GB - ODT Bascule

Derby om snel te vergeten!

De match begon met heel wat vertraging. Om 15.00h stonden er nog maar 8 ODT-ers op de grasmat. Uiteindelijk kon de match om twintig na drie van start gaan. Bossie had het shirt van de bezoekers aangetrokken zodat het een eerlijke strijd van elf tegen elf werd.

Het was snel duidelijk dat G.B. veel te sterk was voor dit odt. De bezoekers hielden 10 minuten stand maar moesten dan toch een eerste doelpunt slikken. Brendan was goed gevolgd nadat de thuisgoalie een schot van Pieter moest lossen en de 1-0 stond op het bord. Zoals  dikwijls nam de G.B. het hierna te makkelijk op en stond 5 minuten later zelfs de gelijkmaker op het bord. Het was onze eigen Bossie die een defensieve blunder afstrafte en Stan kansloos liet. Gelukkig schoot G.B. daarna terug wakker en sloeg de motor terug aan. Eerst miste Senne nog een open kans, maar vijf minuten na de gelijkmaker legde Steven Mertens koelbloedig de 2-1 in het mandje. Amper twee minuten later besliste Brendan de match door een knappe individuele actie af te ronden met een mooi doelpunt. Een keer kon ODT nog iets terug doen. Stan had echter geluk toen hij een mislukte voorzet op de deklat zag belanden. Meer zat er voor ODT niet meer in. De bezoekers hadden vooral geluk dat G.B. met de kansen morste. Toch ging er net voor de rust nog een vierde binnen. Cams bediende Mertens die zijn 2de van de namiddag in het mandje legde.

Na heel wat onbegrijpelijke en onnodige discussies werd de tweede helft na weer een kwartier vertraging aangevat. Dit was echter helemaal een maat voor niets. Odt had nog een tweede G.B.-er in de rangen gekregen maar kon niet anders dan proberen de schade te beperken. De G.B. knalde er nog 3 tegen de touwen. Twee maal Steven Mertens en 1 maal Stef waren de schutters van dienst. Iedereen was vooral blij dat Baar na 70 minuten een einde maakte aan de wedstrijd.

35 min Pieter door Brecht

7-1 Stef

- Na de match was het wel feest. Lange pas vader geworden van een zoon trakteerde op champagne. Ook in de Kring was het weer volle bak.

- Tenslotte nog vermelden dat Steven Schuyten tot man van de match werd verkozen.

Zaterdag vindt voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen ODT Bascule plaats. De eerste match van dit seizoen klopten we hen maar liefst met 1-6. Dit is ondertussen al eeb tijdje geleden en onze buren zullen dit zeker willen rechtzetten. We zullen dan ook weer top moeten zijn willen we deze altijd zwaar bevochten derby winnen.

Seeger,Marnick,Reet,Bossie  en Kristof zijn niet van de partij.

Voor de rest is iedereen fit en beschikt T1 over 12 spelers.