... and beer ...

G.B. - KWB Koersel

Wedstrijdverslag

Moeizame zege tegen KWB

G.B. begon sterk aan de wedstrijd. Het balletje ging mooi rond en de bezoekers holden er vooral achteraan. In de 5de minuut een eerste kans voor de Lange. Hij leek te scoren maar zijn plaatsballetje werd nog net voor de lijn weggewerkt. Even later had Bram iets spectaculairs in gedachten. Zijn halve omhaal had zelfs bijna nog succes maar strandde uiteindelijk op de bovenkant van de dwarsligger. Op het kwartier een eerste keer KWB. Flavio was echter alert en redde knap. Daarna was het echter weer een sterk G.B. dat de wet dicteerde. Met knap voetbal werd regelmatig de KWB defensie ontwricht. De bal wou er echter alsnog niet in. Al waren Bram (schot tegen de paal) en Steven Schuyten (afstandsloeier net over de lat) er wel dicht bij. Uiteindelijk viel de verdiende treffer tien minuten voor de rust er toch. Na een hele mooie combinatie over een 6-tal stationnetjes werkte Joris heel knap af door de bal onhoudbaar binnen te knallen. De 1-0 was een feit. KWb probeerde iets terug te doen maar op enkele schuchtere doelpogingen na slaagden ze er niet in de G.B. defensie in de problemen te brengen. Zo werd er met een 1-0 op het bord de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft een ander spelbeeld. De bezoekers eisten nu de bal op en G.B. leek plots het noorden kwijt. Gelukkig stond Flavio sterk te keepen en maakte hij elke doelpoging knap onschadelijk. Op het kwartier pas een eerste keer G.B. Wel meteen een dot van een kans. Gilles deed alles perfect maar zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in rollen. Hier kwamen de bezoekers goed weg doch namen ze het heft weer in handen. G.B. wist nauwelijks van hout pijlen te maken en parkeerde zich noodgewongen vooral op eigen helft. Doch konden de bezoekers hun dominantie niet omzetten in een doelpunt. Tien minuten voor tijd slaagde G.B. er toch nog eens in een counter op te zetten. Dit keer scoorde Gilles wel op aangeven  van Joris. Tegen de gang van het spel in stond de 2-0 op het bord en leek de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten voor affluiten echter scoorde KWB toch de verdiende aansluitingstreffer en was het nog bibberen tot het einde. G.B. hield echter stand en zo bleef de 2-1 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

Doelpunten:

1-0 Joris

2-0 Gilles

Vervangingen:

35 min. Bram door Stef

- Uiteindelijk toch knappe zege van de G.B. tegen een sterk Koersel. Op basis van de tweede helft verdienden de bezoekers wel een punt maar toch chapeau voor de GB-ers om met dit onuitgegeven elftal stand te houden.

- Marnick die een sterke wedstrijd speelde werd tot man van de match verkozen.

- Tenslotte nog een dikke merci aan de gastspelers om ons uit de spelersnood te helpen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na 5 uitmatchen op een rij kunnen we zaterdag eindelijk nog eens thuis op St Baaf aan de bak, dit tegen niet de minste tegenstander KWB Koersel.
​De KWB dat altijd een zeer sterk en sportief team heeft mogen we morgen dus zeker niet onderschatten!!
Bij de laaste onderlinge ontmoeting wist de GB wel nog te winnen met 1-3 maar moest hier voor zeer diep gaan.

​Na 8 weekends ongeslagen te zijn trekt de GB morgen zonder een pak basisspelers naar Eversel. Zo zijn Cams, Brecht, Pieter, Seeger, Nick, Bossie, Senne en Thoelen er morgen niet bij door diverse redenen.  Wel komt morgen Joris en Flavio terug bij de selectie aansluiten en neemt Bram een gastspeler mee.   Golden boy Marnick is momenteel nog bezig met de onderhandelingen om Mertens te overhalen zijne bouw te laten liggen en morgen mee te spelen zodat we aan 11 man komen.

​We rekenen er op dat er morgen 11 frisse en nuchtere spelers op het veld staan!!