G.B. - Koud Water Paal

G.B. lust koud water

GB begon goed aan de wedstrijd met meteen in minuut 1 een dot van een mogelijkheid om de score te openen. Bossie vond het echter iets te vroeg om de netten te doen trillen en weg kans. Daarna hielden beide ploegen elkaar een kwartiertje perfect in evenwicht zonder dat er iets noemenswaardig te noteren viel. De bezoekers speelden wel met vuur door te pas en onpas op buitenspelval te gokken. G.B. werd zo een aantal keer teruggefloten maar op het kwartier werd Seeger terecht on site niet afgevlagd. Hij miste echter zijn controle en weg kans. Even later mocht hij nog eens vrij aanleggen maar de bezoekende doelman redde knap. Ook de bezoekers probeerden het vanuit de tweede lijn. Flavio stond echter pal. De beste kansen waren echter nog voor de G.B. Vijf minuten voor rust voetbalden men zelfs binnen de minuut nog 3 reuze kansen bij mekaar. Alle drie werden ze echter op professionele wijze de nek omgewrongen. Op een bepaald moment stond men zelfs met 4 tegen 1 alleen voor doel maar slaagde men onbegrijpelijk er nog niet in de bal in het mandje te leggen. Zo bleef de brilscore tot aan de rust op het bord.

G.B. begon weerom sterk aan de tweede helft met meteen Lange en Joris die dicht bij een treffer kwamen. Even later kwam de thuisploeg wel goed weg. Nick moest aan de noodrem trekken om de bezoekende spits af te stoppen. Gelukkig net buiten de grote rechthoek. De vrije trap werd naast getrapt. Een minuut later weer de bezoekers en kon G.B. gelukkig op een sterke Flavio rekenen die met een knappe reflex zijn netten droog hield. De bezoekers geloofden in hun kansen maar werden daardoor blijkbaar overmoedig. Ze gingen nog hoger spelen en bleven volharden in de buitenspelvaltactiek. De GB-ers hadden dit spelletjes ondertussen echter door en glipten daar nu makkelijk doorheen. Wat volgde was dan ook een ongeziene opvolging van kansen voor de thuisploeg. Keer op keer werd er iemand alleen voor de bezoekende doelman gezet. Maar telkens greep de goalie goed in of werd de bal gewoon naast getrapt. Dit kon echter niet blijven duren en op het kwartier lapte de sterk ingevallen Lange op assist van Seeger er toch eentje binnen. Eindelijk stond de 1-0 op het bord. Hiermee veranderde het spelbeeld niet. Koud water bleef hoog op de buitenspelval spelen en G.B. omzeilde die vlotjes. Doch afwerken was zaterdag echt wel een groot probleem. Uiteindelijk had men een strafschop nodig om de score te verdubbelen. Een terechte strafschop overigens na een fout op Joris, waarbij Bossie de klus vanop de stip klaarde. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, zeker toen Steven Mertens een paar minuten later nog een derde tegen de touwen trapte. Met deze 3-0 nam de G.B. de laatste 5 minuten gas terug. De bezoekers hadden er wel nog zin in en gingen op zoek naar de eerredder. Ze voetbalden op hun beurt nog enkele goede mogelijkheden bij elkaar. Flavio stond echter zeer sterk te keepen en hield de nul tot het laatste fluitsignaal op het bord.

35 min Senne door Benji

1-0 Lange

2-0 Bossie

3-0 Steven Mertens

- Ondanks dat G.B. wel drie keer scoorde mag je wel spreken van de match der gemiste kansen. Een excuus dat men zeker mag inroepen is de zeer slechte staat van het veld. Goed voetbal leveren wordt op dit veld met de week moeilijker.

- Lange en Flavio werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Ook een chapeau voor onze scheidsrechter Maurice. Hij werd in laatste instantie gevraagd om de zieke Baar te vervangen. Door het constant op buitenspel spelen van de bezoekers was het zeker niet de gemakkelijkste wedstrijd om te leiden. Doch hield hij weer makkelijk stand en floot een zeer goede wedstrijd.

- Tenslotte nog een dikke merci aan Freddy voor het lekkere eten na de match!!!!

Voetbalvrienden,

Na een weekend rust is het tijd om weer aan de bak te gaan, dit thuis tegen Koud Water Paal.  Bij de laatste ontmoeting eindigde de wedstrijd in een 1-6 overwinning in het voordeel van de GB doch is KWP altijd een stugge en sterke ploeg om tegen te voetballen!!! Dus van onderschatting mag zeker en vast een sprake zijn!!!

De GB die nog steeds zoekende is naar zijn beste vorm moet morgen wel enkele kleppers missen, zo is Brendan die de laaste wedstrijd gekwetst uitviel nog altijd op de sukkel en is volop aan het revalideren,  Pieter gaat één of andere kerstmarkt in Keulen onveiligmaken, Brecht is volop bezig om zijne bouw af te krijgen zodat er een housewarming kan gegeven worden en Thoelen gaat zijne zoon voetballes bijbrengen.

Toch heeft T1 morgen de keus uit 14 spelers.  Onze numero uno in doel Flavio, in de verdediging Stef, Marnick, Nick, Cams en Schuyten in het middenveld Lange, Senne, Joris aka KDB, Mertens jr, Bram en in de spits Seeger, Baldelli en man in vorm Bossie.