G.B. - KWB Bolderberg

3-3 gelijk tegen een sterk Bolderberg.

Vanaf de aftrap probeerde de G.B. het initiatief te nemen. Maar het werd al snel duidelijk dat het zaterdag geen gezondheidswandeling zou worden. De tegenstander speelde immers als een goed georganiseerd blok en de G.B. had het zeer moeilijk om gevaar te creëren. Niet dat Bolderberg zelf zo gevaarlijk was, maar bij hun eerste mogelijkheid scoorden ze wel meteen de 0-1. Hierbij werd de thuisverdediging te eenvoudig opgerold en was Fabio kansloos toen een Bolderbergse aanvaller alleen voor doel simpel kon binnentikken. De G.B. probeerde wel iets terug te doen, maar op enkele afstandsschoten van Pieter na konden ze de bezoekende defensie echt niet verontrusten. Bolderberg hield  makkelijk stand en zo werd met een 0-1 de kleedkamers opgezocht.

Na de rust probeerde de G.B. de tegenstander meteen naar de keel te grijpen. Er werd hoog druk gezet en het lukte nu wel om de tegenstander achteruit te drukken. Na tien minuten zwoegen kwam er de verdiende gelijkmaker. Arno rolde met een prachtige actie de linkerflank op. Diens voorzet werd gelost door de bezoekende doelman en Raf stond er als de pinken bij om de bal in het mandje te leggen. Er op en er over dacht men bij de thuisploeg, maar niets was minder waar. Bolderberg trok plots het tempo op en scoorde 2 doelpunten in 5 minuten. Met nog twintig minuten te spelen keek de thuisploeg zo tegen een 1-3 achterstand aan. Toch liet men het hoofd niet hangen en werd er met man en macht op zoek gegaan naar de aansluitingstreffer. Deze bleef niet lang uit, want op een corner ging de bezoekende doelman in de fout en kopte Steven Mertens de 2-3 tegen de touwen. De G.B. nam nu nog meer risicos en Bolderberg loerde op de counter maar in tegenstelling tot begin tweede helft leek scoren voor hen  nu wel een probleem. Zo bleef de G.B. in de match en tien minuten voor affluiten scoorden ze de verdiende gelijkmaker. De bezoekende keeper duwde een schot van Thomas nog tegen de paal, maar weer Raf stond op de juiste plaats om de rebound binnen te knikken. Beide ploegen gingen nog voluit op zoek naar winst. Er was echter aan beide zijden veel energie verbruikt en grote kansen kwamen er niet meer. Net voor affluiten kreeg de G.B. toch nog een reuze mogelijkheid om in extremis met de zege te gaan lopen. Raf liet echter tegen zijn gewoonte in een open kopkans liggen en zo bleef de 3-3 op het bord staan. Uiteindelijk een terechte uitslag waarin beide ploegen zich konden in vinden.

0-1 Bolderberg

1-1 Raf

1-2 Bolderberg

1-3 Bolderberg

2-3 Steven Mertens

3-3 Raf

- Steven Mertens die vooral de tweede helft zeer sterk speelde werd tot man van de match verkozen. Toch weer een pluim aan heel het team. Door de vele geblesseerden is het elke week schuiven met posities en niet vanzelfsprekend om tegen zulke sterke tegenstander een goed resultaat neer te zetten

. - Ook een bedankt aan Thomas en Luts om het team te komen versterken. Zij speelden trouwens beiden een straffe match.

- Na de wedstrijd werden we in de Kring onverwacht nog getrakteerd op lekker eten. Dit kwam van onze trouwe supporter Freddy (schoonvader Baar). Een dikke merci Freddy!!!

Zaterdag treed de G.B. thuis aan tegen KWB Bolderberg. De laatste match van vorig seizoen speelden we tegen hen 2-2 gelijk. Twee maanden daarvoor gingen we ginder in een spectaculaire wedstrijd met 4-5 winnen. Onder de rust stonden we toen 0-5 voor om dan nog bijna met de billen bloot te gaan.

Het wordt zaterdag dus een aartsmoeilijke klus. Zeker omdat naar het schijnt Bolderberg  een nog sterker team in de wei kan brengen dan vorig seizoen.

Daarenboven zit de ziekenboeg bij de G.B. overvol. Zowel Baar,Lange,Stef,Ruben en Steven Schuiten zijn nog niet speelklaar.Daarenboven is ook Brendan afwezig wegens werkverplichtingen. T2 en T1 hebben bijgevolg  twee spelers moeten zoeken om aan elf man te geraken. Uiteindelijk komen Luts en Thomas ons elftal compleet maken. Terwijl Fabio nog eens plaats neemt onder de lat.

Iedereen wordt ten laatste om 14:15 in de Kring verwacht.