G.B. - OC76

G.B. blikt nu ook het sterke OC76 in.

Het beloofde zaterdag een zeer moeilijke opdracht te worden voor G.B. Door de corona afgelastingen was het al 3 jaar geleden dat beide ploegen elkaar de degens kruisten, maar de 6-2 nederlaag van dat laatste onderlinge duel was men bij G.B. nog niet vergeten. Iedereen stond dan ook op scherp om dit recht te zetten.

In het matchbegin hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Oud Chiro Helchteren was zeker niet gekomen om zich in te graven en probeerde hoog druk te zetten. De G.B. defensie onder leiding van een sublieme Bait hield echter het hoofd koel en gaf amper iets weg. G.B. kreeg wel enkele goede mogelijkheden op de counter. MK en Robin glipten beide door de buitenspel val maar misten net doel. Pas na 20 minuten waren de bezoekers een eerste keer echt gevaarlijk. Helaas voor G.B. was het meteen ook raak. Na een vrije trap belandde de bal in de grote rechthoek tussen een bos spelers. Het kleinood kwam uiteindelijk vrij in de voeten van een OC aanvaller die knap in de verste hoek binnen werkte. G.B. liet zich echter niet kisten door deze tegenslag en probeerde een versnelling hoger te spelen. Langzaam maar zeker begonnen de bezoekers de grip op de match te verliezen en werd G.B. de betere ploeg. MK en Robin waren een gesel voor de bezoekende defensie maar kenden voorlopig nog pech met de afwerking. Doch slaagde G.B. er nog in net voor de rust de verdiende gelijkmaker te scoren. Eerst kwam OC76 nog goed weg toen een al dan niet fout op Robin binnen de grote rechthoek niet gefloten werd. Maar in de slotminuut belandde de bal alsnog op de stip. Dit keer was er geen discussie mogelijk. MK stormde na een sublieme ingeving alleen op doel af en werd achtervolgd door 3 OC-ers waarvan er eentje aan de noodrem trok. De bezoekers kwamen hierbij heel goed weg dat ze met 11 mochten verder spelen. Bossie zette de 11 meter om en de 1-1 ruststand was een feit.

Na de rust ging G.B. verder op zijn elan. OC76 probeerde net zoals in het begin van de eerste helft terug hoog druk te zetten om G.B. ver van eigen doel te houden. Dit lukte echter niet meer. G.B. tikte de bal nu vlotjes rond en creëerde nu kans op kans. Een tweede treffer kon niet uit blijven. Na 10 minuten was het dan ook zo ver. MK werd het straatje in gestuurd en duwde de 2-1 tegen de touwen. Nu ging het plots heel snel want binnen de 10 minuten legde onze andere topschutter Robin er 2 in het mandje. 4-1 en match helemaal gespeeld. Tussen door probeerde Bossie ook nog de aandacht te trekken met een prachtige schwalbe. Mooi uitgevoerd helaas kon de scheids niet fluiten aangezien er niemand korter dan 3 meter in zijn buurt stond. Een verslagen OC drong nog wel wat aan en kreeg even weer hoop toen men 10 minuten voor tijd op vrije trap de 4-2 op het bord zette. G.B. liet dit echter niet meer gebeuren en scoorde de laatste 5 minuten nog vlotjes 3 doelpunten via ons unieke gouden spitsenduo. Twee maal MK en tussenin ook nog 1 maal Robin zodat beide heren samen weer aan zes doelpunten kwamen.

- Mooie verdiende 7-2 zege tegen een sterk OC76. Een geweldig sportief antwoord op de nederlaag van 2019.

- Bait stond na veel blessureleed voor het eerst sinds lang weer aan de aftrap. Dit een week het winnen van de gouden. Vele toppers kennen na het ontvangen van de gouden stress en een vormdipje. Maar niet Bait, onze Italiaanse klasbak speelde meteen een geweldige partij en werd met maar liefst 17 stemmen tot man van de match verkozen.

- Ook onze andere gouden schoen Brecht had geen last van gouden stress en speelde een sterke wedstrijd. Hij was altijd aanspeelbaar op het midden veld en deelde maar liefst 4 assists uit.

- Uiteindelijk was elke GB-er zaterdag top. Een dikke proficiat aan heel het team!!

Er is nog geen voorbeschouwing beschikbaar

20 min 0-1
35 min 1-1 Bossie(strafschop)
45 min 2-1 MK
49 min 3-1 Robin
55 min 4-1 Robin
60 min 4-2
62 min 5-2 MK
68 min 6-2 Robin
70 min 7-2 MK

50 min Kurt door Conte