G.B. - ODT Bascule

G.B. en ODT verdelen de punten na spannende derby.

De G.B. begon het best aan de wedstrijd en werd hier al vrij vlug voor beloond. In de 5 de minuut immers scoorde Steven Mertens zeer knap met het hoofd na dito voorzet van Seeger. Even later waagde  Seeger  zijn kans vanuit een scherpe hoek, de bezoekende kwam echter goed uit zijn doel  en werkte met een knappe reflex de bal weg. Na een kwartiertje speeltijd herstelde ODT het evenwicht. Ze eisten zelfs het meeste balbezit op maar echte kansen afdwingen was er niet bij.  Het was integendeel de G.B. dat nog enkele mogelijkheden kreeg. De beste was voor Brecht. Na een corner kreeg hij de bal in de voeten. Hij leek met een knappe lob te scoren, maar een thuisverdediger kon in extremis de bal op de lijn wegkoppen. Vijf minuten voor de rust kreeg ODT zijn eerste echte mogelijkheid. Ferla leek geklopt na een plaats balletje vanuit de tweede lijn. De paal bracht echter redding en zo ging G.B. met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft kwam ODT een stuk sterker voor de dag. G.B. dat al veel energie verspeeld had moest noodgedwongen het initiatief aan de bezoekers laten. Er werd echter gevochten voor elke bal en de thuisdefensie kreunde maar begaf niet onder de druk. Ondanks het overwicht had ODT het dan ook moeilijk om doelgevaar te creëren. En als dit dan toch lukte stond een goed keepende Ferla in de weg. De G.B. loerde op de counter en een kwartier voor affluiten leek Kristof op 1 van die counters te scoren. Hij lobte mooi de bezoekende goalie, maar de bal rolde naast het lege doel in doeltrap. Met nog 10 minuten te spelen leek de G.B. stand te houden. Maar toen echter kreeg men een strafschop tegen na een lichte duwfout van Nick binnen de grote rechthoek. Heel veel discussie, maar de bal ging onverbiddelijk op de stip. ODT nam dankbaar gebruik van deze kans en knalde de bal droog binnen. Een gebeten G.B. probeerde te reageren en zette alles op alles. Maar ook ODT gaf niet af en sprak zijn laatste reserves aan om de wedstrijd in extremis toch nog naar zich toe te trekken. De duels werden harder op het randje van het toelaatbare naar traditie van de Everselse derby’s. Een gelijkspel leek in de maak tot dat net voor affluiten Bosman nog door de ODT defensie glipte. Hij omspeelde makkelijk de laatste ODT verdediger. Deze greep echter naar de noodrem en werkte Bossie foutief tegen de graszode. Strafschop volgens heel G.B. , de scheids legde tot consternatie van de thuisaanhang de bal echter net buiten de grote rechthoek. Hier kwam ODT wel erg goed weg. De vrije trap leverde niets meer op en zo bleef de 1-1 toch tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

1-0 Steven Mertens

35 min.  Seeger door Kristof

35 min. Wout door Brendan

-          Knappe wedstrijd van de G.B. Niet evident, want met het ontbreken van Lange, Pieter en Arno moesten we een pak kwaliteit missen. Maar in tegenstelling tot vorige week werd er nu met veel inzet gespeeld. T1 en supporters waren dan ook ondanks er niet gewonnen werd tevreden met de geleverde prestatie.

-          Marnick die net als de hele G.B. defensie sterk presteerde werd tot man van de match verkozen.

Zaterdag ontvang G.B. de buren van ODT Bascule. Dit is steeds een beladen derby op het scherp van de snee. In het laatste treffen begin dit jaar zagen we de eerste twintig minuten een oppermachtig G.B. 0-2 afstand nemen van ODT. Daarna zakten we echter volledig weg en kwam ODT nog verdiend langszij. Het zal dan ook geen makkelijke opdracht worden dit sterk ODT te kloppen. We zullen allesinds beter moeten presteren dan vorige week. willen we de punten thuis houden.

Sterkhouder Lange is afwezig wegens weekend aan zee.