G.B. - KWB Koersel

G.B. zet KWB opzij na sterke 2 de helft

Het matchbegin was voor KWB met in de 1ste minuut al een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Gelukkig was hun spits nog niet goed wakker en de brilstand bleef op het bord. De G.B probeerde zijn spel wel op te dringen, maar dit lukte moeilijk tegen een goed georganiseerd Koersel. KWB was sterker in de duels en hield de thuisploeg makkelijk af. Doch tegen de gang van het spel in scoorde de G.B. op het kwartier plots uit het niets. Steven Mertens zette Pieter met een listig tikje alleen voor doel. Deze liet de kans niet liggen en plaatste de bal eenvoudig in het hoekje. KWB was niet aangeslagen en bleef de betere ploeg. Doch echt gevaar creëren was voor de bezoekers een probleem. De G.B. defensie hield vrij makkelijk stand tot 5 minuten voor het rustsignaal KWB profiteerde van dom balverlies. De bezoekers lieten deze kans niet liggen en de verdiende gelijkmaker stond op het bord. De G.B. zelf was de eerste helft nog nauwelijks gevaarlijk en had geen klagen met deze 1-1 ruststand.

Tijdens de rust herschikte T1 in overleg met enkele van zijn sterkhouders de ploeg. Dit leek meteen goed uit te pakken. Seeger zijn rechtse was echter een centimeter te kort om G.B. op voorsprong te duwen. Een minuut later plots een koude douche voor de thuisploeg. Golden boy Steven Schuiten maakte onvrijwillig een fout binnen de grote rechthoek. Onvrijwillig, maar het was wel een fout en KWB liet de terecht gefloten strafschop niet liggen. De G.B. was echter verre van aangeslagen. Blijkbaar hadden ze dit nodig om wakker te worden, want wat ze toen lieten zien was wel van een straf niveau. Plots draaide alles als vanzelf. KWB kwam nog nauwlijks aan de bal en werd van het kastje naar de muur getikt. Al gauw zette de Lange met een knappe vrije trap de bordjes gelijk. Even later werd de KWB-verdediging weer op een hoopje gespeeld en legde Raf op aangeven van Seeger de 3-2 in het mandje. KWB leek even iets terug te doen maar Fabio hield met 2 knappe reddingen zijn netten schoon. Dat was ook alles wat KWB nog voor elkaar kreeg, want de G.B. duwde het gaspedaal nog dieper in. In de 20ste minuut stond het al 4-2. Raf rolde de hele linkerflank op en legde de bal terug op Seeger. Een bezoekende verdediger gooide zich nog wanhopig op de bal, maar duwde het kleinood in eigen doel. De honger van de G.B. was hier niet mee gestild. Een vijfde treffer hing in de lucht en die kwam er ook. De KWB defensie werd in de grote rechthoek helemaal zoek getikt en het was weer Raf die de netten deed trillen. De 5-2 stond op het bord. KWB legde zich neer bij het meesterschap van de G.B. en was vooral blij dat de score niet meer verder opliep.