G.B. - Ubbersel

G.B. neemt revanche tegen Ubbersel

Twee maanden terug ging G.B. met 3-1 de boot in op Ubbersel. Iedereen was dan ook super gemotiveerd om dit op een sportieve manier recht te zetten. Ubbersel was echter ook van plan te tonen dat hun zege geen toevalstreffer was en trok vanaf de aftrap meteen al de registers open. De hevige stormwind speelde ook mee en die blies de eerste time in het voordeel van Ubbersel. De bezoekers hadden dan ook een licht overwicht maar onze doelman Conte echt bedreigen lukte op enkele halve kansjes na maar nauwelijks. Op het kwartier echter werd de G.B. defensie netjes opgerold en trapte een volledig vrijstaande bezoeker na een voorzet vanop links de 0-1 simpel tegen de touwen. G.B. probeerde iets terug te doen en herstelde het evenwicht in de wedstrijd. De Ubbersel defensie echt verontrusten zat er echter niet in. Er was langs beide zijden veel inzet maar de doelmannen kregen amper werk. Zo leek Ubbersel met een kleine voorsprong de koffie op te zoeken. Net voor het rustsignaal echter ontbond Robin plots zijn Duivels. Hij zette 2 man in de wind en legde droog de 1-1 in het mandje.

De tweede helft klaarde het weer gelukkig een beetje op. De regen was eindelijk gestopt maar de hevige wind was er nog wel en blies nu in het voordeel van G.B. Aanvankelijk leek G.B. hier niet te kunnen van profiteren want Ubbersel schoot het best uit de startblokken. Na 5 minuten kregen ze een unieke kans om terug op voorsprong te komen. Een bezoekende aanvaller werd alleen voor Conte gezet en leek de bal netjes naast onze doelman binnen te leggen. Op een of andere manier echter schudde Conte nog een ultieme reflex uit zijn mouw en behoedde G.B. van een achterstand. Dit was een zeer belangrijke redding en een kantelpunt in de wedstrijd. Een minuut later immers knalde Robin bij de eerste G.B. aanval de 2-1 tegen de touwen. Ubbersel was even van zijn melk en nu ging het wel zeer snel. Twee minuten later waaide door de sterke wind een voorzet van Brendan in de Ubbersel kooi en stond het plots 3-1. En het werd nog erger voor de bezoekers want nog eens twee minuten later stond Joris op de juiste plek om de 4-1 op het bord te zetten. Ubbersel in een dolle 5 minuten helemaal uitgeteld. G.B. was nu baas en kreeg nog verschillende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te diepen. Deze werden echter allemaal professioneel de nek omgewrongen. Geen nood echter want G.B. leek makkelijk zonder kleerscheuren het einde te halen. Een kwartier voor tijd echter glipte een bezoeker door de buitenspelval en scoorde de 4-2. Ubbersel geloofde er plots terug in en probeerde druk te zetten. G.B. had het even terug moeilijk maar hield stand. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch definitief beslist. Joris leek te scoren maar zag de bal tegen de paal belanden. Robin stond echter op de goede plaats en tikte zijn derde van de namiddag tegen de netten. De bezoekers scoorden 2 minuten voor tijd nog wel een derde treffer. Maar dit doelpunt kwam te laat om G.B. nog te verontrusten. Het laatste woord was uiteindelijk voor Doriano. In de slotseconden van de wedstrijd zette hij zeer knap de 6-3 eindstand op het bord.

- knappe reactie van G.B. na de zware nederlaag tegen de Gul. Een dikke chapeau aan heel het team.

- Doriano die sterk speelde werd tot man van de match verkozen.

Beste voetbalvrienden van de Geren-bij

Hopelijk zijn jullie klaar voor oorlog! Zaterdag op de affiche DE enige echte derby! Een wedstrijd op het scherpst van de snee. Een match die door beide ploegen absoluut gewonnen moet/wilt worden, Geren-bij-Ubbersel!!! Deze ploeg moet ik aan niemand meer voorstellen neem ik aan, de laatste confrontatie was het Ubbersel die de 3 punten thuis hield en de sterkste ploeg was. Deze keer zal het dus beter moeten en zal iedereen “beastmode” moeten gaan als we orde op zaken willen stellen! We beschikken over net 11 krijgers die het zullen moeten waarmaken: Tussen de palen “zwarte panter” Conte, de achterlinie onder leiding van “houthakker” Stef, Marnick “Wahlberg” en “patatje oorlog” Rogiers. Het hart van de ploeg, “Keizer” Cauwbergs, onze eigen “KDB” Paletti en “Italian stallion” Baldelli! Op de flanken “witte Ethiopiër” Brendan en Doriano “de speer”. Tot slot, aan het kanon “big fella” Mertens en “de tank” Geus! Komop Makkers!!! Supporters op post om onze jongens te komen aanmoedigen! En iedereen scherp en nuchter aan de aftrap! We hebben iets recht te zetten e boys..

Komen samen om 14u in de Kring

15 min 0-1
33 min 1-1 Robin
40 min 2-1 Brendan
42 min 3-1 Robin
45 min 4-1 Joris
55 min 4-2
65 min 5-2 Robin
68 min 5-3
70 min 6-3 Doriano

20 min Marnick door Rogiers