G.B. - S.T. 2000

Strijdend  G.B. geraakt niet voorbij ST2000

Het was meteen duidelijk dat het geen makkelijke namiddag zou worden voor de thuisploeg. Een gretig en sterk ST2000 zette de G.B. defensie meteen onder druk. Na 10 minuten werden de bezoekers ook beloond voor hun felle start. Fabio kwam op een verre doorsteekpas onnodig ver uit zijn doel. Zo had de St2000 aanvaller weinig moeite om hem te omspelen en de 0-1 vanuit een scherpe hoek in het mandje te leggen. De G.B. was zeker niet aangeslagen door deze tegentreffer en speelde plots een versnelling hoger. St2000 moest achteruit en kreunde onder de druk. De G.B. dwong nu kans op kans af, alleen werden deze keer op keer vakkundig de nek omgewrongen. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en in de 20ste minuut scoorde Pieter uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. En de G.B. wou meer, met mooi combinatievoetbal werd St2000 helemaal zoek gespeeld. Scoren leek zaterdag echter een probleem. Zowel Pieter,Robin als Brecht kregen enkele uitgelezen mogelijkheden. Het ST2000 doel leek echter behekst en de bal weigerde de doellijn te overschrijden. Net voor de rust kwam G.B. nog goed weg. Op een zeldzame bezoekende counter had Fabio een goede voetreflex in huis en behoedde zo G.B. van een achterstand. Zo ging men met een 1-1 op het bord de kleedkamers opzoeken. Vooral de bezoekers mochten hier zeer blij mee zijn.

Na de rust was de wedstrijd veel evenwichtiger. Beide ploegen gingen met open vizier volop voor de winst. De eerste tien minuten regende dan ook langs beide zijde kansen en het was gewoon wachten wie er het eerst scoorde. Spijtig genoeg voor G.B. waren dit de bezoekers. Fabio ging niet vrij uit op een hoekschop en de 1-2 was een feit. G.B. was even aangeslagen en ST2000 drukte door. Dit keer echter hield Fabio met enkele knappe reddingen de thuisploeg in de wedstrijd. De bezoekende storm duurde niet lang en G.B. nam het initiatief weer over. ST2000 moest noodgedwongen achteruit maar hield soms met meer geluk dan kunde stand. Tot 5 minuten voor tijd Pieter met zijn tweede van de namiddag de oververdiende gelijkmaker scoorde. G.B. ging nog op zoek naar meer, maar mocht van geluk spreken dat Fabio 1 minuut voor tijd met een mooie reflex de 2-2 op het bord hield.

1-1 Pieter

2-2 Pieter

35  min. Stef door Lange

• Mooie aangenaam spannende wedstrijd met 2 ploegen die vol voor de winst gingen. Er hadden mits betere afwerking langs beide zijde een pak meer doelpunten kunnen vallen. Hoewel dat volgens ondergetekende G.B. de betere ploeg was kon uiteindelijk iedereen zich vinden in deze puntendeling.
  • Cams (the beast) speelde weer een dijk van een wedstrijd. Hij werd dan ook meer dan verdiend tot man van de match verkozen.
  • Ook een dikke pluim voor Baar die weer in toch niet makkelijke omstandigheden knap overeind bleef en een correcte wedstrijd floot.

Zaterdag ontvangt G.B. ST2000 uit Helchteren. Een sterke ploeg waarvan in ons laatste thuisduel een pak slaag kregen en met 2-6 kansloos verslagen werden.

Ginder hebben we deze nederlaag maar half kunnen rechtzetten door 2-2 gelijk te spelen. T1 verwacht dan morgen ook dat we nog eens de zege pakken tegen die gasten. Met drie zeges op rij hebben we in ieder geval de goede cadans terug te pakken.

We zijn vorige week spijtig genoeg niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Zowel Seeger, Bossie,Brendan als Kristof zitten in de lappenmand. Steven Mertens zit op zijn bouw en ook Pieter is onzeker. We hebben dan ook weer enkele gastspelers moeten oproepen om 11 spelers op de mat te krijgen. Zowel Strobants, Cams als Chris komen ons zaterdag uit spelersnood helpen.  Alvast bedankt gasten.

Aangezien de Kring dicht is wordt iedereen om 14.15 in St baaf verwacht.