. De spelers hadden dit blijkbaar begrepen en kwamen scherper uit de kleedkamer. De ingevallen Arno rolde met zijn eerste aktie meteen de hele linkerflank op, maar besloot overhaast recht op de doelman. Even later had de bezoekende doelman een knappe reflex in huis toen Pieter een bom afvuurde na een knap hakje van Steven Mertens. De G.B. hield nu wel de druk hoog en een doelpunt kon niet uitblijven. Na 10 minuten was het dan zover. Arno zette op links weer 2 man te kijk, waarna hij de bal voor doel gooide. Daar was steven Mertens na een sprint van 40 meter net op tijd op de juiste plaats om het leder in het mandje te koppen. Nog geen 2 minuten later stonden de bezoekers weer aan de aftrap. Nu was het Arno die op assist van Seeger koelbloedig afwerkte. Hal hing nu volledig de touwen en toen Raf even later op voorzet van Seeger de 4-0 op het bord zette leek een doelpuntenkermis in de maak. Hierna stokte de G.B. motor echter en zakten ze terug weg naar het niveau van de eerste helft. Hal profiteerde hiervan en scoorde van op de elfmeterstip de eerredder. Terug in de match komen zat er echter niet meer in voor de bezoekers. Ze scoorden na mistasten in de G.B. defensie net voor affluiten nog wel een tweede keer, maar dit doelpunt kwam te laat om de G.B. nog te verontrusten.

Vervangingen: 35 min. Reet door Arno

- Arno de eerste helft wegens weer te laat komen disciplinair op de bank gezet viel zeer sterk in. Hij gaf de assist bij de tweede treffer en scoorde zelf het derde doelpunt. Hij werd dan ook meer dan verdiend tot man van de match verkozen.

- De G.B. speelde op de hele match maar twintig minuten op niveau. Dit was voldoende om dit Hal dat enkele sterke spelers moest missen te kloppen. Volgens T2 lag de mindere prestatie aan het hoge alcoholverbruik tijdens de voorbije feestdagen. Gelukkig zijn de feestdagen voorbij, want we zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen willen we in de volgende loodzware duels iets rapen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag ontvangt de G.B. de veteranen van Hal Sport. Dit is reeds de tweede maal dat beide ploegen dit seizoen elkaar treffen.  In november werd Hal op eigen veld met een droge 0-5 geklopt. De match was echter moeilijker dan de score doet vermoeden. Hal zal zeker op revanche belust zijn. Het zal dus een zware dobber worden om de punten thuis te houden.

Zeker omdat de G.B. nog altijd kreunt onder de blessurelast. Zowel Lange,Baar,Schuiten en Ruben zijn nog steeds out. Lange zullen we zelfs nog twee maanden moeten missen.

Gelukkig komt Luts morgen nog eens opdraven. Zo kunnen we twaalf spelers op het wedstrijdblad zetten. Bij afwezigheid van Fabio neemt Mertens plaats in het Doel.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.