... and beer ...

GB - Florida Boys Tervant

Wedstrijdverslag

G.B. wint makkelijk van gehavend Florida.

De wedstijd begon in mineur. Bij Florida waren een aantal spelers niet komen opdagen en zo was de kern van de Tervantenaren gereduceerd tot 8 man. Bij G.B. offerden Bossie en Marnick zich op om bij de tegenstander mee te spelen zodat men uiteindelijk met 11 tegen 10 de wedstrijd toch kon laten starten.

Dat hierdoor de motivatie en concentratie een flinke knauw gekregen had was al snel duidelijk. G.B. bakte er de eerste 10 minuten amper iets van en de bezoekers hielden de thuisploeg makkelijk af. Tot in minuut 10 Bait vanuit het niets de perfecte assist afleverde op Mk die koelbloedig de 1-0 tegen het net knalde. Beteren deed het spel hierna niet. Het was amper te merken dat Florida met een man minder speelde en op het kwartier scoorden ze via vrije trap bijna de gelijkmaker. De bal zoefde gelukkig net over het doel van Flavio. Op de daaropvolgende G.B. counter was het aan de andere kant wel raak. Joris stuurde Doumkos diep. Deze legde breed op MK die simpel zijn tweede van de namiddag in het mandje legde. Match gespeeld dachten de G.B.-ers en ze lieten het tempo nog verder zakken. Dit werd vrij snel afgestraft door de Florida. Het was niet toevallig Bossie die voor de bezoekers de 1-2 tegen de netten knalde. Even geloofden de bezoekers er weer in maar 3 minuten na de aansluiting devieerde een Florida verdediger de bal ongelukkig met de hand. Aangezien hij binnen zijn grote rechthoek stond kon Baar niet anders dan de bal op de stip te leggen. Stef zette zich achter het leder en knalde de 11 meter onhoudbaar binnen. Nu gingen de kopjes bij de bezoekers wel naar beneden. G.B. profiteerde en drukte door. Dit resulteerde nog voor de rust in twee doelpunten. Beide treffers via Doumkos mits wat hulp van de bezoekende defensie. Zo kon men met een ruime 5-1 op het bord de rust in. Eigenlijk had het 6-1 moeten staan. Volgens Baldelli was een hobbel in het veld de oorzaak dat hij net voor affluiten in inleggertje over het lege doel trapte.

De tweede time was een maat voor niets. Voor G.B. hoefde het allemaal niet meer en Florida was onmachtig nog iets te forceren. Mertens over en Baldelli op keeper zorgden voor het eerste doelgevaar. Verder viel er de eerste 25 minuten echter totaal niets te noteren. Pas de laatste 10 minuten creëerde G.B. nog enkele goede mogelijkheden op een zesde treffer. Deze werden echter passend in het beeld van de hele tweede helft zeer vakkundig de nek omgewrongen. Zo bleef de rustscore tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

Nabeschouwing

- Ondanks de vele doelpunten een wedstrijd om vlug te vergeten. De zege is binnen, op naar volgende week.

- Dikke merci aan Marnick en Bossie om zich op te offeren en met de tegenstander mee te spelen.

- Beide speelden een sterke wedstrijd en eindigden 1 en 2 in de stemming man van de match.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

MATCHDAY !!  Na een weekje rust kunnen we straks weer de plein op, dit voor de 2de maal tegen de Florida Boys uit Tervant. De laatste wedstrijd enkele maanden geleden wonnen we vlot met 2-5. Maar het is algemeen geweten dat deze ploeg al jaren een kwelduivel van de GB is...

Bij de GB heeft de zaalvoetbal training van vorige week de ziekenboeg enkel maar groter gemaakt, zo viel na enkele baltoetsen topschutter Robin weer uit met een verrekking.  Brecht die al enkele weken sukkelt met zijn enkel geraakt dit weekend ook niet speelklaar. Voor de rest is Mertens, Cams, Thoelen, Andrea er niet door diverse redenen.  Wie is er wel:  na een weekje Marbella is cameraman euhm ik bedoel goalie Flavio terug.  In de verdediging de muur Stef Baldelli Reet Nick en Marnick.  In het middenveld Paletti, Brendan, Schuyten, Doumkos en Bait. Het is vooral uitkijken naar deze laatste naam, hij laat de laatste 2 weken zien waarvoor we hem gehaald hebben zowel op als langst het veld!!    Aanvallers vandaag MK en Bossie, afwachten hoe beide spelers reageren op hun pas herstelde blessures. Hopelijk blijven ze 70 min en kunnen ze beide nog eens toveren...

We komen samen om 14u15 in de kring of 14u30 aan de plein.