GB - Red Star Laren

Maar toen was er Bossie

Zaterdag namiddag 16:15, druilig weertje, de avond begint het over te nemen van de dag. Iedereen naar binnen? Neen toch niet. De match GB -Red star Laren Lummen was immers nog niet afgelopen. Er stonden nog 5 minuten op de teller. Maar 5 minuten meer dacht men bij G.B.. De thuisploeg stond immers op achterstand en probeerde wanhopig 1 doelpunt op te halen. Moegestreden zette men nog een keer alles op alles op zoek naar de gelijkmaker. Dan plots balverlies , de perfecte counter van Laren , wondermooi doelpunt. 1-3 Immense vreugde in het bezoekende kamp, boeken dicht, match gespeeld, game over……Maar toen was er Bossie. G.B. trapt af rukt op. Leroy schiet op doel. De bezoekende doelman lost, Bossie werpt zich op de bal en tikt binnen. 2-3 , nog 180 seconden te spelen. Laren krijgt het plots benauwd, G.B. vindt zijn 2de, 3de, of was het 4de adem. Doumkos legt aan maar de bal vliegt naast. Uittrap Laren, G.B. onderschept en versiert een inworp. Nog 60 seconden. Cams perst alles uit zijn lijf en werpt de bal tot aan het penaltypunt. Deze wordt echter weggewerkt, Doumkos loopt achter het leder en houdt het kleinood net binnen. Dan de perfecte voorzet richting eerste paal, op het hoofd van Bossie die in het mandje knikt. Laren hoeft niet meer af te trappen, de scheids fluit af, 3-3 gelijk , Bossie Baas!!!

De match begon nochtans in mineur voor onze lokale held. Na 1 minuut hoefde hij een assist van Mk maar in het lege doel te leggen, maar slaagde er onbegrijpelijk in het leder over te trappen. Een veelbelovende start maar Laren liet al snel zien dat ze dit keer gewapend waren om G.B. het vuur aan de schenen te leggen. De bezoekers waren ook meteen gevaarlijk op hoekschop waarbij Flavio al zijn kunnen moest laten zien om zijn netten schoon te houden. Laren bleef aandringen en de G.B. defensie had het moeilijk dit aanvallend geweld af te houden. Gelukkig stond het vizier van de Laren spitsen nog niet op scherp en werden enkele goede mogelijkheden richting de kerktoren getrapt. Spijtig genoeg stond het kanon van de G.B. spitsen evenmin op scherp. Zowel Bossie als Doumkos kregen op de counter een unieke kans om G.B. op voorsprong te knallen maar verzuimden. Na twintig minuten was het aan de andere kant wel raak. De linker G.B. flank werd professioneel opgerold waarna een voorzet simpel voorbij de kansloze Flavio binnengewerkt werd. 0-1 en G.B. even k.o.. De volgende 5 minuten leken de sterke bezoekers dan ook het karwei te gaan afmaken. Maar pal op minuut 25 stonden de bordjes plots terug gelijk . Brendan stuurde Bossie diep die vanuit een scherpe hoek de 1-1 tegen de touwen knalde. Deze gelijkmaker gaf G.B. vleugels en prompt namen ze het initiatief over. Leroy leek gelijk G.B. op voorsprong te zetten en vuurde een raket af richting rechter beneden hoek. De Larense goalie ranselde echter met een straffe save de bal nog uit zijn kooi . Ook Bossie en Cams kregen nog een goede mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer zodat met een 1-1 op het bord de koffie opgezocht werd.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor G.B. Bij de eerste Laren aanval was het al raak . 1-2 en G.B. op achtervolgen aangewezen. Dit achtervolgen lukte maar zeer moeizaam. Op een schotje van Doumkos en Brecht na slaagde G.B. er nauwelijks in gevaar te creëren. Laren hield de thuisploeg vrij makkelijk af en was zelf gevaarlijk op de counter. Op het kwartier had Flavio de hulp van de dwarsligger nodig of de derde laren treffer was een feit. Een moedig G.B. bleef wel proberen maar langzaam maar zeker geraakte bij velen de brandstof op. In minuut 65 leek Laren het licht helemaal uit te doen. Maar toen was er …..

- Aangenaam spannende wedstrijd met een onwaarschijnlijk slot. Een dikke chapeau aan het hele G.B. team voor de inzet om zo alsnog de scheve situatie tegen deze sterke tegenstandeer recht te trekken.

- Bossie verantwoordelijk voor de 3 G.B. treffers werd met voorsprong tot man van de match verkozen. Hij is daarmee ook meteen herfstkampioen in de tussenstand man van het seizoen.

- Dit was meteen de laatste wedstrijd van het jaar 2017 . Een fantastisch jubileum jaar. Van de 37 wedstrijden werden er maar liefst 32 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en maar 1tje verloren. Maar ook naast het veld beleefde deze hechte vriendengroep weer fantastische tijden. Onder andere een weekendje op stage in Praag was een van de vele hoogtepunten.

- Nu op naar een even mooi 2018

- Prettige eindejaarsfeesten iedereen!!!!!

Voetbalvrienden,

Morgen spelen we de laatste wedstrijd van dit jaar, dit tegen het sterke Red Star Laren uit Lummen. De laatste wedstrijd een goed half jaar geleden won de GB nog vlot met overtuigende 0-6 cijfers. Van onderschatting mag geen sprake zijn, Laren wint week na week dus iedereen FOCUS !!!

Na vorig weekend zit de sfeer er goed in bij de GB, de overwinning tegen de Gul maar vooral de trouw van Marnick zit hier voor een groot deel tussen. Het was hoogtijd dat we nog eens samen een pint dronken en ons daasschoenen aantrokken.  Marnick en Gielke nog eens bedankt voor het geweldige feest!!! Echter moeten we het dit weekend doen wel doen zonder enkele basispionen van de laatste weken, Seeger Stroobants Mertens Lange Joris Nick en Thoelen zijn er niet.  Wel kunnen we weer beroep doen op Marnick Leroy Doumkos en MK. Zo komt T1 aan een kern van 13 spelers.

Voor deze laatste wedstrijd van 2017 verwacht een gemotiveerd GB aan de aftrap dat er alles aan doet dit jaar winnend af te sluiten!!

We komen samen in de kring om 14u15

Schuyten en Leroy van dienst

C’mon GB

20 min 0-1
25 min 1-1 Bossie
37 min 1-2
65 min 1-3
67 min 2-3 Bossie
70 min 3-3 Bossie

10 min MK door Doumkos
35 min Schuyten door Brecht