... and beer ...

G.B. - Geneiken

Wedstrijdverslag

G.B. wint nipt van Geneiken.

In het wedstrijdbegin hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Veel inzet en duels maar weinig doelgevaar. Tot op het kwartier de Geneiken defensie plots de mist in ging. Nico profiteerde gevat en legde droog de 1-0 tegen de touwen. De bezoekers reageerden meteen en leken binnen de minuut de gelijkmaker te scoren. Heel G.B. verkeek zich op een lange bal. Onze doelman Conte werd ook omspeeld. De Geneiken aanvaller leek de bal maar moeten binnen te leggen ware het niet dat Rogiers na de sprint van zijn leven zich in xtremis nog voor de bal gooide en een gemaakt doelpunt voorkwam. Spijtig voor de afwezigen, maar die hebben het hoogtepunt van Rogiers carriere gemist. Geneiken bleef doordrukken op zoek naar de gelijkmaker. Onze gelegenheids doelman Conte werd een paar keer onder vuur genomen , maar stond sterk te keepen en pareerde alles wat op hem af kwam. G.B. loerde op de counter en kreeg ook nog enkele halve kansjes maar de voorsprong verdubbelen lukte niet. Brecht was er nog het dichtst bij maar zag zijn schot via de bovenkant van de lat achter het doel verdwijnen. Zo leek G.B. met een krap voordeel de rust in te gaan. Doch seconden voor affluiten slaagde Geneiken er alsnog in Conte te grazen te nemen en was de 1-1 een feit.

Na de rust konden we niet meer over Marnick beschikken en kregen we 2 geneikenaren in ons team om aan 11 spelers te komen. Conte zette zich in de spits en Nick VDB plaatste zich onder de lat. Geneiken startte het best aan de 2 de time en werd hier snel voor beloond. Na een knappe aanval werd VDB kansloos gelaten en stond de 1-2 op het bord. G.B. liet het hier echter niet bij en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Geneiken echt domineren lukte echter niet en het spel ging gelijk op. Doch slaagde G.B. er na een hoekschop in de gelijkmaker te scoren. De bal werd naar de tweede paal getrapt waar Keizer met het hoofd knap breed legde op Cris Vis. Deze buffelde met zijn knikker het leder keihard tegen de touwen. Beide ploegen waren niet tevreden met de puntedeling en gingen vol op zoek naar de zege.Een vijfde treffer hing in de lucht. Gelukkig voor G.B. kwam deze 10 minuten voor tijd op de teller van de thuisploeg. Nico werd knap vrijgespeeld en knalde onhoudbaar zijn tweede van de namiddag in het mandje. De bezoekers legden zich niet neer bij een nederlaag en zetten nu alles op alles op zoek naar de gelijkmaker. G.B. kwam stevig onder druk en kreeg het moeilijk. Doch konden ze rekenen op onze 2de gelegenheidsdoelman Nick VDB die alles wat op hem af kwam onschadelijk maakte. Hij liet niets meer door en zo hield G.B. de punten thuis.

Nabeschouwing

- Knappe wedstrijd van G.B. onder moeilijke omstandigheden. Maar vooral dank aan onze sportieve tegenstander om spelers te beschikking te stellen. Anders hadden we zelfs geen partij kunnen geven. Chapeau.

- Hopelijk geraken we snel uit deze spelerscrisis. Het doembeeld van eind jaren 80 waar we bijna moesten stoppen wegens spelerstekort lijkt weer op te duiken. Laten we hopen dat het tij weer snel keert en niet meer in zulke situaties als zaterdag verzeilen en onze trotes club kan blijven bestaan.

- Onze 2 doelmanen Conte en VDB keepten elk een zeer sterke helft en hadden groort aandeel in de G.B. zege. VDB kreeg de meeste stemmen en werd tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Het had heel wat voeten in aarde om de wedstrijd te laten doorgaan. Vrijdag avond had G.B. nog altijd maar 7 spelers ter beschikking. Er zat weinig anders op dan forfait te geven.Doch de tegenstander wou alsnog spelen en stelde voor enkele van hun speleres ter beschikking te stellen. Uiteindelijk slaagde G.B. er in xtremis toch nog in 10 spelers op het terein te krijgen.Geneiken stelde 1 van hun krijgers ter beschikking aan G.B. en zo kon de wedstrijd met 11 tegen 11 beginnen.