... and beer ...

G.B. - OC76

Wedstrijdverslag

G.B. pakt eerste zege van het seizoen tegen een sterk OC76.

5-1!  Makkelijke wedstrijd, kat in bakje zou je denken bij het lezen van deze uitslag. Niets was echter minder waar zaterdag. G.B. had afgezien , serieus afgezien tegen een bere sterk OC76.

Vooral de eerste time was het een mirakel dat de thuisploeg met een voorsprong de rust in haalde. Na een vroege openingtreffer van G.B. hielden beide ploegen min of meer gelijke tred hoewel OC 76 toch al meer op de helft van de G.B.-ers vertoefden. Het laatste kwartier van de eerste time drukten de bezoekers ineens fors door op zoek naar de gelijkmaker. OC76 creeerde kans op kans.Maar op een of andere manier wou de bal gewoon niet in het G.B. doel belanden. Leeten, paal, lat, een voet op de lijn en noem maar op verhinderern de verdiende gelijkmaker. En zoals vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant. Ook nu gebeurde dit en pal op het rustsignaal tekende G.B. de 2-0 aan.

Na de rust probeerden de bezoekers op hun elan verder te gaan op zoek naar de aansluiting. Ze werden echter al vlug gepakt door een perfecte GB aanval en al snel was de 3-0 een feit. Hiermee leek de veer van OC 76 gebroken. Ze probeerden nog wel alles op alles te zetten maar daardoor kreeg G.B. wel heel veel ruimte op de counter. Half weg tweede helft werd zulke counter afgewerkt en was de match helemaal gespeeld. OC76 kon nog wel milderen met een verdiende tegentreffer maar in het slot werd de wel fel overdreven 5-1 eindstand op het bord gezet.

Onze trouwe supporter Andy en proffesionele analist/verslaggever was zaterdag aanwezig.Hij pende zijn kijk op de doelpunten live neer in de G.B. app. Hierbij een copy/paste van zijn commentaar.

1-0 Mooie aanval. Cauberghs vindt MK in de diepte. Houdt het overzicht en legt breed. Joris werkt af.

2-0 Robin met de propere individuele actie, MK met de goede vooractie en maakt zich zo goed vrij om de 2-0 binnen te leggen. Meteen ook de ruststand waarin G.B. een stevig slotoffensief overleefde maar Leeten,Geus en 2x paal hielden de nul

3-0 Paletti met uitstekende bal diep op MK. Die is niet egoistich en bedient Robin. Even goed leggen en rustig in de verste hoek binnen leggen.

4-0 Goed doorzetten van Marnick die mee geeft met MK . De juiste versnelling op het juiste moment en geven aan Robin die binnen trapt

4-1 Maar de voorsprong is geruststellend.

5-1 De ingevallen Cris verrast de verdediging , zit er gretig tussen en lobt de keeper.

Nabeschouwing

- Robin die 2 keer scoorde werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

- Ontdekking van het weekend was wel zijn broer Yannick. Hij verdedigde voor het eerst de G.B. kleuren  en deed dit meer dan uitstekend!! Ook derde stroobants Cris viel het laatste kwartier sterk in en bekroonde dit met een knap doelpunt.

- Na de match zat de sfeer er traditioneel weer goed in en werd de derde helft ook winnend afgesloten. Er werd weer vrolijk gestrooid met straffe  uitspraken en quotes.

Hierbij de top 3.

- Op 3 De witte en Brendan na een vlotte kaartzege tegen MK en Marnick. “Dit is een oefenmatch, dit is een oefenmatch…”

- Op 2 uitspraak Bait als hij de Witte foto ziet  nemen. “Witte!, zijt ge weer fotos aan het filmen”

- En stip met voorsprong op 1 quote Robin. “Lespoix is als goede wijn, hij wordt met de jaren beter!!"

Voorbeschouwing

Vandaag speelt G.B. gastheer voor OC76 uit Helchteren. Een zeer sterke tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben. Gelukkig beschikken we over een 12 tal krijgers die er wel zin in hebben! Leeten, Bavo, Cau, Geus en Marnick zorgen voor de verdedigende taak vandaag. Bren en Lespoix zullen de flank afgaan. Aanvallend kunnen we rekenen op Paletti, Cuppie, Robin en Mk! Met als gouden wissel nog Cris. Iedereen wordt fit en nuchter om 14.00h op de tennis verwacht. Of om 14u30 aan de plein!

C’mon Gerenbij!

Doelpunten

5 min. 1-0 Joris
35 min. 2-0 MK
40 min. 3-0 Robin
55 min. 4-0 Robin
60 min. 4-1
65 min 5-1 Vis (C.)

Vervangingen

35 min. Geus door Vis (Y)
55 min. MK door Vis (C)