GB - Gilde laren

G.B. knalt er zes tegen de touwen en wint weer.

In de gietende regen werd er stipt om drie uur afgetrapt. De eerste 5 minuten met tien tegen tien. Bij de bezoekers was er eentje te laat in Eversel geraakt en bij G.B. stelde wie anders dan Reet bij de aftrap vast dat hij zijn tenue had vergeten aan te doen.

De G.B. begon het best aan de wedstrijd en zette de tegenstander meteen onder druk. Brendan kreeg meteen een open kans maar miste knullig. In de 5 de minuut was het wel raak. Stephano liet op aangeven van Pieter de netten een eerste keer trillen. De bezoekers konden weinig terugdoen en een sterk G.B. dwong kans op kans af. De bezoekende doelman stond echter zeer sterk te keepen en onderscheidde zich op schoten van Pieter,Lange en Brendan. Ook Stephano slaagde er alsnog niet in zijn tweede binnen te knallen. Tussendoor kopte Cams nog eens op de lat en liet Brendan zijn tweede open kans liggen door van kortbij naast te koppen. Alles ging makkelijk, blijkbaar te makkelijk. Een kwartier voor de pauze stokte de G.B. motor immers en kwamen de bezoekers opzetten. De G.B. defensie stond op wankele benen en kwam een paar keer goed weg. Vijf minuten voor de koffie moest onze gelegenheidsdoelman zich toch gewonnen geven. Gilde Laren had hun verdiende gelijkmaker te pakken. Blijkbaar had G.B. deze tegentreffer nodig om terug wakker te schieten. In de resterende minuten dwongen ze nog enkele mooie kansen af, maar de lat en bezoekende doelman hielden de 1-1 stand op het bord tot aan de rust.

Na de koffie meteen een reuze kans voor Pieter. Hij knalde echter van dichtbij recht op de goed uit zijn doel gekomen doelman. In de herneming had de goalie opnieuw een prachtige reflex in huis. De G.B. drukte echter door en vijf minuten later stonden ze weer op voorsprong. Stephano had wel geluk toen hij zijn voorzet op een verdediger zag afwijken en zo in doel verdween. Amper 4 minuten later werd Pieter door Lange in het straatje gestuurd en zette koelbloedig de 3-1 op het bord. Match gespeeld dacht men weer te vroeg bij de G.B. en de bezoekers knalden ei zo na de gelijkmaker tegen de touwen. Bossie verhinderde dit echter met een knappe reflex. Vijf minuten later was de match wel gespeeld. Pieter vertrok randje buitenspel richting doel en verschalkte de doelman in de korte hoek. Amper een paar minuten later deed Cams het zelfde en stond het al 5-1. Ondanks deze score lieten de bezoekers de kopjes niet hangen en gingen ze op zoek naar de eerredder. Bossie voorkwam deze aanvankelijk met 2 knappe reddingen maar moest zich vijf minuten voor tijd toch een tweede keer gewonnen geven. De 5-2 stond op het bord. Amper een minuut later had Bossie een wereld reflex in huis of het had misschien nog terug spannend geworden. Spannend werd het echter niet meer. G.B. scoorde integendeel een minuut voor tijd nog een zesde keer. Dit via wie anders dan Pieter die zijn 38ste van het seizoen in het maandje legde.

1-0 Stephano

2-1 Stephano

3-1 Pieter

4-1 Pieter

5-1 Cams

6-1 Pieter

- Knappe wedstrijd van de G.B. Hoewel men op een bepaald moment weer begon te zweven en hierdoor Gilde langszij zag komen. Gelukkig herpakte men zich de tweede helft en werd er uiteindelijk nog vrij vlot gewonnen.

- Lange onze nooit aflatende motor op het middenveld werd verdiend tot man van de match verkozen.

Zaterdag speelt G.B. gastheer voor Gilde Laren uit Lummen. Net als vorige week is (als je de uitslagen van de laatste jaren bekijkt) G.B. favoriet. Gilde is wel een stuk sterker als Nieuwerkerken. Een walk over zal het dan ook niet worden. Het laatste ondelinge treffen wonnen we zonder veel overschot met 2-4.

Brecht, Nick,Stan,Steven Mertens en Kristof zijn niet van de partij. Bossie komt in doel staan en zo komen we net aan 11 man.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.