G.B. - ODT Bascule

De G.B. pakt de titel ploeg van t stad met Arsenalscore.

Zaterdag namiddag midden januari putje winter. Echter geen vriestemperatuur maar 12 graden, geen wind en een heerlijk zonnetje. Met andere woorden ideale omstandigheden om er een aangename voetbalnamiddag van te maken. De supporters hadden het in ieder geval begrepen. Zowel ODT als de G.B. konden zaterdag rekenen op de massale steun van hun achterban.

Om 15.00h stipt floot Maurice de derby op gang. De G.B. leek niet te beseffen dat het bij deze clash vanaf de eerste minuut knokken is en begon veel te slap aan de wedstrijd. ODT won de meeste duels, maar gevaar creëren was er niet bij. Na 10 minuten werd de G.B. eindelijk wakker en nam gelijk de wedstrijd resoluut in handen. Arno was meteen dicht bij een doelpunt toen hij een vrije trap van Pieter recht op doel verlengde. De Torense Goalie had echter een knappe redding in huis en hield zijn netten schoon. Geren-bij was nu duidelijk baas, maar kansen afdwingen was niet evident. Odt speelde immers met veel volk achter de bal en rekende op de counter. Toch kreeg Seeger na twintig een reuze kans. Hij kwam oog in oog met de bezoekende doelman, maar besloot overhaast op het sluitstuk. Even later kwam ODT weer goed weg toen Raf binnen de grote rechthoek op een wel zeer verdachte manier tegen de Everselse zoden gewerkt werd. Maurice zag er echter geen graten in en liet tot opluchting van de bezoekers verder spelen. De G.B. verdiende ondertussen wel de voorsprong. ODT beperkte zich tot verdedigen en was heel de eerste helft maar 1 keer gevaarlijk. Dit op een voorzet-shot dat door Fabio nog net over de lat geduwd werd. Net voor het rustsignaal leek de G.B. toch beloond te worden voor zijn aanvalslust, maar Pieter alleen voor doel gezet door Mertens legde het leder centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Zo werd met een brilscore de kleedkamers opgezocht.

Direkt na de pauze het zelfde wedstrijdbeeld. Odt leunde loerend op de counter achteruit en de G.B. ging onbevangen op zoek naar een treffer. Na tien minuten was weer pieter er zeer dicht bij. Het Torense sluitstuk devieerde echter zijn knal op een mirakuleuze wijze in hoekschop. Op het kwartier kwam de G.B. ineens met tien man te staan. Steven Mertens voor de zoveelste keer aangetrapt moest noodgedwongen voor verzorging naar de kant. Steven kwam 5 minuten later nog wel terug het veld op, maar kon amper nog lopen. Onder de Toren rook zijn kans en de G.B. dat al veel energie verspeeld had kreeg het plots moeilijk. Gelukkig hadden de bezoekers ook een probleem met scoren. Ze misten binnen de 5 minuten immers twee enorme mogelijkheden. Twee binnentikkers werden op een onbegrijpelijke manier niet in het mandje gelegd. Toch leek ODT de thuisploeg in zijn greep te hebben, maar 10 minuten voor tijd sloeg de G.B. plots toe. Pieter werd op de rechterflank vrij gespeeld. Diens lage voorzet werd door Steven Mertens knap doorgelaten en aan de tweede paal stond de onvermijdelijke Raf klaar om de 1-0 tegen de netten te trappen. ODT was aangeslagen maar probeerde wanhopig nog iets terug te doen. De G.B. kwam echter niet meer in de problemen en hield in de laatste minuten al bij al vrij makkelijk stand.

Doelpunten: 60 ste minuut 1-0 Raf

- Het was niet de mooiste wedstrijd, maar aan spanning was er geen gebrek. Een gelijk spel had gekund, maar op basis van de aanvalslust heeft de G.B. de zege toch zeker niet gestolen.

- Pieter, Nick en Marnick werden met een zelfde aantal punten tot man van de match verkozen. Ze speelden alle drie een beresterke wedstrijd. Toch een chapeau aan heel de ploeg om deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen.

- Maurice had voor ondergetekende ook man van de match mogen worden. Hij floot onder moeilijke omstandigheden weer op een correcte en kordate manier.

- Minder goed nieuws is wel dat de gekwetstenboeg weer groter wordt. T1 kreeg net het nieuws door dat Steven Mertens een barst in zijn voet heeft met een minstens 2 weken onbeschikbaarheid tot gevolg. Wel zeer knap dat Steven ondanks de pijn toch terug het veld opgestrompeld is, en met een prachtig overstapje een groot aandeel had in de enige doelpunt van de wedstrijd.

Zaterdagmiddag zit heel Eversel weer op het puntje van zijn stoel.

Om 15.00h vindt namelijk de derby  tussen Geren-bij en Onder de Toren Bascule plaats.

Deze geladen wedstrijd staat altijd gerant voor spanning en sensatie!!

Vorig seizoen kreeg de G.B. in het eerste duel een forfaitscore pandoering aan zijn broek gesmeerd. In het tweede duel zette de G.B. dit echter recht en trok toen wel aan het langste eind.

De G.B. mist nog altijd zijn koningskoppel van de laatste 10 jaar Baar en Lange. Ook Reet heeft vorige week in de zware wedstrijd tegen Stal averij opgelopen.

De G.B. beschikt dus maar net over 11 spelers.