... and beer ...

G.B. - Ubbersel

Wedstrijdverslag

Een droge forfaitscore tegen de buren van Ubbersel.

Een kwartier voor de wedstrijd zat T1 nog met de handen in het haar. Arno en onze topscoorder Raf waren spoorloos ,met gevolg maar 9 fitte spelers beschikbaar. Gelukkig had Steven Mertens een namiddagje G.B. ingepland. Steven werd gelijk een paar voetbalschoenen toegestopt en even later stond hij op het veld. Om 5 voor drie kwam dan ook Arno nog aangestrompeld en uiteindelijk konden we toch met 11 de wedstrijd aanvangen.

Na een tien minuten studieronde nam de G.B. de wedstrijd in handen. En bij de eerste serieuze mogelijkheid was het meteen raak. Pieter hield eerst 3 man aan de praat. Legde dan breed op de Lange die de bal perfect voor doel bracht waar Steven klaar stond om koelbloedig af te werken. Even later was ei zo na de score verdubbeld. Steven zag zijn mooie kopbal echter via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. Dit was echter uitstel van executie want in de twintigste minuut werd Seeger na een steekpas van Schuiten alleen voor doel gezet. Hij bleef kalm en legde door de benen van de doelman de bal in het mandje . Ubbersel voetbalde nochtans goed mee, maar was amper gevaarlijk voor doel. Net voor het rustsignaal echter verkeek onze verdediging zich op een verre uitgooi en lieten de bezoekers een unieke mogelijkheid op de aansluiting liggen. Ondertussen was Raf toch komen opdagen. Hij had zich na een nachtje stappen verslapen en was pas om tien na drie uit zijn coma ontwaakt.

De tweede helft begon de G.B. slap. ubbersel eiste nu duidelijk het meeste balbezit op en was de betere ploeg. Onze verdediging stond echter pal en de bezoekers hadden het moeilijk om echte kansen af te dwingen. Toen Ubbersel na 10 minuten toch een reuze mogelijkheid kreeg lieten ze deze onbegrijpelijk liggen. Bij de eerste de beste counter van de G.B. was het aan de overzijde wel raak. Pieter nam een diepe bal van Marnic schitterend aan en liet met een mooie plaatsbal de bezoekende doelman kansloos. Nog was Ubbersel niet aangeslagen en bleef de betere ploeg. Afwerken was bij hen zaterdag echter een groot probleem. Uiteindelijk slaagden ze er niet 1 keer in Fabio te dwingen tot een redding. Elke doelpoging ging wel naast of over. De G.B. werkte wel aan 100 procent af en 10 minuten voor tijd bracht weer Pieter met een klasseflits de bezoekers de genadeslag toe met zijn tweede doelpunt van de namiddag. Bij Ubbersel was nu de kous af en in de slot minuten tikte de G.B. de wedstrijd makkelijk uit. Net voor affluiten kon Raf zelfs nog op aangeven van Seeger de overdreven 5-0 tegen de netten knallen.

Vervangingen:

35 min. Steven Mertens door Raf

60 min. Lange door Brendan

- Pieter en Marnic die allebei een berewedstrijd speelden werden tot man van de match verkozen.

- Een dikke mercie aan Steven Mertens om ons uit de nood te helpen. Steven heeft zaterdag trouwens bevestigd dat hij vanaf nu vast bij de G.B. wil blijven komen spelen. Hij wordt dan ook vanaf nu bij de vaste kern gerekend.

-Ten slotte ook nog een chapeau voor de bezoekers die ondanks de overdreven forfaitnederlaag sportief bleven voetballen tot het laatste fluitsignaal.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag speelt de G.B. de derby tegen Ubbersel. Dit is steeds een wedstrijd op het scherp van de snee.

Vorig jaar werd er ginder met 2-1 verloren. Ubbersel was toen de verdiende winnaar in een tumultimeuze wedstrijd waarin onder andere Ruben een rode kaart onder zijn neus geduwd kreeg. De G.B. heeft hier dus zeker iets recht te zetten.