G.B. - Veteranen Hal

GB na de pauze te sterk voor Hal

G.B. startte sterk met meteen een mogelijkheid voor Baldelli op aangeven van Cams. Hij had echter iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en weg kans. De bezoekers lieten zich echter niet kennen en trokken op hun beurt in het offensief. In minuut 5 leek Flavio geklopt door een afstandsschot, maar werd gelukkig gered door de dwarsligger. Even later was het weer alarm aan het G.B. doel, Stef kon maar net in extremisch zich nog tussen het leder gooien om een gemaakt doelpunt te voorkomen. Hal was nu de betere ploeg maar werd op het kwartier gepakt op een droge G.B. counter. Het was Senne - het straatje ingestuurd door Joris - die de gevleide 1-0 op het bord zette. Hal was even aangeslagen en G.B. drukte door. Dit loonde want even later was de score al verdubbeld. Joris rondde een assist van Cams knap af en G.B. op rozen. De bezoekers waren echter niet van plan zich gewonnen te geven en herpakten zich nu wel. Meteen werd de G.B. defensie op de proef gesteld. Gelukkig was Flavio weer in goede doen en hield hij met enkele knappe tussenkomsten zijn netten alsnog schoon. Hij had ook wel het geluk aan zijn zijde toen hij een enorme loeier tegen de kruising zag uiteenspatten. Vijf minuten voor de rust echter profiteerde Hal van een foutje in de G.B. defensie en viel de verdiende aansluitingstreffer alsnog. Zo werd met een 2-1 op de bordjes de kleedkamers opgezocht.

Meteen na de rust kregen de bezoekers een serieuze uppercut te verwerken. Thoelen stuurde met een prachtige pas Bram het straatje in. Deze leverde de perfecte voorzet af richting Baldelli die op zijn beurt knap afwerkte. Amper een minuut later leek ook Bram te scoren. Hij miste echter van dichtbij. Maar geen nood want de volgende aanval was het wel raak. Joris alleen voor de bezoekende doelman gezet kende geen genade en legde zijn tweede van de namiddag in het mandje. 4-1 en match gespeeld. De bezoekers waren helemaal het noorden kwijt. Van het sterke spel dat ze de eerste helft op de mat legde bleef niets meer over. De G.B. kon nu makkelijk het balletje laten rondgaan en creëerde kans op kans. Zowel Schuyten,Bram als Joris kregen nog enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar werden gestopt door de sterk keepende bezoekende goalie. Uiteindelijk moest het Halse sluitstuk zich toch nog een 5de maal gewonnen geven. Afwerker van dienst was dit keer Senne die een mooie G.B. aanval even fraai afwerkte. De laatste 10 minuten liet G.B. het tempo zakken en gingen de bezoekers op zoek naar een eerredder. Die kwam er ook bijna via een vrije trap. Flavio schudde echter een wereld save uit zijn mouwen en kreeg de handen van spelers en supporters op mekaar. Net voor affluiten kwam de verdiende eerredder er echter alsnog. Dit keer was Flavio kansloos en was de 5-2 eindstand een feit.

35 min Lange door Bram

45 min Stef door Steven Schuyten

1-0 Senne

2-1 Joris

3-1 Baldelli

4-1 Joris

5-1 Senne

- Mooie overwinning van de G.B. tegen een toch sterke tegenstander. De eerste periode had men het nog zeer moeilijk maar op basis van de tweede helft was de zege meer dan verdiend.

- Flavio die met een paar knappe reddingen de G.B. recht hield werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Zo heeft G.B. weer een moeilijke klip tot een goed einde gebracht en heeft men in 2017 nog niets laten liggen.

Voetbalvrienden,

Sorry voor het zo laat online plaatsen van de voorbeschouwing.  Zat aan zee :-)

Morgen is het weer tijd voor een ouderwetse derby tegen de veteranen van Hal.  De laatste ontmoeting enkele maanden geleden wonnen we makkelijk met 0-9 in Berkenbos, de tegenstander gaat dus op revanche uit zijn na deze walk over.

De GB moet het wel weer stellen zonder enkele sterkhouders...  Pieter, Brendan, Bossie, Brecht, Mertens en T2 Seeg zijn er niet bij.  We hebben dus straks een spitsen probleem, ben is benieuwd wat T1 weer uit zijn hoed gaat toveren...

We spreken af rond 14u15 aan de kring of rond 14u30 aan St Baaf.